Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ono to s těma řízkama bude asi komplikovanější. V první řadě záleží na tom jaký typ rostliny to je, jestli naturální intersex-hermafrodit, nebo donucený podmínkami.
Já osobně sem měl hermafrodita, u něhož není jedna větev s samičími květy-palicemi a druhá se samčími - pylovými květy, ale na vrcholcích se dělají palice a hned pod palicí, v místě rozvětvení je vždy z každé strany taková "růžička" samčích květů. Prostě rostlina vypadá jak normální samice, ale na spodcích palic jsou ty zmíněné "koule."
Takže u těchto rostlin bude řízek zase hermafrodit, protože genetika se nijak nezmění.
Druhá věc je, když máš BigBud, kde je třeba celá větev vyloženě mamina a jiná zas jakoby samostatný samec. Tady už ti bohužel nemohu přesvědčivě poradit, jsem ale spíše názoru, že to bude opět hermoš.
Na druhou stranu, můžeš vyzkoušet jednu genetickou fintičku. Pokud máš, nebo někdo s tvých známých má samici BigBud, je to ideální. Prostě vezmeš pyl s těch samčích květů (a bacha ať si neoprcáš ty samičí květy, radši to něčím přikryj) a opylíš pár paliček té 100% samice. Jak už se tady řešilo, měl bys získat téměř výhradně samičí semena . Pokud nemáš k dispozici samici BigBudu, tak to můžeš holt zkřížit s nějakým dobrým (klidně třeba např. no-name Morava) modelem. Příští rok bude samic jak na módní přehlídce . Je taky dobré ten pyl nechat tak 10 dní ve tmě, suchu a mírné teplotě, potom prý je (podle klasiky od Eda Rosenthala - Pěstování konopí) při klasickém opylování (samec-samice) statisticky více samic.
Jinak přeju skvělou sklizeň a hodně genetických úspěchů
HermoshGrower THeCed
Kvalita je někdy více - třebas - celý balkon v energitce.
Existuje nějaká chemka, která by u hermafrodita zneplodnila samčí květy nebo pyl?
Když zkřížím: samice WW x hermouš nějaký holand 2-rokem, co z toho vznikne, když to bude mít kvalitní gen. základ?
Mrkni sem, něco je tam psaný o tvormě samičích květů. No a s tím křížením to budu zkoušet taky, Blueberry (samice) x Big Bud (pyl z hermafrodita), tak su zvědavej co z toho bude. Hodně štěstí při křížení.
hermafrodit je vlastne rastlina kde gametofit je vlastne hepoidna cast rastliny a sporofit je diploidna cast rastliny
cize aj to ze z vlastnej skusenosti viem ze rastlina kde bol samec odstraneny alebo sa nevyskytol pred terminom oplodnenia je vlastne to ze rastlina si vytvory vlastneho samca, vacsinou to byva u trvaliek ale nieje to podmienkou o par mesiacov vam poviem trosku viac a potom to co poviem budem, vediet aj potvrdit DNES PRVY KRAT tak sa snazim ale nabuduce len cisto 100% veci sak jak inak
Mám na dvou kytkách (durban) "koule.Co se stane,když je pěkně pinzetkou vodrbu?Je to eště před květem,vopylení zatím nehrozí..Nebo to mám rovnou dát pryč,aby mě to nezk..všechno?Stalo se mě to poprvý,a jsem z toho přátelé,pěkně v prdeli....Jsou to semena zabavený na celnici,prej z holandska,a mam tam ijiný modely,tak mám docela strach...
No teda jestli to sou samčí květy na samičích rostlinách tedy ty hermafroditi tak to je v poho , ale podle toho jak to píšeš tak to sou asi samcy, takže ty by ti v budoucnu mohly ty samice opilit.
Mno ja si dycinky rikal, zenska jedna ,kdyz ti clovek sebere muzskyho tak bud zahynes a nebo si najdes nahradu. Venkovni samice po dozrani a uhynu posledniho samce odchazji do vecnych lovist v prubehu dalsich 2-3 tydnu. Obcas se mi stalo,ze se nektery holky jen tak nedali a zaridili si to posvym=herma.
Jen tak si placam..ale nemyslete si..kyticky nejsou blbky a jen tak nejaka chemie jim rozum nesebere!!!
Tsus.Hele lidi ja jsem slišel že kyž máte třeba dvě kruty samice - třeba z nich řízky tak stačí je vo sebe vomlatit a voni se opilej a bude par semen.JE to pravda??Jo a existuje vubec 100% samice bez seminek?
Mimovhodem taky měl 8 kytek z toho 3 samci a 1 hermoš a toho jsem rozpoznal moc pozdě a vopilil mi kytky nějake víc jiný míň.Co stím budou z těch semen taky hermši?Dík a tsus.
Pravda to určitě NENÍ.V Holandu(určitě i jinde) se ale podobně dělají feminizovaný semena-máš 2 geneticky 100procentní samice a jednu stresuješ ňákou chemkou a ona ti vyhodí pár samčích květů kterýma opylíš tu druhou a semena budou taky jen samice.Má to však vadu-pokud jedna z těchto samic nebyla geneticky čistá(třeba to byl skrytej hermoš co ještě nevyhodil květy),bude ze semen většina hermošů(viz growshop Yama v Brně).
Z těch tvých semen to bude nejistý ale radši bych si sehnal 100pro samice(řízky).
Protože to prostě neuhlídáš.Některý hermoši jsou navíc samcem tak prolezlí že je úplně všude a to pak nemá cenu vůbec.Můžeš to klidně zkusit ale skoro určitě ti z toho vyleze kytka plná semen dobrá tak na čaras nebo do placek(i když to taky není špatný,přihlédnu-li k výživné hodnotě konopného semene)
Tak sem se chtěl dneska zeptat - když mi vyrostly ve skleníku samý samice a z toho dvě (samozřejmě ty největší) ukázaly po zakrytí černou plachtou (zakryl jsem jednu stěnu, z který jde nejvíc světla, jelikož polovina kytek už neměla moc místa, tak aby rychleji dozrály) kulky, tak jestli je můžu odkulit - ale nezeptám se, protože sem si to našel. A proč to teda vlastně píšu, protože se tu vždycky všichni vztekaj, když se někdo zeptá na problém, v minulosti několikrát důkladně probraný. Zatímco nikdo nevyjadřuje spokojenost, jak je tu takových dotazů vzhledem k počtu uživatelů relativně málo. Ono jistě spousta lidí tu najde to co hledá, jen už se pak neptá a proto se zdá, že tady nikdo nehledá.
Ale kdyby mi chtěl někdo mermocí poradit, tak se bránit nebudu
zdravím no tak jestli těch kulí nebude moc,postačí jen občas zkontrolovat kyti a kuličky otrhat.Většinou se pak stalo že hermína už samčí květy neukázala,pokud je ale květů dosti,raději bych kyti vytrhal a uvařil mlíko