Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, do teď jsem jezdil jen outdoor, teď bych rád přidal i malou skříň, tz cca 90x60x100cm (š/d/v) na 3x automat vedle sebe v květináčích cca 15l pro zábavu a změnu.Biobizz leghtmix a hnojiva taky biobizz rootjuice, grow, bloom, top max.ventilace jen vetrackama od pc atd, to už jsem si cca vše navrhl, hlavní otázka je teď dostatečné osvětlení- kvůli jednoduchosti určitě chci LED panel, popřípadě mě napadlo nějakýma miniled zarovkama prisvitit z boku.Ma nekdo s podobným reálné zkušenosti?Kolik cca Wattů je ideál?Chtěl bych aspoň 500, spíš 800umol/m² ale výrobci většinou uvádí jen luxu a lumeny...který mi jsou k hovnu.Potreboval bych reálný zkušenosti s určitým produktem, podělí se někdo?Dekuji
myslim ze staci 2x panel ako v linku pripadne rozdeleny 2x 1 panel.
15l na taky priestor neviem neviem, 100cm je mala vyska, jedize ze by si ich tahal do stran/see of green.
Povedme ze panel zobere zhora tak 5-10cm zalezi kde das zdroj a min 20cm od vrcholkov ale tym sa ti zase znizi rozptyl panela.
Ahojte planujem v blizkej dobe kupovat Chipi vero29 a potrebujem to na priestor 60x100 vyska 160 mal som vyhliadnute diy sety od alucraftu len sa mi zda ze vykon 150w na chip je trosku moc, vedeli by ste mi poradit aky zdroj vybrat pre 3 az 4 chipi Vero29 90cri s vykonom okolo 250w by mi mohlo stacit. Dakujem za kazdu radu 🙂
Po mensom research upravujem svoju predosku spravu 🙂.
Cob budu 3x bxrc-30g10k0-c-72se
Driver este nie som rozhodnuty neviem ci bude lepsie 240 alebo 320 + vybrat to spravne napatie.
Toto vsetko kalkulujem pre priestor 0,6m^2 obdlznikovy tvar
Diky za rady 🙂
Otázkou je, jaká je motivace mít v boxu 120x120 něco co má nahradit 1000w HPS.
volil bych 4x QB288 desku, na tento prostor ideální, cenově dostupné, bez nutnosti usměrňovat světlo reflektory a optikami, pasivně chlazeno, velmi účinné.
Zdravim potreboval by som radu, kupil som
3 x Vero 29 BXRC-30G10K0-C-72-SE a
zdroj mam ELG-240-C1050AB
Chladic je hlinik 30cm x 19cm a 5 cm vysoky
Je to zapojene paralerne, vsravany regulator je na max a na mereci spotreby pise 76w please help
Dakujem moc za kazdu radu
Původní příspěvek od Ermi Zdravim potreboval by som radu, kupil som
3 x Vero 29 BXRC-30G10K0-C-72-SE a
zdroj mam ELG-240-C1050AB
Chladic je hlinik 30cm x 19cm a 5 cm vysoky
Je to zapojene paralerne, vsravany regulator je na max a na mereci spotreby pise 76w please help
Dakujem moc za kazdu radu
Problem je v zapojeni. Pri paralelnim zapojeni se deli proud, proto jde do kazde COB 0.35A, takze vysledek je ocekavany (70V*0.35A = cca 25W). Zajimave je spise to, ze vubec svetlo nejak sviti, kdyz specifikace zdroje je napetovy rozsah 114 ~ 228V.
Zapoj to seriove :]
mmch, pokud tech 240W mas pro prostor 1.2m^2, je to malo.
Původní příspěvek od Deil123 Myslíte že je dobrá volba do boxu 120x 120x200 zvolit LED osvětlení s příkonem 390W nahradí 1000W HPS??
I s vybornou ucinnosti LEDek okolo 190-200W/lum to bude spise malo. Pro temer 1.5m^2 bych videl optimalni prikon okolo 500W.
Bude zalezet proste na svetle. Ne ze by pod 390W nic nevyrostlo, ale 1000W vybojku to opravdu nenahradi..
Jen maly tip, pokud budes svetlo stavet, podivej se na ledkove pasy Bridgelux EB Series gen2/gen3, varianta s 1120mm by mohla byt pro tenhle prostor zajimava. A da se to postavit velmi levne, treba na UD profilech jako chladic, staci pouzit treba jen nyty na spojeni.
Původní příspěvek od Fruddy Otázkou je, jaká je motivace mít v boxu 120x120 něco co má nahradit 1000w HPS.
volil bych 4x QB288 desku, na tento prostor ideální, cenově dostupné, bez nutnosti usměrňovat světlo reflektory a optikami, pasivně chlazeno, velmi účinné.
Ahoj, toto led svetlo je tedy vhodne na rust i kvet? Diky za radu. Ja bych rad zkusil ledku kvuli spotrebe a nenapadnosti, ale nikdo z meho okoli s tim nema zkusenosti. Diky za radu a pomoc
Původní příspěvek od Fruddy Otázkou je, jaká je motivace mít v boxu 120x120 něco co má nahradit 1000w HPS.
Súhlasím, taký výkon na tak malú plochu nie je nič vhodné pre začínajúcich či mierne pokročilých growerov, s veľkou pravdepodobnosťou blížiacou sa k 100% by to nedopadlo ani len podpriemerne.
Ahoj, toto led svetlo je tedy vhodne na rust i kvet? Diky za radu. Ja bych rad zkusil ledku kvuli spotrebe a nenapadnosti, ale nikdo z meho okoli s tim nema zkusenosti. Diky za radu a pomoc
U QB panelov, resp aj u inych led je potrebne aby si mal prepinanie kde mozes menit spektrum svetla podla faze v ktorej si.
- Tie lacnejsie QB kde su extra 400,660,730nm chipy nemaju vypinanie, teda to svieti stale rovnako
- vacsinou je teplota okolo 3-4000k takze sa ti rastliny moc nenatiahnu ako ked ides MH
- udajne 730nm sposobuje natahovanie stoniek teda sa zapina v raste. 380 a 660nm sa vypne (neostestovane, mozno sa moze k tomu niekto vyjadrit)
- teda ak kupis LED panel a nechces mat mini kricky tak musis pouzit aj MH na rast
Lepsie investovat o nieco viac a mas jedno svetlo na vsetko a nemusis prehadzovat.
Momentalne ale z Ciny celkom draha posta a v EU neviem ci kupis take panely kde to vies prepinat.