Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
>Kifo: ne ze by pod temi svetly nic nevyrostlo, sam jsem na nejlevnejsim cinskem suntu s 3W Epistar diodami udelal vysledek 1w=1g (prikonovy, sveto bylo oznacene jako 450W, prikon 230W, plocha 1m^2).
Ale kdyz uz pestovat, tak radeji trochu s lepsimi vysledky. Takze bud radeji 400W sodik, nebo pokud ledky, tak treba 4x VERO29 nebo 4xCXA3070, uz jsme to zde vcelku dost probirali :]
Mars i Apollo jsou fakt šmejdy (střeva od obou se mi tu někde válí) a to jak účinností - málo vyprodukovaného světla na spotřebovanou energii, tak i kvalitou elektroinstalace - oboje se ke mně dostalo jako vadné kusy z reklamace (6, resp. 9 měsíců).
Zdravím komunitu. LED mě zajíma a jeden panel testuji (Hans 150W)
Mars Hydro II jsem si původně chtěl koupit vo verzi 1200W pro 1,2x1,2
ale odradilo mě hodnocení tady na groweru (a taky se ochladilo takže soda 400 jede dál a další led setup budu řešit az na jare).
mají tam verzi Epistar a Cree. Co si o tom myslíte?
S hansem jsem spokojenej, mám ho pro 0,9x0,9 no jo, chtělo by to více a asi přidám ještě jeden tj kde kdysi byla soda 400 pojede LED 2x150W. Pro vetší prostor je ale Hansuv panel naprd, neumožnuje totiz daisy chain tj zapojení panelů do série.
jinak mě k hansovi dostal tady svými posty alesh :-)
šel bych do něčeho z EU, kvůli celnici a clu, což splňuje Mars Hydro i když je to firma z Azie tak mají sklad v DE kde je zboží již přeclený.
Původní příspěvek od masuro Zdravím komunitu. LED mě zajíma a jeden panel testuji (Hans 150W)
Mars Hydro II jsem si původně chtěl koupit vo verzi 1200W pro 1,2x1,2
ale odradilo mě hodnocení tady na groweru (a taky se ochladilo takže soda 400 jede dál a další led setup budu řešit az na jare).
mají tam verzi Epistar a Cree. Co si o tom myslíte?
S hansem jsem spokojenej, mám ho pro 0,9x0,9 no jo, chtělo by to více a asi přidám ještě jeden tj kde kdysi byla soda 400 pojede LED 2x150W. Pro vetší prostor je ale Hansuv panel naprd, neumožnuje totiz daisy chain tj zapojení panelů do série.
jinak mě k hansovi dostal tady svými posty alesh :-)
šel bych do něčeho z EU, kvůli celnici a clu, což splňuje Mars Hydro i když je to firma z Azie tak mají sklad v DE kde je zboží již přeclený.
dík za vaše názory.
Ta Cree verze už by mohla být o něco lepší než předchozí generace. Ale pokud nezlepšili celkovou kvalitu elektroinstalace a driverů tak o 200%, asi bych je nechtěl.
Pak jsem ještě našel švédy, dost opěvované ale nějak jsem nevyčetl jaké party tam používají. No a pro moje 1,2x1,2 mi to prijde dost naddimenzované :-)
Kdyby byla Area 51 z EU asi bych neváhal. I tak jsem ale nalomenej to zkusit dovézt z USA. Jenom mě trošku děsí ta celnice. Jednak clo+DPH a jednak aby se kluci nezajímali proč sem tahám 4 panely. Máte někdo takhle z dovozem zkušenost? A do jaké verze by jste šli 3000-4000-5000K? Ja bych na těch 1,2*1,2 m chtěl šoupnout 4x Area 51 panel.
Zdá se mi že se tu zatím řeší jenom bílé diody. Má opravdu někdo zkušenost s plno-spektrálním čipem? Např. s tímhle? Chystám se udělat světlo které bude obsahovat 3x takový čip. Nechtěl by ho pro mě někdo otestovat? Nejlíp někdo kdo už má nějakou zkušenost s LED v bílém spektru.