Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim .
Snáď najvďačnejším základom rastlinného hnojiva je žihľava. Pokiaľ nie ste puntičkári, ich nedostatkom na záhrade asi netrpíte. Ako burina je užitočná! Nielen na čistiaci čaj a krásne vlasy. Žihľavový výluh prospieva zelenine i okrasným rastlinám. Obsahuje veľké množstvo dusíku a vhodný je predovšetkým v období rastu. Pre zeleninu, zvlášť ľuľkovitú, je užitočný i výluh z kostihoja. Obsahuje dostatok draslíka, je účinný ale zároveň mierny a pri 'výrobe' ani príliš nezapácha. Zeleninu však môže posilňovať aj zelenina keď na výluh použijete odpadové listy z kapusty, červenej repy, rajčín. A je tu ešte púpava - prospieva najviace ovocným drevinám a podporuje kvalitnú úrodu. Ostatne kvalitné výživné hnojivo poskytne v podstate akákoľvek burina, len by nemal obsahovať už zrelé semená.
No, krapet OT. Koukni se kam to píšeš - Výroba BIO hnojiv - to s tvym dotazem nijak nesouvisí. Radši napiš někam do základních pěstitelských informací.
K tvýmu dotazu:
Kytky májí rádi trochu vzdušnější hlínu takže ta písčitá by nebyla od věci, otázkou je jestli je v ní taky dost humusu a jestli to bude mít kdo zalejvat. Písčitá samozřejmně vysychá rychlejc takže jestli to nemůžeš často zalejvat tak bude lepší ta půda u potoku. A radši si projeď thread rozpoznávání pohlaví a pokus se samce pokosit co nejdřív ať nekazej úrodu.
vim, ze pozde, ale prece.... koukal jsem na vse psanicka a zaujali me koprivi... Cetl jsem o tom kdysi davno a dal jsem zadelat, musim priznat, ze kdyz to nechte takovy mesic, tak se to dokonale rozpusti a ten smrat dokazuje myslim sam o sobe, ze by to mohlo byt dobre hnojivo. Narazil jsem tady ale na lepsi clanek, kde bylo popsane, ze kopriva obsahuje jeste jine latky. Dal jsem to vsak nezkoumal. Kurince bych taky chtel praktykovat, ovsem zroju je min, nez bych cekal. Asi zajdu do blizke slepicarny a naberu tam 10 kilo hoven zatim se mejte a piste, kazde slovo se hodi, i kdyz uz se objevilo treba desetkrat...opakovani matka moudrosti...
Taky to dělám ze slepičinců a eště z popela. zamíchám všechno dohromady, naleju do lodny, zabalím celofánem, nechám tak 14 dnů na slunku...ono to pěkně kvasí, pak to pošlu někoho rzobalit, on omdlí...nechám to tak 2 dny větrat a pak jednu sklíňku na 10 litrovou konev a super!!! Je v tom dusík s uhlíkem a dusík je to nejdůležitější.;-)
Zdravíčko
moje zkušenosti s bio-hnojivy...
slepičince,holubince....jeden díl trusu a tři díly vody , nechat 14-21dní vykvasit - rostliny pak lépe přijímají živiny a zmizí čpavek? který rostliny může spálit . Po vykvašení ředit 1:10 ,ale je to hodně dle zkušenostpáč já dělám i koncentrovanější roztoky a nikdy jsem zatím kytky nespálil , je pravda že nehnojím víc jak 1 za 14 dní . Rozdíl je i v tom jestli zalíváte rostliny ve volné půde nebo v květináči . ve volné půdě je rozptyl vody/živin větší- přirozený kdežto v květináči ,když přehnojíte kytka dostane opravdu pecku a chce to pak prolít obyč vodou.. Základem je ,ale hnojit při podmračeném počasí-ne přímém slunci , takže buď večer/hodně brzo ráno nebo po dešti , půdu musí být vlhká aby dobře přijímala další vodu/hnojiva . Dělám to takže ke kytce naliju 1-2l obyč vody a pak třeba půl litru koncentrovného zákvasu a ještě zaliju obyč vodou či zasypu hlínou což můžete udělat v každém případě. Tohle platí při welkém suchu ,kdy je půde vyschlá vrchní vrstva /5-10cm
kopřivy-bohaté na dusík
1kg čerstvých listů na 10l vody a nechat opět 2-3 týdny vykvasit , pokud
možno každý den míchat a pak ředit 1:10
de facto obdobně jde dělat roztok z pampelišky -bohatá na draslík , kostivalu lékařského-draslík,dusík...ale i ostatních rostlin což je spíše už ,ale jiné zahradničení
Dobrá věc je i dřevěný popel -hodně draslíku,fosforu-vhodné na květ ,jak už tu zaznělo . Když do každého zákvasu přidáte hrst či dvě určitě nic nezkazíte ,ale chce to opravdu 100% dřevěný popel bez zbytků cizorodých , nepřírodních látek - pet lahve , lina a podobně
Dobré je přidat do zákvasů přiměřeně dol. vápence který neutralizuje ph a částečně odstraňuje zápach ,který je opravdu šílený , chce to silný žaludek a přesvědčení že děláte správnou věc . Nezasíráte půdu prům. hnojkama a květinám připravujete přirozenější výživu než byste dostali v obchodě
Já mám slepičák ředěnej s vodou a zatim mi to stačí.. Kytku sem už málem spálil začalo mi pár konečků listů žloutnout tak sem jí dal odpočinek a přestalo to.. nesmí se to s těma slepičíma bobákama přehnat..
prosim vaas mohli by ste mi poradit ked mam zarobene hnojivo 1 liter mlieka a asi cca 4 deci slepacich hovien..ako casto mam asi hnojit a kolko??za odpoved dakujem