Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 34 35 36 37 38 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 561

citace:
Původní příspěvek od lenin04
Kde si zjistil že je to od Epiled? Je tam uvedeno Genesis's LED. A ta cena je vážně šílená, ale i tak bych čekal že to vydrží delší dobu. Čím si to chladil?

Je to na černém eloxovaném chladici se žebry cca 25 x 25 cm, bez nuceného chlazeni. Teplota je 48 C. Zajímavé je, že ten červený LED 50 W má na chladiči jen 43 a u obou je použito stejné silikonové pasty.
Uvidíme za pár měsíců jak bude test pokračovat.

Old Post 14-11-2015 v 02:26 AM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 562

citace:
Původní příspěvek od tom999
Je mi jasný že to bude "neco stat"...
Ve financich bych problem ani nevidel, spis chci efektivitu.
Potřeboval bych nějakou inspiraci, ideálně pokud tady někdo řešil třeba 6xVERA29, apod....
Schopnost to nasledně postavit snad mám....

Kvůli té ceně bohužel moc zkušeností není :-(

Old Post 14-11-2015 v 02:28 AM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tom999
Nový Člen

Karma uživatele tom999 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 563

S ohledem na diody, jaký je Váš názor na použití optiky (skel, rozptylových, čoček, apod..? Na jedné CZ stránce jsem se dočetl, že se zvýší svítivost o 20%.... To mi nějak hlava nepobíra..

citace:
Původní příspěvek od Mard

Kvůli té ceně bohužel moc zkušeností není :-(

Old Post 14-11-2015 v 10:53 AM
tom999 je offline   Profil uživatele tom999   Find more posts by tom999   Foto galerie člena tom999   Click here to Send tom999 a Private Message   Add tom999 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 564

citace:
S ohledem na diody, jaký je Váš názor na použití optiky (skel, rozptylových, čoček, apod..? Na jedné CZ stránce jsem se dočetl, že se zvýší svítivost o 20%.... To mi nějak hlava nepobíra..

To je samozřejmě blbost, dochází jedině ke ztrátám. Optika ti pomůže uwsměrnit světlo tam, kam potřebuješ. Záleží na situaci, podle mě můžou být jak přínosem, tak na škodu. Já osobně bych to viděl pro většinu aplikací bez optiky. Pokud něco tak bych omrknul Ledil reflektory nebo čočky od Kathod (edit: Khatod).
V čem určitě vidím přinos optiky je to, že bude poskytovat jistou mechanickou ochranu pro čipy.

a.

Naposledy upravil alesh 16-11-2015 v 15:14 PM

Old Post 14-11-2015 v 19:17 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 565

citace:
Je mi jasný že to bude "neco stat"...
Ve financich bych problem ani nevidel, spis chci efektivitu.
Potřeboval bych nějakou inspiraci, ideálně pokud tady někdo řešil třeba 6xVERA29, apod....
Schopnost to nasledně postavit snad mám....

Tak pokud seš schopný si to sestavit, jednoznačně ber Cree CXB3590. To je v součastnosti špička a nic se na to nechytá.

a.

Old Post 14-11-2015 v 19:19 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Karma uživatele Bárt - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 566

citace:

Schválně dej odkaz, na ty profíky :-D , podle toho dáme před výbojku čočku a ze 600W uděláš hned 720W :-D a když dáš více čoček za sebe...tak jedeš i zadarmo :-D
To je určitě zas nějaký prodejce čínských světel, že?

Grow Max 150W

Old Post 14-11-2015 v 19:52 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kubok
Stálý Člen

Karma uživatele kubok - 35% Pěstitelská

Příspěvek č. 567

Čítam tieto ledkove thready dlhodobo a čudujem sa, že tu toho nie je viac. Čo hovoríte na 200g pod 400w led čínsky panel (real spotreba netuším ale predpoklad do 180w), 60x60cm box, 4 rastliny v hline. Kvalita špičková (semená 4 rôznych genetík priamo zo seedbanky, samozrejme super chuť vďaka dokonálému flushu.

Old Post 18-11-2015 v 20:58 PM
kubok je offline   Profil uživatele kubok   Find more posts by kubok   Foto galerie člena kubok   Click here to Send kubok a Private Message   Add kubok to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
masuro
Stálý Člen

Karma uživatele masuro - 10% PěstitelskáKarma uživatele masuro - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 568

Mars Hydro II?
https://www.mars-hydro.com/MARSII-400-P2382.aspx
dle výrobce to žere cca 190W.

Chvíli jsem o nich uvažoval, pak jsem to tady pročetl a alesh mě přesvědčil že king je XCB 3590. Ale jestli si pod tím udělal 200g je to víc než slušný...

Old Post 19-11-2015 v 07:20 AM
masuro je offline   Profil uživatele masuro   Find more posts by masuro   Foto galerie člena masuro   Click here to Send masuro a Private Message   Add masuro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mard
Stálý Člen

Příspěvek č. 569

citace:
Původní příspěvek od kubok
Čítam tieto ledkove thready dlhodobo a čudujem sa, že tu toho nie je viac. Čo hovoríte na 200g pod 400w led čínsky panel (real spotreba netuším ale predpoklad do 180w), 60x60cm box, 4 rastliny v hline. Kvalita špičková (semená 4 rôznych genetík priamo zo seedbanky, samozrejme super chuť vďaka dokonálému flushu.

Já se opravdu domnívám že zde existuje jakási vžitá nedůvěra vůči LED panelům z Číny, které již nejsou tak šíleně drahé jako dřív. 400W panel, který má reálný odběr cca 160-180W dle výrobce, opravdu osvítí 60x60 box bez problému a výsledek nad 160 gr není nic neobvyklého alespoň dle reportů ze zahraničních fór 420, ICMAG, atd. Nicméně věřím že špičkový LED prvek dá více lumenů než ty čínské - na druhou stranu svítí bílým světlem a kytka fakt reaguje spíše na červené a modré světlo.

Old Post 19-11-2015 v 07:40 AM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 570

citace:
Původní příspěvek od Mard

Já se opravdu domnívám že zde existuje jakási vžitá nedůvěra vůči LED panelům z Číny, které již nejsou tak šíleně drahé jako dřív. 400W panel, který má reálný odběr cca 160-180W dle výrobce, opravdu osvítí 60x60 box bez problému a výsledek nad 160 gr není nic neobvyklého alespoň dle reportů ze zahraničních fór 420, ICMAG, atd. Nicméně věřím že špičkový LED prvek dá více lumenů než ty čínské - na druhou stranu svítí bílým světlem a kytka fakt reaguje spíše na červené a modré světlo.

Ta nedůvěra je tu zcela oprávněně. Laciný panel může mít účinnost kdekoliv mezi 5 a 25%, tzn. od 'o hodně horší než HPS' do 'mírně lepší než HPS'. Kvalitní LED může mít účinnost i mírně přes 60%.
Výsledek okolo 1g/W je fajn, ale u povedených growů to dávají lidi i s malými sodíky...

Co se týká lumenů, do těchto diskuzí se radši nepouštěj, ať neplácáš kraviny

a.

Old Post 19-11-2015 v 09:58 AM
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 571

alesh...

v čem vidíš takovou výhodu CXB3590 oproti Veru29?
za tu cenu muzes mit 2x VERA29 tim bys do nich mohl pustit polovicni proud a ucinnosti by to slo urcite ještě nahoru

Jinak byl jsem na cannafestu a mluvil jsem tam s clovek od Ledideal nebo jak se jmenujou a rikal mi ze pouzivaj 3500k ze to testovali a ze pod timhle měli kytky nejlepší.. prej byl hlavne rozdil v korenech ze rostli lip pod 3500k coz je asi logicky kdyz to ma vic modryho nez 3000k.. ale otázka jestli v kvetu je to lepsi..a taky rikal ze musej na svetla montovat cocky kvůli certifikaci aby to tady mohli prodávat...nicmene rikal jsem mu ze nevidim v ty cocke az takovej prinos (teda krome kryti) protože uz takhle to musíš dat dal od kytek jinak je presvicujes a to tam nic nemam. pocitam ze s těma cockama musej mit ty svetla tak 70 cm nad vrcholkama a ze tim LEDky ztracej vyznam do mensich prostor....xD tak na to trosku cumel a pak uz se se mnou prestal bavit tak jsem sel...
jinak chlubyl se tam vynosama 2 g/w..

Old Post 19-11-2015 v 17:51 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
masuro
Stálý Člen

Karma uživatele masuro - 10% PěstitelskáKarma uživatele masuro - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 572

to byl stoprocent Pasta já si s ním psal a se svým style "obchodníka" mě naprosto odradil.
Co se týče vero 29 a CXB3590 Alesh ti jiste odpoví ale riu zrovna čtu na toto téma thread a týpek to tam vyjádřil přesně:

Vero29s are nice. They don't lose much efficiency when driven hard and hot or vice versa they don't gain much when driven soft. CXB3590 on the other hand can get you unrivaled efficiency if you're not frying them like Optic does. Vero 29 je hezký, a nestráci výkon když je jedeš "hard" ale zase ani nezískají když jedeš soft a CXB když jedeš správně tak získaš bezkonkurenční efektivitů :-)

Old Post 19-11-2015 v 20:42 PM
masuro je offline   Profil uživatele masuro   Find more posts by masuro   Foto galerie člena masuro   Click here to Send masuro a Private Message   Add masuro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 573

citace:
Původní příspěvek od masuro
to byl stoprocent Pasta já si s ním psal a se svým style "obchodníka" mě naprosto odradil.
Co se týče vero 29 a CXB3590 Alesh ti jiste odpoví ale riu zrovna čtu na toto téma thread a týpek to tam vyjádřil přesně:

Vero29s are nice. They don't lose much efficiency when driven hard and hot or vice versa they don't gain much when driven soft. CXB3590 on the other hand can get you unrivaled efficiency if you're not frying them like Optic does. Vero 29 je hezký, a nestráci výkon když je jedeš "hard" ale zase ani nezískají když jedeš soft a CXB když jedeš správně tak získaš bezkonkurenční efektivitů :-)

To si mi to teda vysvetlil... potrebuju znat fakta, cisla, data....ne ze nejakej typek napsal....takových uz bylo

Old Post 19-11-2015 v 21:35 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 574

Tohle to ale přesně vystihuje.
Pokud bys měl 2x Vero29 na 700mA zdroji (příkon 49.14W; výkon 22.76W) tak jedna CXB3590 @1400mA (příkon 48.85W; výkon 27,52W) ti poskytne více světla.
Data jsou v příloze.

No a pokud je to Pastacca před rokem a půl (??) jsem se s ním sešel a doporučil mu Vero29...očividně se od té doby moc nezměnilo Ohledně závislosti stavu kořenů na barevné teplotě bych mu nevěřil nic. Popravdě řečeno, rozdíl mezi 3000K, 3500K a 4000K nebude nejspíš nijak patrný.

Co se týká certifikací, má nejspíš pravdu. Naše legislativa nedovolí prodávat světla s obnaženým fosforem - ale to se dá samožřejmě řešit lépe.

Naposledy upravil alesh 20-11-2015 v 06:46 AM

Old Post 19-11-2015 v 22:05 PM
masuro
Stálý Člen

Příspěvek č. 575

já si s ním psal, technicky to nemají úplně špatný, ale ten marketing...tam by potřebovali zapracovat :-) V některých věcech dost kecá třebas kořeny, že? a z jeho komunikace jsem cítil tlak na zákazníka, rychle kup voe, pak bude dražší...tím mě odradil...
Publikuje i na RIU. tam dával nějaké fotky těch reflektorů myslím.

Old Post 20-11-2015 v 11:39 AM
FrYnK
Stálý Člen

Příspěvek č. 576

Ok. diky za vysvetleni kluci... jak tam vidim cisla hned tomu rozumim lip

koukam ze mouser ty diody pekelne zdrazil pokud se nepletu...cxb3070 měli ještě nedavno za 40 babek a ted 51...co to ??
na DK se furt drzej na 40 dolaru...pujde to celkove nahoru a je dobry nakoupit co nejdriv nebo cim to je ? netusite ?

alesh: jak by si resil zakryti "lepe" jinak nez cockou ? klasicky borokremicity sklo třeba ? (osobne je mi je lito tech ztrat)

Old Post 20-11-2015 v 12:48 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:28 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 34 35 36 37 38 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás