Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ganja Maniac
no pasivní větráky sou asi myšlený jako přítah - tam žádný větráky nedávej - jenom udělej díry s cca o 30 % větší plochou než má příruba ventilátoru - místo na přítah instaluj ty větráky na cirkulaci
nácuc do filtroventilační skříně bych udělal víc nahoře - kam leze teplej vzduch - nácucy co nevíc dole - vzduch co de ven pochopitelně je potřeba odvést mimo prostor ze kterého bereš vzduch
ad filtroventilace - určitě by bylo levnější strčit pacháč dovnitř než stavět na to extra bednu - hluk ti moc neutlumí - největší kravál dělá rychlej vzduch na výstupu a vstupu - vždycky u zdroje turbulentního proudění
jinak dobrej nápad jak použít koncovej filtr k cooltubu bez nezávislýho okruhu
good luck
S.
To rtep-petr:Mi tady kdysi zakázali se o tom bavit,takže už o něm mlčím:-):-):-)
To Ganja Maniac:Neber si to spatně,ale v čem je ta výhra-proč tahat z pěstírny vzduch o parametrech(který se samo snažíš nastavovat (vlhkost,teplota etc.)) a používat ho na chlazení tuby?Sorry,je klidně možný,že jsem ten obrázek nepochopil správně
peace Coprus
P.S.:Jinak s těma přítahama a zbytečností ventilátorku naprosto souhlasím se Snarkem
no a tady sou ty dlouho slibovaný grafy tlakovejch ztrát luxusních pachovejch filtrů - nééé těch mrdek z děrovanýho plechu
omlouvam se za prostoj - znáte to všichni co hulíte
edit - mmm takže sory ten první - co tam sou ty filtry co zajímaj většinu lidí mi překračuje povolenou velikost - kdo chce ať si vo to napíše a dá mi mejl abych to poslal
Ahoj Coprusi!
Mam Homebox XXL 240x120x200 cm a potrebuju vedet jetli mi bude stacit TD ventilátor 800 m3/hod., d = 200 mm s pachovym filtrem NL 800 m3/h a potrubi Sonoair 160 mm v delce 6 m.
Predem dekuji za odpoved.
Zdar, chtěl jsem se zeptat jestli si někdo filtrujete vzduch co jde dovnitř, problém s pachem nemám, ale s plísní bojuju od té doby, co se mi daří pěstovat macatější paldy...
Mám toitž to štěstí/smůlu že mám pěstírnu ve špajzu, kde mám polootevřený okno který funguje jako pasivní přítah. Vzduch je tam parádně čerstvej a teplota i vlhkost v pohodě(max 30°C a sucho) .
Takže jsem přesvědčenej že spóry jdou někde z venku ze zahrady a tak se ptám, jestli bych v budoucnu, až si pořídím i přítah, bych ho měl filtrovat klasickým pacháčem nebo čím??? Předem díky všem za rady...
Původní příspěvek od H.U.L. Zdar, chtěl jsem se zeptat jestli si někdo filtrujete vzduch co jde dovnitř, problém s pachem nemám, ale s plísní bojuju od té doby, co se mi daří pěstovat macatější paldy...
Mám toitž to štěstí/smůlu že mám pěstírnu ve špajzu, kde mám polootevřený okno který funguje jako pasivní přítah. Vzduch je tam parádně čerstvej a teplota i vlhkost v pohodě(max 30°C a sucho) .
Takže jsem přesvědčenej že spóry jdou někde z venku ze zahrady a tak se ptám, jestli bych v budoucnu, až si pořídím i přítah, bych ho měl filtrovat klasickým pacháčem nebo čím??? Předem díky všem za rady...
mas kvalitni ofuk ve skrini? jestli ne tak bych spise premyslel nad tim, kdyz budou vrsky v neustalem ofuku ventasem, je o dost mensi sance ze plisen chytnes