Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Díky. Každopádně jsem včera strávil asi 6 hodin stříkáním mospilanem a tohle se mi absolvovat znovu už vážně nechce . Nedá se to třeba nalít do zálivky aby se ta kytka nacucla tím prostředkem a pak to ty potvory při sání otrávilo ? Kytky jsou na druhém týdnu květu takže chci aby to měly co nejdřív za sebou .
Já vás některé fakt nechápu ?!? Mospilalan je insekticid !!! to chceš pak do sebe cpát tenhle jed ??? proboha, to je jak kdyby jsi hulil DDT a co samotná chudák kytka...
Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny v roce 2015 zařadila 4 organofosfátové insekticidy mezi karcinogeny - malathion, diazinon, tetrachlorvinphos a parathion a bůh ví kolik jich vlastně dohromady je !!!
Celé roky se tady píše o bio RockEffectu na bázi oleje, který kytku pokryje vrstvou a ty potvory nemají šanci.
Lidé myslete !!!
Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt
Jasně... Ale přeci ta kytka se od toho snad vyčistí ne ? Kytky maj ještě měsíc a půl květu takže za tu dobu to proleju X desítkami litrů vody a to podle mě ty látky z kytky snad dostane. Nepoužíval bych mospilan kdyby už by měly palice...
Jestli ten insekticid nezabírá tak aspoň otrhej ty nejvíc postižený listy a rychle je vyhoď. Aspoň se to nebude množit tak rychle. Jinak kytka to vstřebá i listama v tom postřiku to se neboj do zálivky to hlavně nedávej. A stříkat šest hodin v kuse je docela záhul... jinak by to chtelo trochu lip indentifikovat co to vubec je za larvy.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Podle všeho to budou třásněnky . Listy jsou pokryty vajíčky které jsou buď bílé , průsvitné a některé až dohněda. Blbé no... Evidentně 6 hodin nestačilo každopádně jsem si všiml že když otevřu okno a v boxu je teplota fakt nízká asi kolem 13 stupňů když mají spánek a celkově když udržuju nízkou teplotu v místnosti tak je jich tam mnohem méně a i kytky se zdají zdravější.
Kolik stovek kytek máš, že jsi to stříkal 6 hodin a nestačilo to?!? Neměl bys lepší si pořídit práškovací letadlo?? Jak mohl ten hmyz přežít, když jsi to postříkal? Měl jsi správnou koncentraci? Pokud jsi měl nižší, tak sis jen otrávil konopí a hmyz to přežije.
Sic pozdě, ale přece - Mospilan je systémový insekticid jestli se nemýlím.
viz. Mospilan 20 SP je systémově působící insekticid ze skupiny neonikotinoidů. Působí jako neurotoxikant, tzn.blokuje nikotinový Ach receptor v postsynaptické membráně nervového systému živočišných škůdců. Přípravek působí systémově i translaminárně, prostupuje celým profilem listu. Účinkuje jako kontaktní a požerový jed ve velmi nízkých dávkách, má relativně rychlé počáteční působení v porostu. Vyniká dlouhodobým a vyrovnaným reziduálním účinkem proti širokému spektru živočišných škůdců rozhodujících zemědělských plodin. Mospilan 20 SP je velmi flexibilní k vyšší teplotě během aplikace, v rostlině je rozváděn akropetálně (vzhůru, do nově narůstajících listů), nikoliv bazipetálně ke kořenům. Pro lepší penetraci do porostu je doporučováno dle podmínek a plodiny použití se smáčedly (zeleniny, luskoviny).
Proto si myslím, že působí jen na jedince a ne vajíčka, ale kytka to do sebe vstřebá a pak je při konzumaci listu zahubí. Na vajíčka je nejlepší hezky růčo obírat. Nemusím zmiňovat postřik i ze spodní strany listu! Příp. opakovat postřik a obírání. Jestli je to přemnožené, tak je to peklo. Někdy to končí tak nejlépe na měsíc a víc pauzu a vyčistit místo co to jde.
Hezký den
FREE PARTY, FREE PEOPLE, FREE FUTURE SpiralTribe 23 You might stop the party, but you can't stop the future.
Free, prosťe free, moe voe nebo co vlastně jsi zač.
Volný jako pele ptáka, který letí vzduchem.
biool? 100% bio, za kilčo a když to dobře propláchneš neměl by bejt problém
cituji...
Ničí téměř všechny škůdce, které zasáhnete a smáčíte (mšice, molice, puklice, svilušky, třásněnky, malé housenky, aj.). Neškodí většině užitečného hmyzu a včelám!
Nejedovatý, insekticidní postřikový prostředek pouze z přírodních potravinářských surovin ve formě emulgovatelného koncentrátu proti škůdcům kulturních plodin.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Biol je na báze emulzie repkového oleja..len aby to nezkurvilo chuť.
Najhoršie listy by som otrhal a trochu znížil teplotu podĽA možností,spomalíš cyklus množenia,po kole to celé poriadne vyčistil.. Môžeš skúsiť mechanické ničenie, kamarát to normálne sleduje a likviduje pekne rúčo. Netuším rozsah napadnutia ale nemyslím žeby pred koncom narobili vela škody, ale to je na tvojom posúdení. Držím palec
díky hoši, vyzkouším to růčo fůčo a když nepomůže, tak ten biol....taky si nemyslím, že by to vážně ohrozilo sklizeň, ale potřeboval jsem se poradit výsledek uvidíte v mojem tématu
Zdravím potřeboval bych poradit dnes jsem chytil tuhle černou mušku při činu v boxu...
Nic nedělala jen tak poletovala a vypadá nevině to může ovšem dost klamat jak je známo avšak v jiném boxu poletují pořád a nemyslím si že by kytkám nějak škodily nevíte co by to mohlo být za potvoru??? PS: foto dig. mikroskopem velká je asi jako zrníčko písku