Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Napodobenina funguje zezačátku podobně jako A-wing. Ale bylo mi řečeno, že se časem oloupe vrchní vrstva. A přesně tak už se po pár měsících na stínidlu děje, nevim teda jestli se to projeví na funkčnosti stínidla..
Dnes jsem měril wing v porovnaní s kulatym stínídlem na které ted jedu. Původně jsem měl v plánu použít wing jako rozšíření současného boxu ale asi ho prodám. Duvod je jednoduchý wing je horší než kulaté stínidlo s vertikálně zavěšenou výbojkou. Měřeni mi ukazalo že má mnohem horší rozptyl světla a i v nejlepším místě odrazu se tak tak vyrovná kulatému. Pokud ještě uvážím cenu wingu která se pohybuje od 1000-2000kč pro 400w proti 300-500kč je volba jasná. Za méně peněz více muziky tak to je. Wing je zkrátka jen pekně drahý kus lysovaného pokrouceného plechu a dnes jsem nad ním zlomil hůl.
Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye
V podstate neco takoveho http://www.posvitime.cz/prumyslove-osvetleni-elgo dole je fotogalerie...Ja mam ale obycejnejsi typ z rovneho plechu asi nejblize tomu tretimu a koupil jsem to bez predradniku ve velkoobchode janca http://www.jancaelektro.cz/ jestě je pak potřeba namontovat si objimku ale to každý pruměrně technicky obdarovaný človek zvládne
Life is sick...Dogs cough...Bees sail...Birds hack...Trees saw...Woods cry...Men die...Ticks try...Books lie...Ants fly...Goodbye
Naposledy upravil cosmicgirl 22-06-2010 v 19:20 PM
Zdravím vás přátelé,
zaprvé bych chtěl pochválit kserokse za výborný test odrazivosti několika stínítek, pomůže to mnoha growerům a growerkám včetně mě, za to mu ode mne dávám +K.
Přemýšlím o výběru nového a případně i rekonstrukci stínítka pro skříň s pěstební plochou 55 x 120 cm a pro 400W sodíkovku. Nejlépe mi vychází použít stínítko A-wing medium s širším roztažením (asi bych šáhnul po levnější napodobenině - Waveflector medium) a možná i tepelný štít kvůli teplotě. Obávám se ovšem, že i tak bude teplota u vršků příliž vysoká. Doteď jsem používal home made cool tube 125 mm a stínítko hobby medium umístěné cca 30cm od vršků rostlin a teplota zde byla cca 28 stupínků.
Další způsob jak osvítit tuto plochu, je zbastlit pojezd a využít např. stínítko Powerlux s odtahem 100mm Powerlux s odtahem 100mm
zdravim vseci. mam prosim otazku, zalezi na ktere strane je objimka(jestli ke zdi nebo ode zdi) a kam smeruje vlastne vybojka?? Kdyz vlastne prostor ma jen tri odrazove plochy. Jsem to nak nikde nenasel. predem dik a pestu zdar
uz kdyz jsem se sem regnul me tento thread velmi zaujal.
Mel bych chut navazat na tento trejd a zkusit otestovat dalsi sitnidla
a to:
-Diamond reflektor 250-600W(ten mensi)
-Cooltube stinidlo SPUTNIK ci AeroWing od Hydrogardenu
-nejakou napodobeninu A-wingu(wafereflektor, lucilu wing, atd.)
Meli by jste zajem? Je sice fakt, ze v legalizaci byl nejaky testik stinidel. Ale kdyby byl zajem, pokracoval bych ve stejne metodice jako kolega kseroks.
Co me osobne mrzi je, ze se test nedelal s 600w vybojkou, ktera je k dnesnimu dni nejrozsirenejsi wattazi mezi growery, ale i to bych casem premeril (kseroksovi stinidla pod 400w greenpowerem)
Zajem je veliky o rozsireni repertoaru rozlisnosti
sviceni stinidel docela by mne to i zajimalo u diamondu
jsem se dival na net,ale to mizou byt jen reklamni
tahanice za nos.
Pracujes na tom IPX???
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Zdravím, nevím jestli jste už někdy někdo viděl tohle stínidlo s CT ale pro mě to vypadá naprosto uchvátně. A cena neni zas tak přemrštěná když klasickej CT 120mm stojí 1500,- Chci se zeptat jestli s tímhle stídnidlem má někdo zkušenosti.Já ho viděl poprvé na cannafestu na podzim. A hnedka mě nadchnul ) Díky za odpověd. http://www.grow4u.cz/shop/detail/29...mm#.VLuLOCxZ2os