Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 30 31 32 33 34 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 497

Já zkusil pro legraci normální 50W LED reflektor a bylo to skutečně pro legraci. Musel jsem tu White daily LED vyměnit za RED 50W LED (naštěstí stejný proud, takže jde použít stejný předřadník) a rostlinky zřetelně lépe rostou. Takže mám trochu pochyby zda bílá barva je ideální. Je tam spousta energie vyzářeno do zeleného spektra, které kytka nevyužije.

Old Post 22-09-2015 v 12:47 PM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Karma uživatele Bárt - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 498

citace:
Původní příspěvek od Mard
Já zkusil pro legraci normální 50W LED reflektor a bylo to skutečně pro legraci. Musel jsem tu White daily LED vyměnit za RED 50W LED (naštěstí stejný proud, takže jde použít stejný předřadník) a rostlinky zřetelně lépe rostou. Takže mám trochu pochyby zda bílá barva je ideální. Je tam spousta energie vyzářeno do zeleného spektra, které kytka nevyužije.

Jde o tu intenzitu a ideální chromatičnost, reflektor za 600,- nebude s vysokou intenzitou, tady je něco málo...
http://www.rollitup.org/t/my-simple...854409/

http://opticgrowlights.com/200-watt...grow-light.html

Grow Max 150W

Old Post 22-09-2015 v 13:27 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 499

citace:
Původní příspěvek od Bárt

Jde o tu intenzitu a ideální chromatičnost, reflektor za 600,- nebude s vysokou intenzitou, tady je něco málo...
http://www.rollitup.org/t/my-simple...854409/

http://opticgrowlights.com/200-watt...grow-light.html

Právě že si myslím, že o chromatičnost zas tolik nejde. Výsledky maj lidi jak s 2700K, tak s 3000K, 3500K i 4000K a to i v různých hodnotách CRI.
Jde především o účinnost té LED. Jak už jsem tu psal xkrát, jsou LED s účinností pod 10%, ale i přes 60% (to nej, co jde dnes sehnat). Jinak na seriózní diskuzi o LED fakt doporučuju rollitup.org .
A zelené světlo, ač o něco málo fotosynteticky méně aktivní, rostliny samozřejmě taky využijí.

a.

e: A o tom, že to lidem roste, svědčí už jen ty desítky (možná i více) různých CXA/CXB 3070/3590 DIY světel na RIU, co se tam za poslední rok objevilo.

Old Post 22-09-2015 v 14:17 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xypepa
Nový Člen

Karma uživatele xypepa - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 500

Přemýšlím, že bych se pokusil světlo složit sám, ale nevím jak moc to bude obtížné. Předpokládám, že budu muset:
- vyrobit nějaký rámeček na který se led s chlazením nainstalují
- ledky nalepit na chladič, který se osadí větráčkem
- ledky a větráčky propojit se zdrojem

Tímto bych chtěl poprosit jestli by mi někdo neporadil jaký zdroj, chladič a jak to zapojit atp.
vero 29 jsem našel zde: http://www.digikey.com/product-sear...L-23&vendor=976
doprava od 200 dolaru zdarma.
I když připočtu clo a dph, tak pořád si myslím, že to vyjde líp, než u té firmy a navíc si to mohu vyrobit dle svých představ, ale pokud je to složitější, tak to nechám vyrobit sice dráž, ale se zárukou atd.
Dík

Old Post 24-09-2015 v 10:03 AM
xypepa je offline   Profil uživatele xypepa   Find more posts by xypepa   Foto galerie člena xypepa   Click here to Send xypepa a Private Message   Add xypepa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 501

No víceméně jsi to vystihl. Akorát LED bych spíš přidělal ke chladiči mechanicky - šroubky. Samozřejmě s teplovodivou pastou.

Já osobně bych se ale vykašlal na Vero a bral Cree CXB3070 nebo 3590. S cenou za foton nevychází o moc dráž, mnohem lépe na ně pasují velký drivery (zdroje) od MW - HLG-C a ELG-C řada a hlavně, jsou ještě o kus účinnější.

