Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Jak na spravné klíčení
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 30 31 32 33 34 »
Autor
Téma 
Dr.Crabakles
Stálý Člen

Karma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 497

Já je mám v noci doma za oknem, přes den normálně venku na sluníčku ale ne přes poledne...! To je největší smažák, tak je schovávam do stínu na balkon Jinač... 2. várku semen sem klíčil v RW kostkách a z 15 vylezlo 1! Tak nevim jestli je to semínkama nebo RW.... Hmmm?

"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph
Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky

Old Post 29-04-2010 v 16:58 PM
Dr.Crabakles je offline   Profil uživatele Dr.Crabakles   Find more posts by Dr.Crabakles   Foto galerie člena Dr.Crabakles   Click here to Send Dr.Crabakles a Private Message   Add Dr.Crabakles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BloodyBeer
Stálý Člen

Karma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% Pěstitelská

Příspěvek č. 498

chlapi ja nevim co tu resite ..... seminka nez puknou by mely byt v teplem prostredi (u me to je na kotli ... 30°C) - pokud mozno bez vykyvu teplot. Potom neni problem aby se obevil klicek behem prvnich 24 H . No a jakmile mi pukly tak sly do hliny a rovnou do skleniku . Zadne zakryvani a uz vubec zadne srani s mladou pani :-D

Vubec si nestezuji a krasne rostou ...

125W CFL Mandala, SSH
125W CFL, 150HPS. Sensi Mix, Cole Train
Gumby Hash
Bloodyho Bezúdržbový Pěst

Vsechny cisla SoftSecretsCZ volne k stahnuti:http://www.softsecrets.nl/?id=150&title=Issues

I fall in love to LST but scotland is my only love.

Karma je děvka, není hezké přát ostatním něco nepěkného.

Old Post 29-04-2010 v 20:21 PM
BloodyBeer je offline   Profil uživatele BloodyBeer   Find more posts by BloodyBeer   Foto galerie člena BloodyBeer   Click here to Send BloodyBeer a Private Message   Add BloodyBeer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 499

citace:
Původní příspěvek od Dr.Crabakles
Já je mám v noci doma za oknem, přes den normálně venku na sluníčku ale ne přes poledne...! To je největší smažák, tak je schovávam do stínu na balkon Jinač... 2. várku semen sem klíčil v RW kostkách a z 15 vylezlo 1! Tak nevim jestli je to semínkama nebo RW.... Hmmm?

Kulatý vatový tampony,navlhčit,vodou s nižším Ph,těch 5,5 je ok,semena mezi ně,do tmy a teploty cca 28-30 st..,v nižších teplotách budou klíčit dýl..udržovat vlhký
Naposledy takto 6 semen,noname,vyklíčilo všech šest,první po 18 hodinách,do 35 hodin byli venku všechny..Pak šup do hlíny,cenťák pod povrch klíčkem dolu a druhej den sou všechny venku a jedou...
RW na piču,strašně vysoký Ph a po sražení to zas leze rychle nahoru..
Jak píše Bloody, žádný sraní s mladou paní..

Naposledy upravil 30-04-2010 v 13:24 PM

Old Post 30-04-2010 v 13:16 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dr.Crabakles
Stálý Člen

Karma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 500

JJ vatový tampony jsou prostě nej

"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph
Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky

Old Post 30-04-2010 v 15:28 PM
Dr.Crabakles je offline   Profil uživatele Dr.Crabakles   Find more posts by Dr.Crabakles   Foto galerie člena Dr.Crabakles   Click here to Send Dr.Crabakles a Private Message   Add Dr.Crabakles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hej-rup
Stálý Člen

Karma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 501

Dobrý den. Mám dva dotazy ohledně klíčení a prvních dní malejch kytek.

- je pro klíčení semen GROW MIX od plagronu vhodná zemina?
- může malé kytce která má treprv děložní lístky ublížit phytamin? mám je v boxu spolu s matkama, na malí jsem přímo nestříkal ale nějaká kapka spadnout mohla..

Koupil jsem si semena od dúvěryhodného a zkušeného growera a klíčivost je velice špatná, u jedné genetiky dokonce nulová. Nerad bych ho osočil dřív než si budu jistý že jsem neudělal žádnou chybu. Tyhle dvě jediný věci mě napadaj co by mohlo být špatný, jinak asi špatný semena předklíčeno ve vatě, většina semen praskla ale nad hlínu se podívalo tak 30% a z nich většinou mutanti, z cca 15ti zasazenejch semen tří genetik mám pouze 2 kytky který vypadaj relativně normálně a zdravě. Kytky rostou v boxu pod 150 sodíkem a jsou od něj asi půl metru, vlhkost dobrá a teplota 18-25C. Matkám i řezům se tam daří skvěle.

Naposledy upravil hej-rup 06-05-2010 v 17:36 PM

Old Post 06-05-2010 v 17:30 PM
hej-rup je offline   Profil uživatele hej-rup   Find more posts by hej-rup   Foto galerie člena hej-rup   Click here to Send hej-rup a Private Message   Add hej-rup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hej-rup
Stálý Člen

Karma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% PěstitelskáKarma uživatele hej-rup - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 502

To mi opravdu nikdo ze zdejších profesorů nedokáže říct jestli malejm kytkám plagron grow mix a phytamin v minimální dávce může ublížit, spálit je?

Old Post 08-05-2010 v 17:36 PM
hej-rup je offline   Profil uživatele hej-rup   Find more posts by hej-rup   Foto galerie člena hej-rup   Click here to Send hej-rup a Private Message   Add hej-rup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 503

citace:
Původní příspěvek od hej-rup
To mi opravdu nikdo ze zdejších profesorů nedokáže říct jestli malejm kytkám plagron grow mix a phytamin v minimální dávce může ublížit, spálit je?

Počkal bych tak minimalně mněsíc od zasazení.Po zasazení maj v zemině na mněsíc dopředu hnojivo.A i kdy by ne tak je hnoj stejně až po mněsícy růstu jinak je spalíš.

Old Post 08-05-2010 v 17:56 PM
Host
Host

Příspěvek č. 504

citace:
Původní příspěvek od hej-rup

může

Naposledy upravil 08-05-2010 v 18:06 PM

Old Post 08-05-2010 v 17:57 PM
hej-rup
Stálý Člen

Příspěvek č. 505

Makovice: mám v matkárně matky který phytaminem stříkám, na malí moh dopadnout max nějakej aerosol. Na svět se podívalo jen cca 6 semínek a 4 z nich mutanti, 10 nevylezlo vůbec.
RespectFlower: takže jsem "zabil" 14 semen z 16ti tím, že jsem je zasadil do Plagron Grow mix?

Nemyslím si o sobě že jsem nějaký kopyto, mám za sebou odjeto už několik víceméně úspěšnejch sezon out i in, a nikdy jsem podobný problemy neměl. Prostě mě zaráží že jsem koupil kvalitní semena a dopadlo to velice bídně. Ovšem do grow mixu jsem ještě nidky nesázel.

Old Post 08-05-2010 v 18:05 PM
Host
Host

Příspěvek č. 506

ajo myslel sem grow jako tekutou hnojku...
no hele neni kam spěchat s hnojením - naopak - takhle si vytvoříš návyk hnojit i když to kytka nepotřebuje, místo aby ses snažil číst z kytky . hezky zelený listy bejvaj i bez phytaminu .) to že občas zežloutne spodní list neznamená že se musí hnedka hnojit...
prostě hodně malý kytky dokud čerpaj z hlíny tak já osobně nechávám ... až větší kytky se hnojí když je hlína jakoby vyšťavená tak pokud nepřesadíš do nové hlíny tak až potom by se mělo hnojit. imho teda

jinak - jak na správné klíčení?
- semínko snese větší zimu a nižší vlhkosti než řízek který by si měl postupně zvykat - prostě připravený na venkovní podmínky už od začátku
- čim větší zima (méně světla apod.) tím pomalejší následný růst

...já si kupuju švédský utěrky , povařim 10m , propláchnu a když tam neni cejtit síra tak do těch dávám klíčit...peroxid urychloval klíčení (ale už ho nepoužívám)...když mám semínek hodně , udělám už prvotní selekci - ty co vyklíčily nejdřív dávám do hlíny...klíček nechávám narůst do 3cm
...
stačí bohatě 0,5l kelímek...naplním do 2/3...udělám dirku aby tam ten klíček držel a zahrnu cca 1cm hlíny nějak vzdušně ale (tj důležitý)...a nechat vlhký - ideálně přikrýt folií...
teplota tohodle všeho ideální 26 st, ale i při dvaceti je to v pohodě
...
na povrchu hlíny se utvoří skořápka - když klíček nevylejzá do pěti dnů, trochu tu skořápku opatrně rozdělám a kouknu se co a jak...
...

klíčky vylezly - nenechat uschnout (přehnít)...nenechat stonky moc se vytáhnout - kontrolovat dosypem hlíny a dostatečností světla (ale zároven ne palby slunka hned od děložních lístků - nemusí to každý semínko dát...přesazovat spíš hlouběji k prvním listům do země...

Old Post 08-05-2010 v 18:10 PM
hej-rup
Stálý Člen

Příspěvek č. 507

respectflower: moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Popíšu způsob svůj způsob: semínka propláchnu ve vodě, dám do petriho misky ve které je mokrej papírovej kapesník, umístím na místo pod ůsporku ( cca 25c, v noci pokles na 16C). Seminka praskly, jedna odruda komplet do druhého dne, druhá odruda do tří, další až po týdnu. Po praskuntí ( na klíček jsem nečekal, možná jsem udělal chybu) kytky přesazeny do 0,3l kelímků s Plagron Grow mix zeminou a šoupnuto pod sodík 150w do rohu skříně ( do výbojky cca 50cm) Otimální teplota i vlhkost v boxu. Sem tam jsem zalil aby byla půda vlhká ale ne přelitá... a čekal jsem... ale nic moc se nedělo, pár kytek vylezlo po dvou dnech ale jen minimum ze zasazenejch semen... Osobně si myslím že je to špatnou kvalitou semen ale velice nerad bych osočil zkušeného growera dokud si nebudu 100%jistej že jsem neudělal žádnou chybu. Phytaminem jsem stříkal jenom matky, na malí mohla nějaká kapka spadnout jen náhodou. Zálivka pouze voda.

Old Post 08-05-2010 v 18:18 PM
Host
Host

Příspěvek č. 508

radši počkej na klíček aspon ten centimetr - máš přehled co opravdu vyleze a co leze rychleji/pomaleji apod.
pokud můžeš tak to nechávej klidně ve tmě a teplu rozhodně - dokud nelezou lístky tak nepotřebujou světlo...ale každej den hlídat - pak během jednoho dne kolikrát čouhá vytáhlej čůráček z kelímku
takže hnedka jak lezou z hlíny dát někam kde svítí ale ne moc ještě...

Old Post 08-05-2010 v 18:19 PM
hej-rup
Stálý Člen

Příspěvek č. 509

No šoupnul jsem jí pod usporku právě kvůli ideálnímu teplu, vím že semínka světlo neptřebují ale na druhou stranu jim ani neškodí, ne?
Rozhodně příště budu čekat na klíčky.. Ale záhadu se špatnou klíčívostí to furt neřeší, přece jsem nikde neudělal takovou chybu abych jich 14 ze 16ti zamordoval.

Old Post 08-05-2010 v 18:26 PM
Host
Host

Příspěvek č. 510

jj světlo neva . ale vysušuje. dal si přes ně třeba folii?

Old Post 08-05-2010 v 18:28 PM
hej-rup
Stálý Člen

Příspěvek č. 511

byli v petriho misce- taková průhledná dvojtá miska která se používá třeba na kultivaci bakterií, takže 100% vlhkost. A teplota tam určitě nepřekročila 28C.

Old Post 08-05-2010 v 18:31 PM
Host
Host

Příspěvek č. 512

napadá mě ten grow mix víc properlitovat...jestli máš zkušenosti a je to na hovno tak sou blbý ty semínka asi ... pokud je dobrý semínko tak úspěšnost mojeho postupu nad 95% to zasazení do hlíny je zásadní taky a nemělo by se to dělat moc brzo (po vypuknutí) - stačí počkat dva dny na klíčky

Old Post 08-05-2010 v 19:24 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:06 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 30 31 32 33 34 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás