Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
no řek bych že jako u každý houby by spory měly přežít i totální vyschnutí avšak jasně pak nějakou dobu trvá než se zase rozrostou mají-li k tomu optimální podmínky - po totálnim vyschnutí bych asi aplikoval znova - nebo spíš nenechat úplně vysychat na troud - to koneckonců sesvačí i kytku
wolverin: mno informoval som sa mailom a prisla mi odpoved ze 1L stoji 578,- Sk..
ak by mal niekto zo slovenskych growerou zaujem poslem mu cennik z alvexgardenu ja som sa rozhodol ze objednam praskovu formu... je lacnejsia a dlhsie vydrzi pisal mi ze im vydrzala 7 rokov a v pohode ficala a v brne ich maju uz cez 20 rokov a stale su ako cerstve ale to iba tak pre info
smooth: docetl jsem se, ze v hydru asi tato plisen pojde, ale jeste jsem cetl, ze se to da pestovat i umele a to ve standardnich zivnych pudach (agarech) s pridavkem NADPH+.....takze jo nebo ne? :-)
hmmm, mne sa to dosť pači - ale dost sa bojim, ze mi to nieco moze spravit - co kedy sa toho nahodou dotknem? Alebo napr. sem tam pridem do kontaktu zo zemou v kvetinaci - co mi to spravy? Viete, kedy je to praskove a vi to presipate tak to urcite tak jemne prasi - kua, co ked to nadichnem a budem mat problemy - videl som akty X (((:
Ale nie, urcite je to dobre, ale trocha sa bojim, ze by mi to nieco mohlo spravit
yavare, pocul si uz o takej vymozenosti, co sa vola internet, google a vyhladavanie? mne stacilo necelu pol hodinu hladat a citat a nasiel som odpoved na tvoje otazky. a ked uz teda ziadne poriadne informacie nemas, preco tvrdis, ze polyversum posobi hlavne preventivne? Opak je pravdou. Ked si nieco o pythiu oligandru precitas, dozvies sa, ze je to paraziticky hubovy organizmus, a ked nema na com parazitovat, tak odumiera. Pouziva sa dokonca na liecenie ludskej pokozky napadnutej hubami/plesnami. Ale je pravda, ze latky, ktore polyversum vylucuje na hubenie inych hub, posobia na rastliny stimulujuco a dokonca u nich zvysuju odolnost voci hubam, takze sekundarne posobi aj preventivne. v tom kokose si myslim, ze sa udrzi (kym ma co zrat), aj ked cast sa s kazdou zalievkou vyplavi - podobne ako je to s trichodermou, ale ta tiez priebezne dorasta.
yavar - na to ohromující zjištění že polyversum neničí rozjetou plíseň a dává se preventivně si moh přijít i přečtenim návodu
btw. tomu polyversu je skoro jedno co je to za substrát pač žije na kořenech
yavare, hladal som to pred cca 4 mesiacmi, takze si tie odkazy nepamatam, nasiel som o tom 4 kvalitne clanky v cestine a par v anglictine (polyversum je cesky 'vynalez'). a pri jednom z nich bol obrazok, ako to zije omotane okolo mikrokorienka. takze nieco sa vyplavi a nieco tam urcite ostane. ako trichoderma. ta tam prezije urcite.
polyversum nie je nieco na sposob trichodermy. polyversum je paraziticke a zabija ine huby. trichoderma ich priamo nezabija, ale natolko ich obmedzuje v raste a pristupu k zivinam, ze zahynu.
polyversum neposobi tak, ze sa napoji na korene a obstarava im viac zivin, ale tym, ze predovsetkym zabija ine huby v okoli a tym ostane viac zivin pre korene rastliny, a navyse produkuje nejaku podivnu vec (nespominam si na nazov), nejaku zluceninu, ktora na rastlinu posobi stimulacne.
jo, teraz ma napada, ked je toto thread o trichoderme - nechal som si poslat za 70KC 2x10g Supresivitu (+90KC postovne ) a tym jednym 10g balickom som 'zamoril' vsetok kokos v mojej pestiarni, a vsetky kvetiny co mam po byte (asi 12 mensich crepnikov). takze nejakych 600 KC/L sa mi zda dost. a je mi divne, ze sa to predava na litre. je to naozaj roztok(teda suspenzia)? suche spory su predsa odolnejsie a trvacnejsie...
dlouho nigdo nic a mě zajímá jestli je možno zkombinovat polyver.s trichodermou ja používam polyversum 1g do 100l mam zaplavovací stůl s rw matracema a to bych tam tu trichodermu dostal jak do zalivky asi blbost jedině stříkačkou ke každý kytí
zatim zustanu u prevence polyversem mam pod matracema 1cm keramzitu ktery zustava zaplavenej takze mam obavy z nějaky plisně
Zdravim ma nekdo zkusenodti s mykorhizni houbou? Kamos minuly rok vypestoval docela pekny matros s timhle u korinku...Letos to budu resit taky, nazev vyrobku je symbivit.
Ma zlepsovat vstrebavani ziovin a zajistovat lepsi prisun a bilanci s vodou, zvetsovat korenovou plochu a dodavat potrebne enzymy..