Spsemi
Stálý Člen
|
citace: |
Původní příspěvek od Mozdik
Omyl Chlapci !!! Pestovať Konope ( Technické ) je na Slovensku zakázané ! Tento zákon je praxticky nenaplnitelný, pretože to "povolenie" nikdy nebolo udelené nikomu !!!
|
Nooooo jedno uy vidane bolo.. a ko to skoncilo.... dam sem link.. ale kedze z vlastnej skusenosti viem.. ze tam malokto klikne.. skopcim sem text... to sa budete divit ako sa na Slovensku pestuje technicke konope
tu je link: http://www.plus7dni.sk/plus7dni/vsi...-kocurkovo.html
A tu je origo text: (odporucam precitat cele... a precitajte si to aj Vy, bratia nasi z Česka, a skuste lietajuceho slona v zaparkovanom ruzovom bagri)
Drogové Kocúrkovo
Policajti označili muža, ktorý pestoval technické konope bez obsahu účinnej látky, za drogového dílera
24.01.2008
Pred tromi rokmi si Jozef I. kúpil chalupu na samote vo Vígľašskej Hute, a keďže tam býva ukrutná zima, rozhodol sa pre netradičnú tepelnú izoláciu. Na priľahlom pozemku nasadil technické konope, ktorými chcel zapratať povalu. Vysokoškolsky vzdelaný muž s inžinierskym aj doktorandským titulom vedel, že v niektorých krajinách sa konope využívajú aj ako izolačný materiál. Ale nie na Slovensku.
Tridsaťsedemročného kybernetika teraz polícia stíha za trestný čin nedovolenej výroby omamných látok a hrozí mu až päťročný pobyt za mrežami. Čo na tom, že aj keby si celú jeho úrodu zabalil do cigarety marihuanový virtuóz, do stavu blaženosti by sa nedostal ani len omylom? Technické konope totiž neobsahuje účinnú látku.
Zdatní profíci:
Začiatkom septembra minulého roku sa zrazu na Jozefovej chalupe objavilo desať policajtov. Majiteľovi, ktorý práve pílil drevo, jeden z nich ukázal príkaz na domovú prehliadku. „Najprv som sa preľakol. Človek nečaká, že na neho niekto zozadu skočí,“ vracia sa k udalosti Jozef.
Podľa jeho výpovede sa dvaja z príslušníkov správali neprístojne, na jeho adresu mali padnúť vulgárne výrazy a policajtom prekážalo aj jeho vysokoškolské vzdelanie. Jozef I. vyštudoval kybernetiku a pracuje v zahraničí v oblasti umelej inteligencie.
Pri domovej prehliadke policajti bezhlavo porozhadzovali veci, no tlačivo, že ide o certifikované technické konope, ktoré si Jozef legálne zadovážil od českej firmy, ich nezaujímalo. „Mali klapky na očiach, brali to ako marihuanu. Technické konope majú pritom vyššie posadené lístky ako marihuana. Profíci, hoci sú za to platení, nemajú ani základnú vedomosť o týchto rozdieloch?! V živote nevideli konope.“
Bez pardonu:
Tetrahydrocannabinol, skrátene THC, je hlavnou psychoaktívnou zložkou rastliny Cannabis, teda marihuany. Práve táto zložka vyvoláva slastné púte jej konzumentov. Európska únia povoľuje jej pestovanie, ak jej podiel nepresahuje 0,2 percenta, čo je úplne zanedbateľné množstvo.
Naše zákony sú však nekompromisné. Do prvej, najnebezpečnejšej skupiny omamných látok zaraďuje všetky rastliny rodu Cannabis ruka v ruke napríklad s heroínom či pervitínom. Bez ohľadu na percentuálny podiel THC.
Skutočne výrazný obsah THC má však najmä Cannabis indica, konopa indická, pričom Cannabis sativa L., teda konopa siata, ho obsahuje len minimálne, preto sa často využíva na technické účely.
Zákon o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch síce povoľuje pestovanie konopy na priemyselné účely na základe povolenia ministerstva, no podľa jedného z potenciálnych pestovateľov tento paragraf platí len v teoretickej rovine. „Je tam toľko byrokratických obmedzení, že priemyselné konope na Slovensku nepestuje nikto,“ povedal nám.
Pritom pestovateľská plocha v zakladajúcich štátoch Európskej únie sa pohybuje na úrovni 15-tisíc hektárov, únia dokonca podporuje pestovateľov aj dotáciami. Medzi hlavných producentov sa zaraďujú Francúzsko, Veľká Británia, Nemecko a Španielsko.
Skvelý záťah:
Počas protidrogovej akcie s krycím názvom Slatina policajti vlastnoručne povytŕhali úrodu a zhabali celkovo stošesť kilogramov konopí. Jozef sa ocitol spolu s manželkou na polícii vo Zvolene a vzorky rastlín putovali na rozbor do laboratória. Výsledok expertízy? Obsah THC sa rovnal čistej nule a Jozef mohol konečne o deviatej hodine večer opustiť policajnú stanicu.
Aj napriek tomu vyšetrovateľ ešte v ten istý deň začal proti nemu trestné stíhanie. A nielen to, navzdory nepopierateľnému výsledku expertízy polícia pár dní nato pustila do médií bombastickú správu o svojom prenikavom úspechu. „Drogovému dílerovi“ vraj zhabala viac ako štyritisíc rastlín, z ktorých by sa podľa nej dalo pripraviť 21 200 dávok drogy! Že išlo o drogu bez účinku, už nedopovedala.
„Najprv som myslel, že sa budem sťažovať na tých dvoch drzých policajtov. Ale keď pred celým národom zo mňa urobili drogového dílera, tak to ma maximálne vytočilo. Po tom, čo zistili nulapercentný podiel, čakal som ospravedlnenie a oni sa namiesto toho pochválili v novinách, akí sú dobrí,“ vracia sa k udalosti Jozef. „Moje vysadené konope sa nedajú považovať za látku na výrobu drog. Ak áno, tak potom je takou látkou aj voda z potoka.
Strata pamäti:
Jozef I. policajné orgány zahrnul viacerými sťažnosťami. Nechýbali medzi nimi ani perličky, že príslušníci protidrogovej jednotky nemali na hlavách kukly, či prezradenie vstupného kódu. „V čase môjho zadržania si pracovníci oznamovali číslo kódu na mrežiach na začiatku schodiska. Moja manželka odišla do mesta po pizzu a keď sa vrátila, príslušníkom som oznámil, že sa nemusia unúvať - manželka si kódom 3658 otvorila aj sama,“ hovorí obvinený.
Z odboru kontroly Prezídia Policajného zboru dostal takisto viacero pikantných odpovedí. Podpísaný pod nimi je samotný policajný prezident Ján Packa. „Všetci policajti popreli vaše tvrdenia o tom, že by vám čo i len nechtiac prezradili vstupný kód do uvedených priestorov,“ oznamuje v liste. Jedným dychom však dodáva, že „šetrením bolo zistené, že vami uvedený číselný kód bol skutočne v inkriminovanom čase naprogramovaný na vstupných mrežiach.“ Jozef I. musí byť naozajstný expert na umelú inteligenciu...
„Dostal som aj vyrozumenie o tom, že všetci príslušníci mali ochranné kukly. Nech mi však predložia fotografie a ja ich okamžite identifikujem, hoci na jedno oko poriadne nevidím,“ smeje sa.
Prezídium zmietlo zo stola aj ponosy na nasprostasté správanie. Všetci zúčastnení pár týždňov po akcii svorne uvádzali, že vzhľadom na „zaneprázdnenosť, odstup času a množstvo úkonov“ si nespomínajú, že by sa voči Jozefovi I. správali nevhodne. Sťažovateľ má len jediný komentár: „O slovenskej polícii som stratil všetky ilúzie.“
Trójsky kôň:
Ako nás informoval odborník, ktorý si neželá byť menovaný, metóda postupu protidrogových útvarov voči osobám, ako je Jozef I., je správna. „Napĺňajú funkciu trójskych koňov. Pod rúškom toho, že niekto chce pestovať priemyselné konope, sa dá elegantne ukryť nelegálna činnosť,“ uviedol.
Jozef I. sa nestíha čudovať: „Trójsky kôň? Ten človek ani netuší, ako vyzerajú technické konope a ako normálne.“ Podobne odmieta aj naše ďalšie otázky týkajúce sa problematiky mäkkých drog. „Toto nie je debata o marihuane. Tá nemá nič spoločné s tým, čo som mal zasadené ja.“
Pestovateľ minulý týždeň dostal od policajného prezídia oznámenie, že celú vec odstupuje na inšpekciu ministerstva vnútra. O stanovisko sme požiadali aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. Napriek opakovaným výzvam sme do uzávierky tohto čísla nedostali žiadnu odpoveď.
JÁN KARÁSEK
EDIT:
Ten isty skutok, z dajme tomu, trosku iného pohľadu:
Zdroj: http://www.kriminalita.sk/na-dvore-...ope/2007-09-06/
Origo text:
Policajti zaistili 4 353 kusov rastlín, ktoré vážili 106 kilogramov. Zo zadržaného množstva by sa dalo pripraviť približne 21 200 dávok drogy. Obvinenému mužovi hrozí trest na jeden až päť rokov.
Pri akcii s krycím názvom Slatina, zameranej na drogy, policajti objavili rastliny konope na dvore rodinného domu vo Vígľašskej Huti – Kalinke v Detvianskom okrese.
Vyšetrovateľ z drogovej trestnej činnosti obvinil 27-ročného Jozefa z Prešova. Ten si konope pestoval na políčku s rozlohou približne 140 štvorcových metrov.
Link na reportaz TA3, opäť ten isty prípad:
http://www.ta3.com/sk/reportaze/547...-rastlin-konope
Pri pozerani videa sa prosim sustredte na fundovanu hlašku policajnej hovorkine... boli rodu cannabis sativa, čo je marihuana...........
nech žije objektivita medii, policajti zo seba spravia absolutnych idiotov a hlupakov a väčšina medii to prezentuje ako uspešné ťaženie proti drogovej kriminalite, popripade ako uviedla TA3 proti organizovanej trestnej cinnosti. By som rad vedel s kym to ten typek organizoval....
Spsemi
nech žije objektivita médií
|
Hello Grower
Have a nice day
Naposledy upravil Spsemi 04-04-2008 v 14:34 PM
|