Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ale mucenky maju aj kvety pekne. Mam niekolko fotiek. Tie spiralove uponky sa nejakemu knazskemu radu podobali na muciace nastroje, preto sa mucenky volaju mucenky. A potom aj ta stavba kvetu tam videli trnovu korunu, klince, kopiju a este neviem co. Ja by som povedal psyxedelicka hviezda . Ale urcite nekusali odvar
Brugmansie bezne plody nerodia. Ja som videl plod akurat na ruzovej, taka dlha visiaca tobolka s hladkym povrxom. Kolko druhov sa ti z nix nakoniec podarilo zohnat?
4 eNDy: jaky podminky prosimte dopravas ty tvoji salvejce? misto..substrat hnojis? ja mam taky jednu ale ta hrozne zivori.. jinak pekny kyticky taky jich mam hezkou zbirku takze mozna prste..
2 Schinus: hned davam fotky
ja ich mam- tie mensie v normalnom pestovatelskom substrate... sem tam malinko prihnojim a rastie to ako z vody
tie mensie mam spravene tak ze tam mam prerezane flasky a vytvara to sklenikovy efekt a dari sa im vyborne!!! odporucam... v zime sa salvii divinorum nedari...ale ked mas sklenik, alebo prerezane flasky tak ti urcite porastu salvia divinorum je rastlina s ktorou mam najmenej problemov
tie vacsie mam v takom akvariu na okne prilevam na spodok vodu, aby bola vlhkost dobra a este ich semtam vlhcim na listy... nemaju ziadne problemy!
ale mal som na jednej salvii takeho netvora skodliveho uz som ho zneskodnil...viz foto
2 polux: tie mucenky mas pekne... preco som ich neodfotil???
o tom vzniku nazvu som cital, ale uz vsade miesaju krestanstvo (nic proti krestanom)
ad brugmansia... tie pretiahnute, tenke nie su plody.. fakt. z toho budu kvety....
brugmansiove plody pripominaju skor ovocie... mam fotku v knihe..
zohnat by som vedel 3 druhy.... jeden som na zivo este nevidel, ale uz aj ten viem zohnat.... takze 4 druhy...problem je v tom ze som chcel robyt odrezky na jesen.... skratka isiel som proti matke prirode
Salvia potrebuje k svojmu rastu predovsetkym svetle miesto, nie vsak priame slnko, takisto vlhkejsie prostredie, co sa vsak v bytovych podmienkach hlavne v zime dosiahnut neda, preto je potrebne kropenie listov, takisto je potrebne dodrziavat pravidelnu zalievku, nie vsak premokrit. Nema taktiez rada caste prenasanie, ale dokaze sa adaptovat na rozlicne podmienky. Co sa tyka substratu, mnoho ludi ju pestuje v obycajnom zahradnickom substrate, dobre vsak je, aby bola poda vzdusnejsia, t.j. priadanie perlitu+ samozrejme na spodok drenazna vrsvta. To je v skratke asi tak vsetko.
2 Anndy: ja viem, ze taketo podmienky potrebuje, ale ja som si to zjednodusil a vidis, ze to ide... nemam ich bohvieako velikeee, ale mal som len jednu velikuuu s ktorej som spravil vela odrezkov a teraz idem od zaciatku ale rastu rychlo...
2eNDy: pohodicka, obrazky povedia vzdy viacej ako text :-))
Inak v zime je to fakt bieda, je dost tazke vytvorit rastlinam vhodne podmienky, so salviou sa to este da, pretoze ta ma spektrum teplot tak od 10 do 25 stupnov, ale horsie je to s ostatnymi.
No a tu su moje Brugmansie, teda datury juhoamericke. Kvitnu dobre, ale s vytvaranim semien je to ovela horsie. Cervena je D. sanguinea, biela nejaky hybrid.
2 zumbi: u mna je to s tou mandragorou biedne chlapik, ktory ju mal, uz nema ziadne semena....takze si musim najst iny zdroj
skus sa spytat kolegu poluxa
zhanam teraz dalsie klenoty do mojej zbierky!!!
takze dufam, ze na jar mozem zacat s vysadbou dalsich psychoaktivnych druhov
onedlho pridam dalsie foto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!budte trpezlivy
tak zatim...
Myslim ze tu tvorite celkom zaujimavu debatu a rad sa pripojim. V lete som aj ja zacal zo salviou a ide mi to s nou celkom dobre.
Bol by som rad keby sme spolu uzavreli nejaky mensi obchod. Mam totiz uz par malych salvii a kedze semiacka sa prakticky nedaju zohnat som celkom ochotny poskytnut rastlinky na vymenu za cokolvek s cim bude sranda- grass alebo ine rastlinky ci semiacka. hako@post.sk E:\SALVIA/PIC_0066.jpg
2 zumbi: na semienka mandragory skus http://www. bambusarium.cz/saltaseeds. Maju to v ponuke, a podla mojich skusenosti su aj klicive. Je to sice M. autumnalis, ale ta sa od klasickej lisi len farbou kvetov - fialove, na rozdiel od klasickej M. officinarum, ktora ich ma zlte. Moje m. su este dost male, ckam kym budu kvitnut a budu jablcka
2 polux: dík chlape!!! Tak semena mandragory (i když podzimní) sou na cestě!!! Mam moooc velkou radost, nechal sem si jich poslat dost. Tak ještě jednou dík.
2 polux: zdar, hele, nemohl bys sem hodit nějáký foto tvejch mandragor?
Jo, k těm fotkám-ty první tři fotky sou-je naroubovaná L. diffusa, když se uřízne, tak doroste
to další sou l. williamsii (doufám, že to sem dám)