A ještě jedna poznámka - fakt věříš tý jejich záruce? Tahle firma tady za rok vůbec nemusí být a i tak bych si tím nebyl jistý. Osobní zkušenost s nimi nemám.

a.

Old Post 24-09-2015 v 11:18 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xypepa
Nový Člen

Karma uživatele xypepa - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 502

Aleshi děkuji. Chtěl bych se zeptat jestli by jsi neměl se mnou trpělivost a nepomohl mi s tím (co o jakých parametrech koupit a jak to zapojit)? V oboru elektro nejsem moc znalý. Pokud jo, poslal bych ti podrobnosti do sz. Jsem pevně rozhodnut to vyrobit, ale rád bych minimalizoval ztráty způsobené mým amaterismem

Old Post 24-09-2015 v 17:40 PM
xypepa je offline   Profil uživatele xypepa   Find more posts by xypepa   Foto galerie člena xypepa   Click here to Send xypepa a Private Message   Add xypepa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 503

citace:
Původní příspěvek od xypepa
Aleshi děkuji. Chtěl bych se zeptat jestli by jsi neměl se mnou trpělivost a nepomohl mi s tím (co o jakých parametrech koupit a jak to zapojit)? V oboru elektro nejsem moc znalý. Pokud jo, poslal bych ti podrobnosti do sz. Jsem pevně rozhodnut to vyrobit, ale rád bych minimalizoval ztráty způsobené mým amaterismem

Není problém, napiš do PM, už jsme to tady s pár lidmi řešili (tak mě napadá, že bych jim mohl napsat, jaký maj výsledky).

a.

Old Post 24-09-2015 v 19:05 PM
ten_hodnej
Stálý Člen

Karma uživatele ten_hodnej - 80% PěstitelskáKarma uživatele ten_hodnej - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 504

Jojo ty výsledky by mě taky zajímaly, zatím jsou ledky dobre možná tak na papíře, ale v praxi jsem pod tím nikdy žádný zázraky nevidel. Kdy nekdo konečně udela led grow a dotáhne to do konce?

LED panely jsou sice drahy, ale zato nahovno.

Old Post 26-09-2015 v 10:17 AM
ten_hodnej je offline   Profil uživatele ten_hodnej   Find more posts by ten_hodnej   Foto galerie člena ten_hodnej   Click here to Send ten_hodnej a Private Message   Add ten_hodnej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TommyGun
Stálý Člen

Karma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 505

Zdar, co říkáte na tento led panel? dík
http://www.nakupledky.cz/led-grow-1...rostlin-53.html

Old Post 28-09-2015 v 17:38 PM
TommyGun je offline   Profil uživatele TommyGun   Find more posts by TommyGun   Foto galerie člena TommyGun   Click here to Send TommyGun a Private Message   Add TommyGun to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 506

citace:
Původní příspěvek od TommyGun
Zdar, co říkáte na tento led panel? dík
http://www.nakupledky.cz/led-grow-1...rostlin-53.html

Kvalitu světla hodnotit nemohu, jen že za tuhle cenu se dá pořídit celej luxusní box s MH/HPS To se nemůže vyplatit

je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk

Old Post 29-09-2015 v 00:38 AM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 507

citace:
Původní příspěvek od koles

Kvalitu světla hodnotit nemohu, jen že za tuhle cenu se dá pořídit celej luxusní box s MH/HPS To se nemůže vyplatit

Přesně tak a navíc je to lacinej čínskej šmejd, který ta 600W (o 1000W ani nemluvě) HPS zničí s prstem v zadku.

a.

