Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Buď v klidu , naprosto normální , dle mého skromného názoru je to zelené na vrchu řasa 😁 milují hnojky, vlhkost a světlo. To bílé může být plíseň i vysrážená sůl z hnojek , každopádně kytky samotné napadá konkrétní druh plísní zejména z druhů borytris , tohle je něco jiného , důležité je držet relativní vzdušnou vlhkost pod 60% a vyhýbat se nižším teplotám
To zelené je každopádně řasa, co se mi ale nelíbí, je prostě klasická plíseň, na povrchu keramzitu a kolem kořínků..Trochu je to obalené a připomíná to takovou bílou řasu.
ja by som v klude nebol ale Metadres asi ma lepsiu skusenost.. myslim ,ze tam mas vysoku vlhkost .. slaby odtah a slaby ofuk .. ale ked uz to raz rastie tazko sa toho zbavit
inak si musim rypnut .. ze zakladat vlakno a podelit sa nechces .. ale ked mas problem tak tu pises a teraz uz aj fotis 🤦 .. nemyslis ,ze keby ta tu chcel niekto vystopovat tak uz by mal dostatok indicii?
Jsem na 60% vlhkosti což mi přijde ok. Jak silný bych měl mít odtah na prostor 120*120 s tím, že jedu ve wilmě. Tam se prostě s nějakou vlhkosti musí počítat když tam neustále teče voda ne? Někde jsem četl o postřiku peroxidem .. Zkušenosti máte? Nějak to odstranit musím..
tiez sa mi nieco zda ,ze sa to riesilo peroxidom .. ale ako presne neviem ..
aky objem ma box ? a aky odtah a ofuk tam mas?
ja som mal len 0,72m³ box a na to odtah tt100 ,ktory vymeni 187m³/h .. bez ofuku bola vzdy rano pred rozsvietenim na listoch rosa .. az poriadny ofuk to vyriesil .. a to som isiel hlinu ..
odtah by mal stacit .. ked dobre pocitam tak za hodinu ti v boxe vymeni vzduch viac ako 100 krat .. ale ofuk musis mat poriadny .. jeden maly klipsnak nestaci .. to tam potom pri hustom zarasteni stoji vzduch .. v priestore mozes namerat pohodovoch 60% ale pod listami je ovela viac
Máš pravdu v substrátu prostě budeš mít vždycky vlhko a tudíž i živo , v kořenech může žít spousta symbiotických věcí co neškodí i když jedeš hydro , mykorhiza třeba 😁 s tím nic nenaděláš mám skoro identický setup jako ty , + sloupový ventilátor , 2 klipsňáky , odvlhčovacku co mi drží vlhkost max 55% , a stejně na mám na povrchu substrátu taky takový povlak ale plíseň na kytkách nikdy 😁 s tím se musíš smířit jediný opravdu sterilní medium je prostě bubler nebo aero 😁
Peroxid super , jednou za čas ho přidám do tanku jako prevenci proti řasám atd... 😁 ale ten tě toho v substrátu nezbaví stejně 😁
Článek jsem si pročetl s většinou věci tam naprosto souhlasím 😁 sám mám zkušenosti s 12% technickým peroxidem akorát místo z growshopu ho kupuju v drogerce , protože nevidím důvod platit za úplně stejnou věc 2x tolik na growshopu 😁 ,
Já jedu drip v systému podobnému Wilmě , a používám coco/perlit + mykorhizu takže chci te substrát udržet ,, na živu ,, takže peroxid nepoužívám pravidelně jako doporučuji v článku , ale spíš nárazově a hlavně abych pročistil nádrž + hadice , spíš než abych dezinfikoval substrát 😁 ale ve sterilním systému/médiu to má smysl určitě pravidelně 😁
peroxid sa pouziva 30% ..to len tak na okraj .. a nemyslis ,ze v tvojom pripade ak mas na povrchu bielu plesen tak je to prave tebou pouzivana simbioticka huba? a ak uz ju tam pridavas a chces mat teda zivu vodu tak pouzivanie peroxidu hoc aj jednorazovo nieje tak trochu kontraproduktivne?
Hoši když už se tu tak rozjela ta diskuze...Zeptám se vás ještě na prorůstání kořínků. Já nemám plíseň jakoby uvnitř. Trochu se dělá na povrchu toho hydrotonu a právě nejvíc dole u kořínků co projdou kvetinacem. Nemůže to být i tím, že se tam dostává světlo? Jak to řešíte vy?
12% nebo 30% je jedno , upravíš dávkování 😁 tuším že na growshopech se hodně objevuje právě ta 12% ...
To na povrchu nemůžu na stopro říct 😁 míval jsem to tam i když jsem nepoužíval mikorhyzu 😁 ona se drží spíše pod povrchem ...
Co se týče toho používání peroxidu vs organismy , tak já používám peroxid hlavně kvůli spodní nádrži s roztokem + kde žádné organismy nemám / nechci mít . Takže naleju peroxid a nechám vyplou závlahu.
Peroxid ti docela rychle beze zbytku vyprchá a přemění se na kyslík ,...
Když s ním chci projet i hadice tak stejně se ho do toho substrátu dostane velmi málo na to aby mi tu mykorhizu uplně zabilo 😁
Tucnaku - nelámal bych s tím hlavu 😁 kořenům to neublíží , v přírodě jsou taky nonstop ve styku se vším možným a jsou na to stavěné..
inak som bol v tom ,ze tieto huby sa pouzivaju v hline .. co presne pouzivas do toho hydra?
no a teraz som uz kurva zvedavy ako to bude pokracovat .. ci ta biela plesen bude skodit alebo nie 😁 pripadne ak bude pouzivat ten peroxid ci to pomoze
Tyjoo , no vzhledem k tomu že prodává kokos už s mykorhizou 😁 tak bych řekl že se používá i do kokosu normálně 😁 hele Hesi Hydro řadu hnojek + calmag + canna flush akorát