Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já zkusil pro legraci normální 50W LED reflektor a bylo to skutečně pro legraci. Musel jsem tu White daily LED vyměnit za RED 50W LED (naštěstí stejný proud, takže jde použít stejný předřadník) a rostlinky zřetelně lépe rostou. Takže mám trochu pochyby zda bílá barva je ideální. Je tam spousta energie vyzářeno do zeleného spektra, které kytka nevyužije.
Původní příspěvek od Mard Já zkusil pro legraci normální 50W LED reflektor a bylo to skutečně pro legraci. Musel jsem tu White daily LED vyměnit za RED 50W LED (naštěstí stejný proud, takže jde použít stejný předřadník) a rostlinky zřetelně lépe rostou. Takže mám trochu pochyby zda bílá barva je ideální. Je tam spousta energie vyzářeno do zeleného spektra, které kytka nevyužije.
Původní příspěvek od Bárt
Jde o tu intenzitu a ideální chromatičnost, reflektor za 600,- nebude s vysokou intenzitou, tady je něco málo... http://www.rollitup.org/t/my-simple...854409/
Právě že si myslím, že o chromatičnost zas tolik nejde. Výsledky maj lidi jak s 2700K, tak s 3000K, 3500K i 4000K a to i v různých hodnotách CRI.
Jde především o účinnost té LED. Jak už jsem tu psal xkrát, jsou LED s účinností pod 10%, ale i přes 60% (to nej, co jde dnes sehnat). Jinak na seriózní diskuzi o LED fakt doporučuju rollitup.org .
A zelené světlo, ač o něco málo fotosynteticky méně aktivní, rostliny samozřejmě taky využijí.
a.
e: A o tom, že to lidem roste, svědčí už jen ty desítky (možná i více) různých CXA/CXB 3070/3590 DIY světel na RIU, co se tam za poslední rok objevilo.
Přemýšlím, že bych se pokusil světlo složit sám, ale nevím jak moc to bude obtížné. Předpokládám, že budu muset:
- vyrobit nějaký rámeček na který se led s chlazením nainstalují
- ledky nalepit na chladič, který se osadí větráčkem
- ledky a větráčky propojit se zdrojem
Tímto bych chtěl poprosit jestli by mi někdo neporadil jaký zdroj, chladič a jak to zapojit atp.
vero 29 jsem našel zde: http://www.digikey.com/product-sear...L-23&vendor=976
doprava od 200 dolaru zdarma.
I když připočtu clo a dph, tak pořád si myslím, že to vyjde líp, než u té firmy a navíc si to mohu vyrobit dle svých představ, ale pokud je to složitější, tak to nechám vyrobit sice dráž, ale se zárukou atd.
Dík
No víceméně jsi to vystihl. Akorát LED bych spíš přidělal ke chladiči mechanicky - šroubky. Samozřejmě s teplovodivou pastou.
Já osobně bych se ale vykašlal na Vero a bral Cree CXB3070 nebo 3590. S cenou za foton nevychází o moc dráž, mnohem lépe na ně pasují velký drivery (zdroje) od MW - HLG-C a ELG-C řada a hlavně, jsou ještě o kus účinnější.
A ještě jedna poznámka - fakt věříš tý jejich záruce? Tahle firma tady za rok vůbec nemusí být a i tak bych si tím nebyl jistý. Osobní zkušenost s nimi nemám.
Aleshi děkuji. Chtěl bych se zeptat jestli by jsi neměl se mnou trpělivost a nepomohl mi s tím (co o jakých parametrech koupit a jak to zapojit)? V oboru elektro nejsem moc znalý. Pokud jo, poslal bych ti podrobnosti do sz. Jsem pevně rozhodnut to vyrobit, ale rád bych minimalizoval ztráty způsobené mým amaterismem
Původní příspěvek od xypepa Aleshi děkuji. Chtěl bych se zeptat jestli by jsi neměl se mnou trpělivost a nepomohl mi s tím (co o jakých parametrech koupit a jak to zapojit)? V oboru elektro nejsem moc znalý. Pokud jo, poslal bych ti podrobnosti do sz. Jsem pevně rozhodnut to vyrobit, ale rád bych minimalizoval ztráty způsobené mým amaterismem
Není problém, napiš do PM, už jsme to tady s pár lidmi řešili (tak mě napadá, že bych jim mohl napsat, jaký maj výsledky).
Jojo ty výsledky by mě taky zajímaly, zatím jsou ledky dobre možná tak na papíře, ale v praxi jsem pod tím nikdy žádný zázraky nevidel. Kdy nekdo konečně udela led grow a dotáhne to do konce?
Kvalitu světla hodnotit nemohu, jen že za tuhle cenu se dá pořídit celej luxusní box s MH/HPS To se nemůže vyplatit
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Zdravím Vás groweri
Co si myslíte o této nabídce vcetne led osvetleni Vero29 x6
Dobrý den,
tak jsem vám poskládal toto:
Hydro NFT-http://www.pestuj.si/detail-larger-multi-duct-123l-1-pestebni-kanal-1482-233.html
Naše cena 8900kč.
Hnojky: Hy-Pro dvousložkové 2x5litru cena 1090kč
Box: 120x240x200 cena 5680kč
Osvětlení Vero 29 6xčip + konstrukce 18890kč
Ventilator F1 160mm 900m3,regulator teploty,regulator otaček,kabel 4m,záruka 3 roky,super tichý cena 3390kč
Filtr 160mm cool tube cena 2490kč
Potrubí 10m ALU/PCV cena 790kč
Ph metr digitalni,samokalibrovací,velmi spolehlivý.Jeden s mála PH metru co opravdu fungují.Martini voděodolný cena 1290Kč
Časovač cena 290Kč
Teploměr+vlhkoměr Zdarma
Toto vybavení patři mezi jedno s nejlepších a přitom za docela dobré peníze.Pokud budete chtít něco změnit ,tak mi napište a není problém vybrat alternativu.Na vše poskytujem záruku 2 roky a na osvětlení a ventilaci 3 roky.
Pokud se rozhodnete pro tento systém ,tak mi napište.Doba dodání je 5 prac.dnů.Světlo bychom vám udělali do 7 prac.dnů.Máme ještě 4 listky na Canafest zdarma.Do konce týdne budou k dispozici,tak mi dejte vědět.
Pokud se rozhodnete pro tento systém,tak si berem 20% zálohu.Je to pro to,že někteří naši zákazníci si objednali dané systémy a pak si je nevyzvedli.Jakmile budeme mít zálohu na účtě(č.u. najdete na naších internetových stánkách,variabilní symbol pro vaší objednávku je 2015923),tak začneme s výrobou vašeho kompletního systému.Dopravu jsem vám již napsal.
S pozdravem P. D.
Dekuji za odpoved a rady a tipy
dondodo: tak se mi zda, ze se na tobe prodejce chce pekne nakrmit, za mensi penize si to muzes poskladat sam a pri nakupu nad 20k vetsina growshopu dava jeste slevu tak 15%-20% a zadnou zalohu nechteji... kazdopadne ten led panel mi nic nerika - Vero 29 6xčip ? s tim ti asi nepomuzu, ale 19000 je fakt moc, za to muzes poskladat celej komplet se sodikem