Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od zbynek666 [QUOTE]Původní příspěvek od alesh
Tak blízko, abys je nespálil (přemíra světla se projeví poměrně nápadným bělením vrchních čátí) a zároveň tak daleko, abys pokryl všechny kytky. Kompromis by mohl být okolo 25-30cm. S kvalitní fólií na stěnách to může být víc, v otevřeném prostoru zase asi míň.
a. [/QUOTE
Zvazuji přidat nebo vyměnit z 6x V29 3500k 2 kousky za
5000K, nevim zda by to bylo v růstu lepší podle parametrů diod by to mělo dobře růst i kvést.
Myslím, že bys těžko poznal rozdíl. Pokud máš problém s tím, že se ti málo táhnou, zvedni na chvíli světlo. Ale bacha, některý genetiky se šíleně vytáhnou jak je přepneš - obča není na škodu mít po růstový fázi hezký, kompaktní květinky. Konzultuj se svou Avon lady (rozuměj matkářem, případně producentem semen).
Původní příspěvek od spachal Zdar, mel jsem podobny 'problem', svetlo "450W" (realny prikon cca 230W, nejake 3W noname ledky), plocha jeden metr^2, orca na stenach. Kdyz bylo svetlo cca 25cm nad vrcholky, slecny se krasne vetvily, ale nahoru se jim nechtelo.
Stacilo zvednou svetlo cca 40-45cm nad vrcholky a zacaly se raketove tahat do vysky :].
Na rustovou fazi bych se svetla umisteneho vysoko nebal, kor pri pouziti takto silnych multichipu.
Původní příspěvek od alesh
Myslím, že bys těžko poznal rozdíl. Pokud máš problém s tím, že se ti málo táhnou, zvedni na chvíli světlo. Ale bacha, některý genetiky se šíleně vytáhnou jak je přepneš - obča není na škodu mít po růstový fázi hezký, kompaktní květinky. Konzultuj se svou Avon lady (rozuměj matkářem, případně producentem semen).
a.
Dik jelikož je to moje první skříň u venku tam je to jasný ,ale toto jsem nikdy nezkoušel a ani nemám kde čerpat informace tak bych nerad něco podělal.
Z�le�� na tom jestli si to sv�tlo bude� d�lat nebo kupovat. Ka�dop�dn� na to ,�e u�et�� zapome�.
Pokud chce� rychlej �sp�ch na led bych se vyka�lal.
Te� skl�d�m takov� vet�� bodovky na boky z modul� od osramu (ty p�sky po 6-ti diod�ch) http://www.led-tech.de/en/High-Powe...am-c_206_0.html
postupn� t�m nahrazuju starej roz�ezanej spektrabox (v2010) kterej st�l za vyli� pr...
jedna bodovka 4x6 diod + chladiďż˝ s balastem vyjde na cca 2000.-
dva druhy �erven� , tmav� oran�ovou a tmav� modrou.
Je to drah� ale v�sledek je nesrovnatelnej s tim �mejdem co prod�vaj v kompletu. Tohle sv�t� jak kr�va!
Led je pro m� srdcovka, jedu v hl�n� jen s fem. semen. M�m v bedn� 10 druh� kytek ka�dou jinak starou a pohoda. Co tejden jednu seknu a jednu dod�m. Co� s centr�ln�m zdrojem sv�tla �lo dost te�ko s �esti np.
Nikdy se mi nestalo �e by mi n�co p�erostlo (re�i typu min 800w v katalogu seed bank sou kecy) Nikdy jsem nesklidil seno, chu� je b�je�n�, palice jak �utry ,ale taky nikdy jsem nem�l extra v�nosy - to se snad zm�n� a� prob�hne kompletn� v�m�na za zmi�ovan� moduly.
Nazdar, snad to nebude duplicitna otazka, rozmyslam nad DIY LED svetlom, skrinka je malicka 20x50x80. Chcel by som pouzit 3W chipy od Bridgelux. Mate s nimi niekto nejake skusenosti? http://www.ebay.com/itm/Newest-50pc...=item43cee9ff28
Původní příspěvek od johhnyB Nazdar, snad to nebude duplicitna otazka, rozmyslam nad DIY LED svetlom, skrinka je malicka 20x50x80. Chcel by som pouzit 3W chipy od Bridgelux. Mate s nimi niekto nejake skusenosti? http://www.ebay.com/itm/Newest-50pc...=item43cee9ff28
nazdar, podoris je po premerani 30x45 a vyska 75cm
Som uplny zaciatocnik co do pestovania, uvazujem o 2 rastlinkach.
Slo by 2x V18-? na rast stiahnute na drivery a na kvet menovity prud?
Este uvazujem nad 2xCXB2530-0000-000N0HU230, kvoli lepsej dostupnosti(mouser)?
Původní příspěvek od johhnyB nazdar, podoris je po premerani 30x45 a vyska 75cm
Som uplny zaciatocnik co do pestovania, uvazujem o 2 rastlinkach.
Slo by 2x V18-? na rast stiahnute na drivery a na kvet menovity prud?
Este uvazujem nad 2xCXB2530-0000-000N0HU230, kvoli lepsej dostupnosti(mouser)?
dik moc
Oboje je dobrá volba, asi záleží na tom, co jsi schopný sehnat levněji. U 2530 je možnost to výtáhnout na opravdu vysokou účinnost, pokud pojedou na nízkým proudu.
Jo a na 2530 budeš asi potřebovat držák, Vero můžeš přišroubovat rovnou.
a.
Zdravím všechny příznivce pestování,chtěl jsem se zeptat jestli by někdo neměl zájem o světlo a všemožné kolem indor pěstování(kvetináče cca30ks,pH metr,vlhkoměr a teplota,hodiny na spínání,přepěťová ochrana,DryIT 90sušící síť velká, ventilátory atd..)teď se mi dokončuje jedno kolo a mám ještě jedno předpěst tak to bych chtěl ještě udělat a pak by to bylo možné odkoupit,světlo je jeden kus s chlazením+ventilátory na svetle, 6x V29K3500 + 6x minwel 1400mA případne foto světla zašlu,důvod prodeje neni neůspěšnost pěstu,ale tam kde to mám je problém mezi otcem a synem,další kolo nebude zřejmě možné pokračovat.
Původní příspěvek od zbynek666 Zdravím všechny příznivce pestování,chtěl jsem se zeptat jestli by někdo neměl zájem o světlo a všemožné kolem indor pěstování(kvetináče cca30ks,pH metr,vlhkoměr a teplota,hodiny na spínání,přepěťová ochrana,DryIT 90sušící síť velká, ventilátory atd..)teď se mi dokončuje jedno kolo a mám ještě jedno předpěst tak to bych chtěl ještě udělat a pak by to bylo možné odkoupit,světlo je jeden kus s chlazením+ventilátory na svetle, 6x V29K3500 + 6x minwel 1400mA případne foto světla zašlu,důvod prodeje neni neůspěšnost pěstu,ale tam kde to mám je problém mezi otcem a synem,další kolo nebude zřejmě možné pokračovat.
Ja ted prave delam jeden projekt, s pestem nesouvisejici, ale pouzitelny najisto i v tehle oblasti.
Hraju si s s CXA3070 (mam AB bin) a k tomu jako regulacni zdoj levny, ale dobre navrzeny boost driver DC-DC 250W Constant Current Driver. Po prvnich zkouskach funguje paradne, opravdu rozsah napajeni driveru muze byt hodne siroky.
Pokud by se toto zkombinovalo treba s SP-320-36 Meanwell (DC out 36V, max. 400W), ktery je jeste za vcelku rozumnou cenu, pak by set pro 3x COB vysel opravdu cenove zajimave.
Driver ma i vlastni omezovace na proud i napeti, takze neni problem vykon LEDek regulovat podle potreby (prave si hraji s externi regulaci).
Jedna CXA3070 s AB/AD binem se da sehnat z eBay lehce nad 1000Kc, driver 120Kc, zdroj pro tri LEDky 1900Kc. Ve vysledku velmi slusna cena.
Pokud je na driveru podobne vstupni i vystupni napeti, driver se prakticky nehreje (male ztraty). Staci tedy jen dodat chladic (da se pouzit na kazdou LEDku treba chladic z CPU), trocha pajeni a nejaky ten kryt 'na elektoniku'.