Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od h0nz4 Ahoj, mám měsíc starou rostlinku a tohle se objevilo na 3 listech, tak jsem je hned utrhnul. Netušíte, co to je? Žádného živočicha jsem na kytce nenašel.
mám takový problém se mšicema na blueberry. Mšice mi kytičku okupují už nějaký ten pátek a ne a né se jich zbavit. Nedávno jsem koupil Rock Effect a trochu to pomáhá ale pořád se jich nemůžu zbavit. Kytka to zatím snáší fajn protože množství mšic udržuji aspoň na rozumné úrovni. Problém však vidím v tom, že borůvka před pár dny začala kvést a tak mě napadlo jestli bych ji tím postřikem na bázi oleje nemohl nějak ohrozit. Přecijen blueberry je háklivá na plísně a tak bych nerad o ní ve finále přišel. Je to balkónovka ve velkém kýblu na odpadky, pěkně LSTčkem roztahaná na přibližně 15topovek. Jinak listy jsou nyní trochu zkroucené a lesklé po tom postřiku ale nevypadá, že by jí to vadilo.
Mě osobně by mi broučci v palicích ani moc nevadili pač 95% palic rozmixuji, vylouhuju v alpě a či alkoholu a pak to filtruju, takže broučci zůstanou v bordelu. Nicméně těch 5% dávám po rodině v sušené podobě formou dárků na narozeniny a svátky a tam by broučci byli trochu nadbyteční a neestetičtí.
Máte někdo zkušenost s RockEffectem a jeho vlivem na plísně v palicích?
Díky
V RockEffecku je pongamový olej z indického stromu Pongamia pinnata a doporučují ho i na BIO pěstování, takže pohoda a žádný stres..na květ to přímo nestříkej.
Také mi broučkové nevadí, ale ti hodní, ovšem ti co žerou vše zelené, to jsou Vetřelci, takže na ně E. Ripley která má jako náplň v plamenometu pongamový olej.
Škoda že nejsem v Tvém příbuzenstvu, dostal bych podíl z 5%
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Díky za info. Kvůli tomu, že je přírodní, jsem ten rockeffect kupoval. Bohužel jsem ze začátku kytku postříkal celou i s květy. Ono to navíc pokropit tak, abych moc nezasáhl květy, moc dobře nejde. Snad ten olejový film nebude dělat časem paseku při kvetení.
Bohužel ti to úplně 100% neřeknu, ale myslím si že to je jeden ze 130 druhů mšic, které žijí v ČR. Mám úplně stejný problém poslední 3 týdny, že mi lezou do paliček, tam se páří a následně odumírají. Celá rostlina je tak posetá tísíci odumřelými jedinci. Zatím sem ale nepozoroval, že by škodili. Každopádně jich výrazně za poslední dny ubylo.Ale zatím netuším jak se těch chcíplin z těch palic zbavím....docala se bojím že začnou plesnivět.
Cus borci, dnes jsem na svoji nejmensi objevil následující. Nevim předně co to je, protoze dle fotek se tomu nic ne podoba. Z vrchu světlounky tečky a ze spod to vypadá jako bily cosi, spis jako pryskyřice ale sem tam tam neco leze.
Původní příspěvek od Pitrsuck Cus borci, dnes jsem na svoji nejmensi objevil následující. Nevim předně co to je, protoze dle fotek se tomu nic ne podoba. Z vrchu světlounky tečky a ze spod to vypadá jako bily cosi, spis jako pryskyřice ale sem tam tam neco leze.
Původní příspěvek od Pitrsuck Jop, dopatral jsem se. Objednal jsem brouky, tak ve čtvrtek vypustim, zatim jsem to jen otrhal a uvidim. Strikat nemuzu, protoze to kvete.