Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od kubok store.heliospectra.com/products/lx601 - podla všetkého najlepšia LED na trhu. Využíva lepšie čipy ako CXB3590. V tej cene je to však z ekonomického hľadiska neporovnateľné s HPS. Čo sa týka výnosu, sodík objavuje konkurenta. Je len otázkou času kedy tieto svetlá zlacnejú.
Původní příspěvek od masuro nevimt teda, heliospectra nato jaka je the best nejak opomina zdelit s jakych partov sa skladaju tie ich brutalne drahe lampy...
čím to je, tím že to perou na tak vysoký proud? Tj aby s min množstvím chipu udělali jakoby největší výkon a de facto pak trpí účinnost panelu? Protože jinak komponenty mají dobrý ne?
No, jako uplne solidni prodejce mi to neprijde .. Dva detaily: pouzity driver na jednu COB je max. 90W, coz opravdu v poctu ctyr kusu neda 500W (ty vetraky zase takovou spotrebu mit nemuzou ;] ..) a druha vec, chybi pasivni chlazeni. Takze pokud se vetracek z nejakeho duvodu prestane otacet, COB napajena 42V/2A jde do kyticek temer okamzite ..
Ale je fajn, ze uz se zacinaji svetla na CXB3590 cim dal tim vice prodavat. Ted uz jen doladit konstrukcni detaily, slusne CRI a cenu :]
edit: Pokud se nepletu, tak 500W verze používá 4x NPF-120, s větráčkama aj. to bude tak 480-490W.
Co se týká pasivního chlazení, s tím bych v komerčních panelech ještě dlouho nepočítal - takový světlo by bylo dost těžký, mělo vysoký náklady na logistiku. Dneska je to na hraně i když to člověk dělá sám - já osobně to vidím tak, že pasiv. chlazení nemá cenu dělat pokud je účinnost LED pod 50% - hranice, kterou lze v reálu překonat pouze s několika málo čipy. Ale jak se LED pořád zlepšují, začne se to měnit. Tady je třeba si uvědomit, že např. skok účinnosti z 60% na 70% má za následek snížení nároků na chladič o 25%.
Původní příspěvek od Kifo Pozna niekto LED GUSTOSUN?
Koukal jsem na to, bohužel neuvádí, jaké LED jsou použity - pravděpodobně to nic kvalitního nebude. Navíc jsou napájené paralelně a napěťově, to si říká o problémy. Já osobně bych od toho moc nečekal.
obdivuhodné že se to uchladí pasivně a navíc s mřížkou horizontálně a ne vertikálně. Každopádně díky za fotky a inspiraci. Zrovna včera jsem si objednával v Hadexu nějaké chladiče na můj další hokus pokus.
Tak přecejen je to skoro 10kg hliníku a LED s účinností výrazně přes 50%. Vlastně je to docela předimenzovaný, mělo by to běžet léta bez sebemenší ztráty svítivosti.
Původní příspěvek od alesh Tak přecejen je to skoro 10kg hliníku a LED s účinností výrazně přes 50%. Vlastně je to docela předimenzovaný, mělo by to běžet léta bez sebemenší ztráty svítivosti.
a.
môžeš napísať koľko v dnešnej dobe (koniec roka 2015) stojí zložiť niečo takéto?