Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar ,nikde se nemůžu dopátrat jaký prostor efektivně prosvítí jeden QB třeba z alucraft .To znamená kolik na kolik a kolik cca do hloubky.Může mi prosím někdo kdo pod tím jede říct? Chci jen jeden panel tak ať vím jaký postavit na to prostor.Dikes
Vo všeobecnosti:
Rozdeľujeme pestovanie na dve fázy:
1. Rast - v tejto fáze pestovania nie je nutná vysoká intenzita osvetlenia. Pri 304 a 288 pcs quantum boards s LM561C alebo 301Sb.
MagiCman> tiez to tu bolo x krat 1x QB 120w = 60x60 cm
Hlbku ti nikto nepovie presne, lebo ak mas husty krik tak aj keby ma neviem aku intenzitu na spodok ti to nepresvieti.
O co ale v dnesnej dobe ide je rovnomerne rozlozene svetlo aby nevznikali "hot spoty".
QB je uz na ustupe a nahradzuju ich BAR panely = viac pasov lediek co ti osvetli rovnomerne cely priestor aky potrebujes. Cize aj boky/rohy/kraje budu ako "stredy" pri HPS/QB.
Tym zase zdvihnes vynos o 10-20%
Pozri napr cenovo prestreleny Lumatek Attis aby si to lepsie chapal.
Ked to takto rozlozis tak aj modelovo horsie led chipy ti to lepsie presvietia ako ked mas len nieco v strede, lebo tym padom musis so svetlom vyssie aby si to rovnomerne osvietil a boky spodky budu mat deficit.
Moja verzia bude na začiatok z piatich takýchto stĺpov s 30 cm medzerami, výška stĺpov bude 2m, takze potrebujem osvetliť 1,5x2m.
Na viacerich stránkach som sa dočítal, že t5 trubice sú najlepšie v rámci ceny a výkonu, preto som uvažoval o 5-6 takýchto svietidlách, ktoré by boli horizontálne nad sebou a osvetľovali by rozmer 1,5x2m:
Možno by som to v budúcnosti preriedil aj s trubicami s teplejším svetlom pre napr paradajky.
5 tých svietidiel a 10ks 36w trubíc by vyšlo cca 115€.
Moja otázka je, či to má zmysel a či sa nájde lepšia alternatíva v podobnej cenovej kategórii, internet hovori, že šalát potrebuje v rámci svetla toľkoto takéhoto: 9.7 mol m−2 d−1, možno tomu niekto rozumie
Ďakujem za každú radu.
Keď nemáš čo húliť, niesi to ty.
You'll see how tough i am... after i defeat the Golden thief bug...
Původní příspěvek od Anarchom Nebulman:
Taky jsem chtěl jet hps,ale rad kupuju kvalitnější komponenty:chtěl jsem predradnik a hps lumatek 250w a a winga s heatschieldem tj 2700+700+1600 kc = 5000kc, za ledký jsem dal 6000kc, 200w
Výsledek je určitě lepší než pod hps,ať už jde o stavbu palic,nakvět, tahání se za sodikem atd.,výhod je spousta,ale myslím ze napoprvé se s ledkama hnedka dostanu přes g/w což mi u hps trvalo roky......
A jestli neresis kolik na tom budeš mít a je ti to jedno a nechceš za to utrácet , tak si hod za okno nebo na balkon dva automaty, semínka tě vyjdou na par kc/euro a 20g to udělá za tři měsíce samo,když to sem tam nakrmis
Ahoj, jsem tu celkem nováček a rád bych si pořídil / vyrobil nějaké solidní led světlo co by se rovnalo 600w HPS, mohl by jsi mě s tím prosím poradit? Někteří lidé mě od LED odrazovali, že výsledek nebude takový jako s HPS, jak to dopadlo u tebe? Máš lepší výsledky než s HPS? Děkuji za info a případnou pomoc. Klidně PM.
Ahoj, jsem tu celkem nováček a rád bych si pořídil / vyrobil nějaké solidní led světlo co by se rovnalo 600w HPS, mohl by jsi mě s tím prosím poradit? Někteří lidé mě od LED odrazovali, že výsledek nebude takový jako s HPS, jak to dopadlo u tebe? Máš lepší výsledky než s HPS? Děkuji za info a případnou pomoc. Klidně PM.
Nekteri lide nechapu asi stale svetla LED je milion druhov a kombinacii, teda povedat ze HPS ma lepsi vysledok ako LED je ako tvrdit modre auto ide rychlejsie ako cervene
Zdravím lidi, uvažují teď o koupi ledek a potřeboval bych poradit. Chtěl bych do toho investovat cca 10k. Mám stan 100x100. Docela se mi líbí Lumatek Attis 300w a dost zajímavé je i viparspectra xs 2000. Ještě jsem přemýšlel nad světlem od Frynka-řada linear, dát ho do stanu úhlopříčně. Koukal jsem , že dost lidí od něj světla má a výsledky pěkný