Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky teď řeším ledky, jen na větší plochu, jak jsem psal výše. Docela jsme to probrali s jedním místním členem a za mě bych se té wattáže nebál, jelikož jsem koukal, že ty ledky mají regulaci výkonu, tak si s tím můžeš pohrát a nemusíš jet naplno
Futuregrow troska amaterske riesenie za tie prachy a nema oddelene vypinanie UV/DeepRed/FarRed a vetraky aby ti nieco hucalo a extra spotreba tiez nezmysel
Alucraft tiez nic moc na dnesnu dobu len 660nm DeepRed
60x60 mozes ist 120w QB su tu take pesty ale ak chces lepsi vynos tak 2x QB 120w
Stale tu riesite tie iste veci dokola a postujete jedno svetlo horsie od druheho bez toho aby ste si nieco o tom precitali jaky chip, co robi spektrum atd.
Tu mate teda konkretny typ co kupit:
Ked nechcete rozmyslat a len kupit AllinOne tak vyberte presne toto z Ciny od BavaGreen.
Behom buduceho tyzdna poslu kupon pre forum kde budu mat clenovia nejaku zlavu.
Objednava sa z Alibaba (Aliexpress vo vacsom vydani / rovnaka spolocnost)
PRO Verzia s Dimmerom (stmievac) a so separatnym zapinanim chipov
(V pripade ze chcete este Vacsi tuning a riadit ako bude rastlina rast, kedy a ako rychlo kvitnut...)
+ moznost Wifi modulu a ovladanie cez Apku na mobile
Dorucenie cca 12-15dni
Pouzivaju taku logistiku ze k cene uz neplatite ziadne CLO / DAN (garantovane)
---
Toto svetlo podla vyberu Chipov je lepsi deal / vykon ako Lumatek Zeus, California a podobne komercne znacky u ktorych vela krat neuvedu o jake chipy sa jedna a maloktory ma extra zapinanie.
Su samozrejme aj iny cinanci co robia svetla , ale tito su uz overeny napr aj na Ledgardener
EDIT: Kazdy riesi vynos min 1g/watt , ked to vychytate a spravny model 1.3+/watt
Vypada to dobre, o tom zadna. Nicmene me to tam pri zadani cz adresy pise postovne 49 USD, coz se mi pro jednu 120W desku moc nevyplati no uvidime, mozna jsem blbe zadal. Nicmene mam zajem o 120W verzi quantum boardu, prepinani mezi ruznnymi spektry nepotrebuju. Stmivac bych chtel. Mas nejake doporuceni?
Je otázkou zda li má pro konopí deep far red opravdu význam. Malinko uspíší nasazení na květ u rajčete ale jinak nepoužitelné, soja, okurky nepoužitelné, rostliny to stresuje a tahají se zbytečně do výšky. Myslí si že je ve stínu a chce na přímé slunce. https://youtu.be/sS7aAcacfgk?t=1556 Je někde relevantní studie přímo ke konopí?
MARS, JUPITER, SATURN, MEGA BOMBA LED, 3G/W
Je fuk ako to pomenujes, pokial neuvedu konkretny chip. Vedia preco (98% lacna shitka)
Tak je do toho zbytocne nieco investovat, alebo nad tym len uvazovat.
Rast ti to bude pod hocijakym svetlom, ale jak to je uz vedlajsie, predajca ma zarobene
Úrodu vám červené světýlko nezachrání ani zázračné nafukovače květů. To je v prostředí, genetice a hlavně v rukách. Ale prodejce může říct hele já mam dvě červené barvičky, on má jen jedno a támhleten žádné až budu pěstovat salát možná se zamyslím nad deep far red.
dr. Bugbee zám dobře a házel jsem na něho odkaz. Celé to je o tom že se rostliny stresují "stínem" a ty reagují buďto taháním se za světlem do výšky jako je konopí, rajčata, soja, okurky... a nebo zvětšováním listů a nárůstem biomasy jako je salát, ideální rostlina pro marketing lákání na červenou diodku
Až bude soutěž o nejvytahanější konopí, určitě tam pár deep red nahodím jinak proč dobře osvětlené konopí stresovat "stínem" aby se tahalo do výšky mi hlava nebere. To umí samo více než dobře.
Philips CorePro LEDbulb 12.5W 6500K studená bílá na růst
Philips CorePro LEDbulb 13W 2700K teplá bílá do červena na růst i květ
Jejich kombinace značka ideal
Když vidím ty nádoby, tak si říkám, že bys měl určitě lepší, kdybys udělal box z nějaký starý skříňky a vylepil to odrazovou fólií. Vyšlo by tě to i o dost levněji
@Dans tym ze to ma cocku bude muset byt vyssie a dat 3k za 54w ked QB panel ma 120w, 2x viac cipov a stoji o kusok viac je asi nezmysel.
Taky kontajner je asi blbost...ked sa ti to rozraste budes davat vzdy von svetlo a aj rastlinu aby si to polial?
Ideal je mat viditelnost na vysku, z vrchu je to na prd, o vymene vzduchu ani nehovorim