Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
předem bych se chtěl omluvit za délku mého příspěvku a dost možná velkou dávku naivity a amatérismu v tomhle příspěvku. Budete mi to muset odpustit jakožto nováčkovi. Ovšem snažim se vstřebávat informace, co jen to jde a budu vám vděčný za každou radu.
Potřeboval bych poradit s výběrem genetiky. Vim, určitě si klepete na čelo, že vybírám zrovna teď, tak pozdě, resp. brzy. Pravda je taková, že mám před státnicema a furt vymýšlím, jak se zabavit od učení, tak si tak přemýšlím a rozhodl jsem se, že příští rok budu pěstovat a co bych chtěl pěstovat vybírám už teď. Tak pročítám místní fórum a různý popisy modelů u seedbank .
Ze začátku asi něco O MNĚ.
- hulim příležitostně, cca 1-2 × do měsíce. Jedná se buď o pohodičku na rybách nebo s partou kamarádů někde před hospůdkou
- hulim většinou z klasický fajfky a to čistý, bez tabáku
- jedná se o moje vůbec první pěstování, do teď jsem měl většinou něco od kámoše (vim, že měl na zahrádce Carnival, Pineaplle express, Opium a kupuje občas nějaký vnitřky vdovy apod.)
CHTĚL BYCH něco, co:
- mě hodí do pohody, uvolní od stresu. Mám rád po travce pocity štěstí, kdy si říkám, jak je ten život kurevsky nádhernej :-).
- vypěstuju venku. Jednalo by se o místo na kraji lesa ve Středních Čechách s tim, že možnost návštěvy místa bych měl tak 1, max. 2 × týdně.
- pojedu čistě přírodně
- nebude moc slabý, aby v partě neřikali, co je to za seno a aby to ocenil i kamarád, co jede tak 2 brka denně, ale většinou vnitřky.
Na závěr asi moje TIPY případně s tim, co si o nich myslim.
- Duran Poison // z výběru asi slabší, ale zamlouvá se mi jako 100% sativa a nejspíš pohodovym stavem
- Orange Bud
- BlueBerry // nevim, neuspí mě to spíš?
- White Widow // bojim se, aby mi stačila dozrát
- Mazar // myslim, že tahle indika asi nepřinese mnou chtěný stav :-)
- AK 47
Budu rád, když se k tomu kdokoliv vyjádří, třeba v podobě názorů na jednotlivý tipy, abych se mohl snadněji rozhodnout :-). Díky, snad jste to dočetli až sem a případně jsem vás nenasral nějakým "negrowerským" názvoslovím nebo tak :-).
Zdravím
Jakožto začátečníkovi bych ti doporučil Shamana,Passion1 a Pamir gold.
Takový nenáročný brzo dokvétající odrůdy a budeš určitě spokojenej.Jak s výnosem tak stavama.
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
Já bych se nebál ani nějakých autoflowerů, zasadíš v půlce května a na přelomu červenec/srpen sklízíš (60 dnů a pod jak píšou banky jsou nesmysly). Můžeš zkusit třeba natural seeds, levná genetika, ale pěkné kytky z toho rostou, celkem blbuvzdorné.
Tak to vypadá na nějaký outdoor od DP. Podle toho, co jsem tu pročítal, je dost oblíbený Durban, asi bych ho upřednostnil před Shamanem a Passion 1. Jen mám strach po přečtení diskuze o problémech v posledních letech s DP a hermatěním. Měl někdo problém s Durban Posion? Chtěl bych koupit 3 ks fem. semen.
K AF mám tak nějak, ani nevim vůbec proč, odpor. Asi si podvědomně myslím, že to prostě za tu chvíli nemůže mít kvalitu . Takže jestli DP poskytne kvalitní Durban, tak se rozhoduji mezi ním a La Blancou, která mi ještě byla doporučena. U tý si nejsem úplně jistej tou pohodičkou, co od toho čekám, vzhledem k převaze genů indicy. Sakra, netušil jsem, jak je těžký si vybrat .
Jinak sorry za zasírání vlákna, klidně ať to admin přesune, nenašel jsem vhodnější téma.
No s tím AF to klidně vyzkoušej, kup 3 levná semínka u fair a uvidíš zda tě výsledek naštve nebo pozitivně překvapí. Pro mne jako outdooristu je fajn, že nemusím čekat až do října na doplnění zásobičky :-)
Já bych se toho Durbana nebál. Vždyť nemusí byt od DP. Bulk seeds co. se da pořídit levněji a hermafroditismus není referovan téměř na žádném fóru.
Vyhnul bych se alternativam typu Early Durban, především od Flying Dutchman. Přece jen ta holandska genetika je dražší a zakonzerovavana. Co se mi osvedcilo z holandských genofondu jsou počiny Mandaly. Hodně muziky za rozumný peníz.
"Breed the best, and forget the rest" - Luther Burbank
Durban z výběru asi slabší..ono je problém že většina lídí ho sklízí bud přezralej nebo nedozrálej a on pak ten stav je takovej o ničem a je proste jinej.. pěstim ho 4 roky takže fakt sem videl ty markantní rozdíly když sem to sklízelo po tejdnech v říjnu..taky je dost znát jestli je to skleník nebo klasickej out. Včera sem hulil durbana ze skleníku, kde týpek vychytal zalitý bilý trichomy (asi až 20.října)..proste mnohem lepší než vetsina indooru v okolí.. zvlast když se ubalí čistá mrkev. Ten sativovej stav je tam brutálně znát..naka vykydlost atd . neexistuje.. človek furt kouka, hlavou mu litaj myšlenky sem tam..a hlavně instatní smích 10 min po dopálení hned křeče v koutkách,záchvaty prostě mazec.. ale jak řikám ten konec človek musi udelat poctive.. ne ze se clovek koukne na net vidí začátek října.. tak to sekne na slepo.. a pak hlásí že to je model o ničem..jinak abych nebyl OT tenhle rok si nadělám klacky z white russianu od fair seeds,durbana a Special queena jelikož to sou modely co me nikdy nezklamaly sou hotový 10 - 20 října, stav silný (oboje 50/50),odolnost proti plisní u queena skvělá!! dycky par ložisek toho 20 října.. u WR taky neni špatná..Taky sou skvělí vzhledově orošenost brutál a tvrdost taky.. jediná škoda u durbanu je že ten vzhled palic neni lepší je tam menší orošenost a je řidčí ale to u satvi bejvá a stejně je pro mě TOP
Původní příspěvek od suares jediná škoda u durbanu je že ten vzhled palic neni lepší je tam menší orošenost a je řidčí ale to u satvi bejvá a stejně je pro mě TOP
No já myslim že to neni až tak easy s tou sativou / indikou... já teď dojídim PP (90%sativa) a OB (90% indika)... je pravda že naměli ideální podmínky, ale zato měly všechny stejný. A sativovej PP má výrazně větší i tvrdší pálky... jen orošenej tolik neni, ale je o pár dní pomalejší, takže to bude asi tim.
Jinak na Durban mam taky dobrý vzpomínky
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
No já myslim že to neni až tak easy s tou sativou / indikou... já teď dojídim PP (90%sativa) a OB (90% indika)... je pravda že naměli ideální podmínky, ale zato měly všechny stejný. A sativovej PP má výrazně větší i tvrdší pálky... jen orošenej tolik neni, ale je o pár dní pomalejší, takže to bude asi tim.
Původní příspěvek od Panduri Tak to vypadá na nějaký outdoor od DP. Podle toho, co jsem tu pročítal, je dost oblíbený Durban, asi bych ho upřednostnil před Shamanem a Passion 1. Jen mám strach po přečtení diskuze o problémech v posledních letech s DP a hermatěním. Měl někdo problém s Durban Posion? Chtěl bych koupit 3 ks fem. semen.
U DP bych se bál jen fem seeds... leta regular bez problému, teď sem zkusil nějaký femky... jednou hermouš, podruhý mutant... a teď dotřetice (podle toho uvidíme jestli naposled) zkoušim fem od DP (brainstorm).
Shaman jakou out od DP je za mě TOP a hned za něj bych řadil sic slabší, ale dobrou holandskou naději která se mi osvědčila jako mimořádně odolná. Jen bacha na plísně u Shamana, když sou mlhy napodzim. Durban sem měl jednou, ale rád na něj vzpomínám... takovej "pohoda/klídek" model, roste pěkně, dozrává relativně brzo. Radši bych zaplatil víc za 10 regulerních a z těch vybral kolik samic budeš potřebovat.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik