Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zde jsem si dovolil prezentovat jedno okno, které jsem čilli zkrášlil.
V levém truhlu je Hábo red, TS, Fresno v právém je Naga Morich a dvě Jalápka.
Fotek jsem dal víc, byla to nádherná podívaná, která při poslední sklizni dala krásnejch 137 kousků lusků a ty vážili přesně 700 g. Takže poměrně uspěšnej windoorek čilátek.
Nejvíc dala Hábko, velký masitý plody ... 6O kusů, TS 6 kusů, Fresna 6 kusů, druhej truhl Naga 35 kusů, Jalapa 30 kusů.
Ale všechno pořád roste, teda všehno ne, ale na okně windoorek snad ještě něco dá, Naga kvete, Fresno taky a tet po sklizni, až porazíme mšice, pojedeme dál ...
Habanero tasm. red - nové semen, né to co jsem měl minulej rok, to snad přežije zimu
Tabasco
Tondo calabrese
Korál - nějaký český kulatý papriky z Obi
Mám dva minipařníčky, jeden je plnej a už to pěkně roste.
Co mi určitě přezimuje je Trinidad škorpion, Hábo red, Hábo white, 2x Jalapo, Naga morich, Rokoto red a nějaký stříklá červena Fatali - to mám doma a roste to pořád, už to začíná kvést, ale květy štípu, ať to má sílu na jaro. Pak doufám v přezimování Lemon dropů, z těch jsem zklidil jen 3 lusky. Rokota a pak už je to fuk, ale za každou kytku z minulýho roku budu rád.
Hnůj zbyl - Plagronáž a nějaký obyč hnojivo na račeta a papriky z Hoštic.
Pro nedostatek času, to trochu zanedbávám, rostliny ne, jen tady ten svuj dred.
Já se však polepším a brzo postnu dalších pár fotek.
Hnuj 2x tejdně trocha Plagronáže na růst.
Foto:
1-4 - letošní rostlinky, jsou docela pěkný, na tý fotce neni znát jejich velikost, a jedna fotka loňskýho Jalapa, už se na něm houpou první lusky. Mám tam tři rajčata, Itálie, Rio Grande - pro skoro úplnost.
3 letý Rokoto jde do květu, je pěkný, foto někdy příště, Rokota přezimoval bez problémů.
Na obrázkách je vidět osazenstvo, kterýmu dyktuje svym mocnym růstem rajčeto a první květ na Rokotu, který semnou už kamarádí třetí rok, moc obsypaný poupatma nejni, ale v pohodě.
Tak to roste parádně, některý čillátka maj už kolem půl metru a většina annumek jde do květu a plodů.
foto:
1 - Jalapa z loňska obalená plody
2 - květ Pimientos de padron, ten mám hodně rád, tak už aby byly
3 - Black Pearl ... nejmenší čilli
Od kámoše jsem dostal nějaký čilli z Řecka, tak uvidíme jak to naroste, příští tejden expeduju kyti ven, tak bude víc fotek
Už jsem sklidil 3 trinidad škorpíky z přezimovaný kyti a na oně už to začíná pěkně plodit, Rokoto se mi zlomilo větrem, ale jede solidně a má už nějaký plody
Čilátka rostou, plodí, jen jsem zaneprázdněnej, tak foto v blízké době ... plodí skoro všechno, Naga je už zralá, Jalapa jsou postupně konzumována a Tonda Calabrese, Koral, Pimienstos, Fresno a Rokota taky plodí a pomalu dozrávaj.
Tak horko zvlám suprově, čilátkum dám i 9 litrů vody denně, chlastaj jak hrom.
Na fotce je vidět Pimientos, kterej krásně červená, jednu papriku jsem musel utrhnout, byla na ní přisátá nějaká hmyzová sviňka, která jí vysávala, až byla taková gumová, tak společně s paprikou putují kanálama odpadních vod zdejšího městečka, jestli zmutuje a bude si mě pamatovat, budu mít problém!
Na druhý fotce je Rokoto, je krásně obalený, listy jsou trochu světlejší ... je to problémové děvče na výchovu ... ale snad bude OK.
Zdar a dodržujte pitný režim
G ,ll..
Příště fotky It. a Cz koulí, jsou již červené + něco málo ze skleníku od praděda , tam to taky roste, rajčátka ipapričky.
foto 1- Kajen red a vlevo je Tabasko (papriky dlouhý dolu Kajen a nahoru oválnější má Tabasko)
foto - 2 - Naga PC 1
foto - 3 - rajčeta Rio Grande, vhodná na sušení, maálo vlhkosti v plodu, fakt chutný rače a když doň ho kousneš nepoblije ti ani bílý triko. Doporučuju!
zdar
,ll..
Pro příště se polepšim, a dám víc lepších fotek, sliboval jsem zralé čilátka, ale spoustu jsem jich sežral, zdar