Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od crazyben jasne stat by dealoval (jak rikas prodej pod kontrolou statu) a pak by zjistili ze diky malejm growerum ktery si to svy vypestujoou prichazej o dane... pak to zakazou, stejne jako kdyz si chces neco vypalit. Musis bud nacerno a riskujes trest, nebo musis do palirny s licenci a zaplatit jim dan a poplatek palirne... nemyslim si ze by byli tak shovivavy k trave kdyz ani alkohol si dnes uz nemuzes vypalit, prestoze je legalni.
Původní příspěvek od Witko69 Myslet si, ze stát je tu pro občany je v dnešní době silne naivní. Stát potřebuje nas a nejlépe hluche, slepe aneme, nikoliv naopak. Z čeho nekape peníz, to jej nezajímá a neresi. Pracuj, konzumuj, plat nehorazne dane a chcipni. To je jedine, co se očekává. Tato diskuze je fajn, ale ptejte se cui bono, komu to slouží, či prospěch. Ti lumpove přece nepotrebuji a mají minimální zájem na tom, aby zákony a podmínky byly spravedlive, či byly rozumne. Nebude trvat dlouho, poku budeme stále držet hubu a krok, postavi mimo zákon i pestitele domácí zeleniny a ovoce. V pojetí Burese, se jedna o daňový únik.
Však proto píšu, že mě to celkem vyhovuje a vlastně bych měnil jen za komplet legalizaci, kterou jsem popsal o něco výše.
Je fakt, že málokde na světě se mají lépe, co se týká konopí.
Aleshi pozapomel si ze ten franta si to nevypali doma za bukem ale koupi to ve velkoskladu kde odvede spotrebni dan a pak pri prodeji koncakovi dph. To jestli to proda deckam je uz na nem jestli chce riskovat problemy. Ja jen rikam ze stat nikdy volny prodej nepovoli protoze by nad tim nemel kontrolu. Proto ma kazda lahev tvrdeho na sobe kolek stat si alkohol pekne hlida. I proto sem psal ze prodej statu je samozrejme mozny pac na tom on vydela a nebude s tim mit problem.
Původní příspěvek od MocnyOkurek Aleshi pozapomel si ze ten franta si to nevypali doma za bukem ale koupi to ve velkoskladu kde odvede spotrebni dan a pak pri prodeji koncakovi dph. To jestli to proda deckam je uz na nem jestli chce riskovat problemy. Ja jen rikam ze stat nikdy volny prodej nepovoli protoze by nad tim nemel kontrolu. Proto ma kazda lahev tvrdeho na sobe kolek stat si alkohol pekne hlida. I proto sem psal ze prodej statu je samozrejme mozny pac na tom on vydela a nebude s tim mit problem.
A sme u toho... nedovoli ti to vypalit doma za bukem, ale hned predpokladas ze travu ti tam zasadit dovoli. Ted myslim pro vlastni potrebu, ne na prodej.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
My palime slivovicu z našich švetek,a to už snad 40 let.Samozřejmě legálně.
A určitě by mě nikdy nenapadlo to pálit doma.
Takže viditelně srovnání z alkoholem,není to "pravý ořechový".
Původní příspěvek od Mr.Sordo My palime slivovicu z našich švetek,a to už snad 40 let.Samozřejmě legálně.
A určitě by mě nikdy nenapadlo to pálit doma.
Takže viditelně srovnání z alkoholem,není to "pravý ořechový".
Proč ne? Se podívej na to slavný colorado... legalizace? kdepak, legálně schválen prodej konopí které je zdaněno stejně jako alkohol. A myslíš že teď nechaj growery pěstovat svý aby přicházely o ty prachy?
A to že tě v životě nenapadlo pálit doma bude možná jen proto, že alkohol je narozdíl od trávy legální... co se dělo za prohibice v USA? Kromě černýho trhu bylo i spousta těch co si to pálili doma. Kdyby byla legální tráva, kdoví, půlka z nás by možná nepěstovala a chodila na jointa do hospody, stejně jako na pivo.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
NO predpokladam proto ze trava narozdil od alkoohlu neni az tak slozita na vypestovani. Navic potirani toho pestovain stoji take nejake penize a cas policajttu, pravniku, soudu ktery muzou pak venovat jinym vecem. Vsechno je treba zvazit. U alkholu je celkem jednoduche udelat pri paleni chybu a muzes skoncit v nejlepsim pripade jako slepec. Ja proste v tom pestovani pro soobni potrebu nevidim nic nerealizovatelneho kdyz se bude chtit.
Dnes jsou běžně k dostání bakterie, které vydrží vyšší procento alkoholu než umřou. Takže je možné si vyrobit až 26% alkohol normálně z pár kilovek cukru a vody. Není na tom nic složitého. Domnívám se dokonce že je to jednodušší než vypěstovat ganju.
Původní příspěvek od MocnyOkurek NO predpokladam proto ze trava narozdil od alkoohlu neni az tak slozita na vypestovani. Navic potirani toho pestovain stoji take nejake penize a cas policajttu, pravniku, soudu ktery muzou pak venovat jinym vecem. Vsechno je treba zvazit. U alkholu je celkem jednoduche udelat pri paleni chybu a muzes skoncit v nejlepsim pripade jako slepec. Ja proste v tom pestovani pro soobni potrebu nevidim nic nerealizovatelneho kdyz se bude chtit.
Realizovat to samo jde... otázka je jestli nám to dovolí. Jim pude o prachy, ne o to aby sme my byly spokojený. To je právě ten problém.
Zdravím, narazil jsem na tento článek od Magazín Legalizace a překvapilo mě, že zmiňují, že 5 kytek je pouze přestupek, měl jsem za to že minulý rok byla tato hranice zrušena.
Měl jsem za to, že tyhle "jasné hranice" byly přibližně před rokem zrušeny a vše se to posuzovalo případ od případu, případně podle THC v kytce ale ten "svatý počet" 5 kytek byl zrušen.
Píšu jen proto, jestli je to doopravdy tak nebo autor článku čerpal ze starších zdrojů.