Old Post 29-09-2015 v 07:06 AM
ten_hodnej
Stálý Člen

Karma uživatele ten_hodnej - 80% PěstitelskáKarma uživatele ten_hodnej - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 508

ale stoji jenom 20 000,-

Old Post 29-09-2015 v 09:58 AM
ten_hodnej je offline   Profil uživatele ten_hodnej   Find more posts by ten_hodnej   Foto galerie člena ten_hodnej   Click here to Send ten_hodnej a Private Message   Add ten_hodnej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 509

citace:
Původní příspěvek od ten_hodnej
ale stoji jenom 20 000,-

lidovka dá se pořídit za $450 i s poštovným. Ale je to hroznej šmejd, tohle vůbec nemá smysl.

Old Post 29-09-2015 v 12:54 PM
TommyGun
Stálý Člen

Karma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% PěstitelskáKarma uživatele TommyGun - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 510

Dík za reakce, vypálenej jsem brouzdil na netu a tohle byl výsledek..

Old Post 29-09-2015 v 21:45 PM
TommyGun je offline   Profil uživatele TommyGun   Find more posts by TommyGun   Foto galerie člena TommyGun   Click here to Send TommyGun a Private Message   Add TommyGun to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DonDoDo
Nový Člen

Karma uživatele DonDoDo - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 511

Zdravím Vás groweri
Co si myslíte o této nabídce vcetne led osvetleni Vero29 x6
Dobrý den,
tak jsem vám poskládal toto:
Hydro NFT-http://www.pestuj.si/detail-larger-multi-duct-123l-1-pestebni-kanal-1482-233.html
Naše cena 8900kč.
Hnojky: Hy-Pro dvousložkové 2x5litru cena 1090kč
Box: 120x240x200 cena 5680kč
Osvětlení Vero 29 6xčip + konstrukce 18890kč
Ventilator F1 160mm 900m3,regulator teploty,regulator otaček,kabel 4m,záruka 3 roky,super tichý cena 3390kč
Filtr 160mm cool tube cena 2490kč
Potrubí 10m ALU/PCV cena 790kč
Ph metr digitalni,samokalibrovací,velmi spolehlivý.Jeden s mála PH metru co opravdu fungují.Martini voděodolný cena 1290Kč
Časovač cena 290Kč
Teploměr+vlhkoměr Zdarma
Toto vybavení patři mezi jedno s nejlepších a přitom za docela dobré peníze.Pokud budete chtít něco změnit ,tak mi napište a není problém vybrat alternativu.Na vše poskytujem záruku 2 roky a na osvětlení a ventilaci 3 roky.
Pokud se rozhodnete pro tento systém ,tak mi napište.Doba dodání je 5 prac.dnů.Světlo bychom vám udělali do 7 prac.dnů.Máme ještě 4 listky na Canafest zdarma.Do konce týdne budou k dispozici,tak mi dejte vědět.
Pokud se rozhodnete pro tento systém,tak si berem 20% zálohu.Je to pro to,že někteří naši zákazníci si objednali dané systémy a pak si je nevyzvedli.Jakmile budeme mít zálohu na účtě(č.u. najdete na naších internetových stánkách,variabilní symbol pro vaší objednávku je 2015923),tak začneme s výrobou vašeho kompletního systému.Dopravu jsem vám již napsal.
S pozdravem P. D.
Dekuji za odpoved a rady a tipy

Old Post 01-10-2015 v 09:42 AM
DonDoDo je offline   Profil uživatele DonDoDo   Find more posts by DonDoDo   Foto galerie člena DonDoDo   Click here to Send DonDoDo a Private Message   Add DonDoDo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ten_hodnej
Stálý Člen

Příspěvek č. 512

dondodo: tak se mi zda, ze se na tobe prodejce chce pekne nakrmit, za mensi penize si to muzes poskladat sam a pri nakupu nad 20k vetsina growshopu dava jeste slevu tak 15%-20% a zadnou zalohu nechteji... kazdopadne ten led panel mi nic nerika - Vero 29 6xčip ? s tim ti asi nepomuzu, ale 19000 je fakt moc, za to muzes poskladat celej komplet se sodikem

Old Post 01-10-2015 v 10:01 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:35 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 30 31 32 33 34 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás