Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Jak na spravné klíčení
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 31 32 33 34 35 »
Autor
Téma 
hej-rup
Stálý Člen

Karma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 513

Jo pěstuju už pár let, zatím žádnej problem... Prostě se snažím vyvrátit všechny možný chyby kterejch jsem se moh dopustit.. Pravděpodobně to budou semena.

Old Post 08-05-2010 v 19:27 PM
hej-rup je offline   Profil uživatele hej-rup   Find more posts by hej-rup   Foto galerie člena hej-rup   Click here to Send hej-rup a Private Message   Add hej-rup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
van blade
Stálý Člen

Karma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 514

no PLAGRON GROW MIX PG 50 L ...EC: 1.4 až 1.6. ..

to je dost "ostrej" substrát, aby to spálilo klíčky. substráty pro výsev mívají málo živin..

takze chyba je ve zvolené hlíně, ne v kvalitě semen - zvlášt, když všechny praskly v ubrousku..

nějak nechápu důvod, proč nechávat klíček růst až 1cm hrozí poškození malého kořínku a těch vláskových, co z něj rostou - zbytečnej stres..stačí prasknutí a třeba 3mm a do hlíny, kytka si nejlíp najde cestu..

blade

Old Post 08-05-2010 v 19:28 PM
van blade je offline   Profil uživatele van blade   Find more posts by van blade   Foto galerie člena van blade   Click here to Send van blade a Private Message   Add van blade to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hej-rup
Stálý Člen

Karma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 515

van blade: ale zas tak ostrej substrát aby zahubil konopí to snad není, když ho nabízí plagron bez jakéhokoliv upozornění že by se do něj nemělo sadit. Počkám jak dopadnou kámoši kterejm jsem pár semínek dostal, první reference od nich žádná sláva.

Old Post 08-05-2010 v 19:42 PM
hej-rup je offline   Profil uživatele hej-rup   Find more posts by hej-rup   Foto galerie člena hej-rup   Click here to Send hej-rup a Private Message   Add hej-rup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 516

citace:
Původní příspěvek od van blade
no PLAGRON GROW MIX PG 50 L ...EC: 1.4 až 1.6. ..

to je dost "ostrej" substrát, aby to spálilo klíčky. substráty pro výsev mívají málo živin..

takze chyba je ve zvolené hlíně, ne v kvalitě semen - zvlášt, když všechny praskly v ubrousku..

sázel sem i do teoretický vostřejších domácích substrátů ale i do royalty mixu . v pohodě. takže teorie vs praxe aspon u mě...ale je dost možný že se plagron hlíny mění k horšímu nebo co... prostě mě to vyšlo z royalty mixu bez problemu tenkrát (cca 1,5roku z5) - EC at bylo jaký chce

každopádně i tak jako první hlínu pro mladé klíčky nebo řízky volim substrát pro výsev a množení s přidavkem perlitu/kokosu pro vzdušnost

citace:
Původní příspěvek od van blade

nějak nechápu důvod, proč nechávat klíček růst až 1cm hrozí poškození malého kořínku a těch vláskových, co z něj rostou - zbytečnej stres..stačí prasknutí a třeba 3mm a do hlíny, kytka si nejlíp najde cestu..

poškození? leda že si levej nebo neopatrnej nebo...tam rostou nějaký vlásky při 3sm klíčku už? to se mi ještě u semínka nestalo.
důvody sem psal

...takže jedině si to blbě zasadil/(a)nebo nedodržel dobrý podmínky aby vzešly
vyměn i hlínu a máš jistotu mno

imho

Naposledy upravil 08-05-2010 v 20:25 PM

Old Post 08-05-2010 v 20:01 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Příspěvek č. 517

Zdarec, tak jsem si objednal 12 semen Pakistan Valley, a hned jsem 5 z nich zasadil do nabobtnalých tabletek lisované rašeliny, které jsou k tomuhle účelu vyráběné. Všechny do hl cca 0,5 cm, všechny v mističce v igelitovém pytlíku. první cca 3-4 dny v místnosti, další týden u kytky v teplotě 30-32° a vylezly 2 malinký zelenající se rostlinky. Ty jsem i s válečkem přemístil do květníčku zase z lisované rašeliny, obsypal pěstebním substrátem atd.... Po týdnu se probudilo ještě jedno další semínko. Poslední dvě ale zatvrzele nevylézají, patrně už ani nechtějí :P

Předpokládám, že nejsou možné ani stejné průběhy klíčení, stejně, jako nejsou stejné odrůdy. U té mé lze patrně očekávat, že jako původní vysokohorská a do drsných podmínek určená odrůda nevyklíčí při "prvním májovým deštíku", ale počká si na jistotu.

Proč? A proč ne?

Old Post 14-05-2010 v 19:13 PM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hosip1918
Stálý Člen

Karma uživatele hosip1918 - 37% Pěstitelská

Příspěvek č. 518

Zdárec, já jsem si koupil 5 fem semen.Nějak jsem to neřešil a hodil jsem je všechny do substrátu bez nějakýho předklíčení v ubrouskach.Zhruba po 4 dnech mi vylezli z hlíny 4 kousky.Ten poslední byl ko.
By mě zajímalo kdybych je dal do vody s ubrouskem na předklíční jesli by byla 100% uspěšnost.

Old Post 16-05-2010 v 22:02 PM
hosip1918 je offline   Profil uživatele hosip1918   Find more posts by hosip1918   Foto galerie člena hosip1918   Click here to Send hosip1918 a Private Message   Add hosip1918 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AHM4D
Stálý Člen

Karma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% PěstitelskáKarma uživatele AHM4D - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 519

citace:
Původní příspěvek od hosip1918
Zdárec, já jsem si koupil 5 fem semen.Nějak jsem to neřešil a hodil jsem je všechny do substrátu bez nějakýho předklíčení v ubrouskach.Zhruba po 4 dnech mi vylezli z hlíny 4 kousky.Ten poslední byl ko.
By mě zajímalo kdybych je dal do vody s ubrouskem na předklíční jesli by byla 100% uspěšnost.

kamošovi vyklíčily přes zimu semena v ságlu v bundě vpodstatě stačí akorát vlhko a teplo..
dřív jsem to dával rovnou do hlíny, ale je pohodlnější a jistější to nechat naklíčit na ubrousku apod..vrznu to pod topení, přehodim přes to mikroteňák a nemusim se stresovat že mi vyschnou..asi tak

*400W Drip..SensiStar Euforia Sk#1 2010*
**400W AEROBOX..WhiteWidow NorthernLights WhiteRussian Carnival Chronic 2008 **
***Authentic bio cannabis area´s 2008 ***
****400W Soil+Coco...NYCD Nebula BigBud Whie Widow 2008 ****
*****400W Soil+Coco...PowerPlant OrangeBud Skunk#1 Chronic 2007 ******
******Authentic bio cannabis area´s 2007******
*******První pokus 400W Soil+Coco indoor mixseeds 2007*****
Začátky outdoor 2003-2006

Old Post 16-05-2010 v 22:41 PM
AHM4D je offline   Profil uživatele AHM4D   Find more posts by AHM4D   Foto galerie člena AHM4D   Click here to Send AHM4D a Private Message   Add AHM4D to your buddy list     Navštiv homepage uživatele AHM4D! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hosip1918
Stálý Člen

Příspěvek č. 520

Jestli teď ještě narychlo seženu nějaký semena tak to zkusím s tím ubrouskem

Old Post 17-05-2010 v 07:40 AM
hosip1918 je offline   Profil uživatele hosip1918   Find more posts by hosip1918   Foto galerie člena hosip1918   Click here to Send hosip1918 a Private Message   Add hosip1918 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
van blade
Stálý Člen

Karma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% PěstitelskáKarma uživatele van blade - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 521

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
každopádně i tak jako první hlínu pro mladé klíčky nebo řízky volim substrát pro výsev a množení s přidavkem perlitu/kokosu pro vzdušnost

tak s tímhle rozhodně souhlasím..

citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
poškození? leda že si levej nebo neopatrnej nebo...tam rostou nějaký vlásky při 3sm klíčku už? to se mi ještě u semínka nestalo.
důvody sem psal

jo důvod: "radši počkej na klíček aspon ten centimetr - máš přehled co opravdu vyleze a co leze rychleji/pomaleji apod."
no nepřipadalo mně, že to myslíš vážně..není lepší posuzovat vitalitu kytky az podle růstu v hlíně? ještě bych rozuměl výběru semen, co prasknou jako první..
na to abych viděl, jestli leze klíček, nepotřebuju centimetrovej kořen, že jo..

ad vlasový kořínky: nech vyklíčit semínko a podívej se lupou na ten kořínek..zvlášť, když už má ty tvoje 1-3cm..

blade

Old Post 18-05-2010 v 14:10 PM
van blade je offline   Profil uživatele van blade   Find more posts by van blade   Foto galerie člena van blade   Click here to Send van blade a Private Message   Add van blade to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Spicy-Ra
Nový Člen

Karma uživatele Spicy-Ra - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 522

Zdravím všechny (jsem úplný nováček s pěstováním), Zasadil jsem dvě semínka asi ped týdnem do kelímku a dal na okno a nehodili mi ani klíček, jen jeden se otevřel. (Semínka jsou pořízeny z 5semen.cz a jsou to dva Mazary). Momentálně jsem je dal do květináče (nezahliněnýho - ty kelímky maj hlínu) a přidal jsem k nim tři neznámí semínka a přikryl jsem to alobalem (ten jsem propíchal špendlíkem) a svítím na to studeným teplem (světlo na léčení nedostatků pokožky od babičky).

Tak bych sem se rád zeptal, kde dělám chyby. Furt tu brouzdám a nacházim jen, vyhodit semínka, a to rozhodně nemám v plánu. Díky za odpovědi.

obrázek zhora: http://2i.cz/2i/t/84171c36e5.jpg

Old Post 28-05-2010 v 14:29 PM
Spicy-Ra je offline   Profil uživatele Spicy-Ra   Find more posts by Spicy-Ra   Foto galerie člena Spicy-Ra   Click here to Send Spicy-Ra a Private Message   Add Spicy-Ra to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tarabisko
Nový Člen

Karma uživatele Tarabisko - 52% Pěstitelská

Příspěvek č. 523

tak po prvé na tom obrázku nič nevidno .. a ďalej.. nesvieť na ne !!! majú byť v tme. aku hlinu si používal ? pravdepodobne zlú keďže nevyklíčili.. daj ich pekne medzi vlhké servítky do nepriesvitnej nádobky a do 2-3 dní to máš hotovo. teda ak sa nejako nepoškodili alebočo

a hlavne čítaj http://grower.cz/pestovani/navody

Old Post 29-05-2010 v 14:54 PM
Tarabisko je offline   Profil uživatele Tarabisko   Find more posts by Tarabisko   Foto galerie člena Tarabisko   Click here to Send Tarabisko a Private Message   Add Tarabisko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hosip1918
Stálý Člen

Příspěvek č. 524

Tak před 4 dnama jsem zasadil 5 semen do substrátu s perlitem, kokosem a ještě jsem tam dal trošku žížalek od Plagronu a zatím nic.Jsou to fem. semena od Nirvany.Jaký máte zkušenosti s klíčením semen od teto seed banky?

Old Post 29-05-2010 v 19:45 PM
Host
Host

Příspěvek č. 525

no já dávám zásadně klíčit tímto způsobem:

mezi 2 mokré vatové tampóny na odličování (nejlépe odstáta voda), něčim přikryté (průsvitné, neprůsvitné, průhledné, neprůhledné - světlo není potřeba),aby se udržovala vlhost a nemusim to furt kropit. Jednou denně odkryju, zkontroluju - tím se vymění vzduch - a zas přiklopim. Každopádně nečekám na nějakej centimetrovej klíček - nemá to žádnej smysl a akorát se to zamotá do vaty a taky hrozí uschnutí. Jak semínko pukne, uvidim ocásek, tak šup do provzdušněný hlíny, tak 1 cenťák pod hlínu, určitě opatrně třeba pinzetou, pokropim (nejlépe rozprašovač - není zbytečnej tlak vody a nehrozí, že někde vyplavou) a opět už něčim průsvitnym přiklopim aby se držela vlhost. Jestli klíčkem dolu, do strany nebo nahoru je úplně jedno, stejně to je začátek kořínku, takže si klíček sám najde cestu, klidně i v 5cm kamínkách - odzkoušeno,,, A pokud se najdou nějaký opozdilci, kterým se nechce na svět, tak je opatrně křupnu pinzetou (mechanické narušení), samozřejmě na "špičce" semínka a tím aspoň uvidím jestli je v poho (uvnitř bílé) a nebo je na prd (černé nebo vyschlé),,,, - Podobná technika se používa i u jiných semen,, například u chilli nebo bonsají, kde se používá tzv. skarifikace,,

Naposledy upravil 22-01-2011 v 10:02 AM

Old Post 29-05-2010 v 20:25 PM
hosip1918
Stálý Člen

Příspěvek č. 526

Ještě je nechám v té hlíně,ale jestli se nebude nic dít tak půjdou mezi ubrousky.Jestli to teda ještě bude k něčemu

Old Post 29-05-2010 v 21:42 PM
Host
Host

Příspěvek č. 527

citace:
Původní příspěvek od hosip1918
Ještě je nechám v té hlíně,ale jestli se nebude nic dít tak půjdou mezi ubrousky.Jestli to teda ještě bude k něčemu

Ja sadil fem. semena taky rovnou do hliny a vylezli my asi tak za týden.

Old Post 30-05-2010 v 12:38 PM
hosip1918
Stálý Člen

Příspěvek č. 528

Tak dneska už jsou všechny vidět jak pěkně lezou.Tak zůstanu věrnej sázení rovnou do hlíny zatím 90% uspěšnost. 9 z 10 semen

Old Post 30-05-2010 v 19:09 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:39 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 31 32 33 34 35 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás