Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
To je tím jak hnojíš. Z květináče uteče dusík mnohem snadněji a jak není rostlina ve volné zemi tak si pro něj ani nemůže nikam sáhnout kořeny a nedostatek se projeví mnohem rychleji. Pokud hnojíš a rostlina má furt dostatek dusíku, což je růstový prvek, tak rostlina ví že může růst a že to větší množství květů uživí a logicky na květ nasadí o trochu déle. Není to zas tak razantní, ale s 1 odrůdou na několika místech volná půda/květináč to lze vypozorovat.
Fasty přepínají většinou začátek srpna. Je to ale o citlivosti na fotoperioda daného phenotypu. I mezi klasikami najdeš plno phenotypů, co přepnou brzo. Nelze striktně říct, že fasty přepínají dřív. Mají krátkou dobu květu a proto většinou sklizis do konce září.
Zajímavé, tímpadem asi do země už sadit asi nebudu protože tam rostlina může s kořenama kam chce a ne a ne se přepnout.
Jinak, ta Amnesia mi přepnula cca v půlce srpna, takže tak o 2 týdny dřív než DP. Ten je upe nahovno, to už nikdy nepojedu. Podle mě jsem zchytal nejzpožděnější phejo co šlo.
Já jsem radši pro volnou zem, kde ti to udrží déle vláhu a kořenový prostor se tak nepřehřívá. Vykopat díru, dát okolo fólií nebo nopu a na dno drenáž a máš to jak květnáč.
Původní příspěvek od Váchy 55 To je tím jak hnojíš. Z květináče uteče dusík mnohem snadněji a jak není rostlina ve volné zemi tak si pro něj ani nemůže nikam sáhnout kořeny a nedostatek se projeví mnohem rychleji. Pokud hnojíš a rostlina má furt dostatek dusíku, což je růstový prvek, tak rostlina ví že může růst a že to větší množství květů uživí a logicky na květ nasadí o trochu déle. Není to zas tak razantní, ale s 1 odrůdou na několika místech volná půda/květináč to lze vypozorovat.
Fasty přepínají většinou začátek srpna. Je to ale o citlivosti na fotoperioda daného phenotypu. I mezi klasikami najdeš plno phenotypů, co přepnou brzo. Nelze striktně říct, že fasty přepínají dřív. Mají krátkou dobu květu a proto většinou sklizis do konce září.
Hoj jsem jen nadšenec pěstování a mám více keců než činů . No zauvažoval jsem nad tím tvým donucením ke květu před řádnou fotoperiodou (model od modelu) . Prvně me to přišlo jako totální blbost ubírat dusíku ,když dusík potřebuje po celou dobu vegetace. No došlo mi že jde o stress training ale už bych řekl high . V češtině : utneš rostlině přísun růstových živin a ona si uvědomí že může být ohrožena její reprodukce a proto se bude snažit dokvést než dojdou živiny .....,ale aby to prošlo tak bu musela rostlina přijít o dusík totálně a brát ze zásob (světlání a žloutnutí listů) nebo ne ? A pokud by k tomu došlo tak by se zmenšil í přísun ostatních živin (více listů,více fotosyntézy,a proměna anorgatických látek v organické = menší paldy) ? ............................ FAKT jsem to nějak uvědoměle nezkoušel i když jsem jel stejný model v maximálním dusíku (worm humus v zemi) a obyč hlína nehnojená v kýblech ( a ty v kýblech dozrály později a totální odpad) .................... prostě to co kytka dokáže za tu dobu co by strádala převyšuje dle mě ji takhle trápit .................... všechno úvahy ,nechci tě poškodit a chtěl bych vědět více (jestli jsi dělal "výzkum" a zkoušel finty fň ) napiš kdyžtak PM pls
Hoj jsem jen nadšenec pěstování a mám více keců než činů . No zauvažoval jsem nad tím tvým donucením ke květu před řádnou fotoperiodou (model od modelu) . Prvně me to přišlo jako totální blbost ubírat dusíku ,když dusík potřebuje po celou dobu vegetace. No došlo mi že jde o stress training ale už bych řekl high . V češtině : utneš rostlině přísun růstových živin a ona si uvědomí že může být ohrožena její reprodukce a proto se bude snažit dokvést než dojdou živiny .....,ale aby to prošlo tak bu musela rostlina přijít o dusík totálně a brát ze zásob (světlání a žloutnutí listů) nebo ne ? A pokud by k tomu došlo tak by se zmenšil í přísun ostatních živin (více listů,více fotosyntézy,a proměna anorgatických látek v organické = menší paldy) ? ............................ FAKT jsem to nějak uvědoměle nezkoušel i když jsem jel stejný model v maximálním dusíku (worm humus v zemi) a obyč hlína nehnojená v kýblech ( a ty v kýblech dozrály později a totální odpad) .................... prostě to co kytka dokáže za tu dobu co by strádala převyšuje dle mě ji takhle trápit .................... všechno úvahy ,nechci tě poškodit a chtěl bych vědět více (jestli jsi dělal "výzkum" a zkoušel finty fň ) napiš kdyžtak PM pls
Ahoj.
Nijak jsem to nezkoumal, vyplynulo to z toho, že jsem měl již několikrát stejný model jak v květníku (25-30L), tak ve volné zemi a jelikož jsem na tu v květníku kašlal a zaléval jí jenom vodou, došlo u ní klasicky k deficitu dusíku, tak že začla celá žloutnout.
Je to tak jak píšeš ty. Je to stres z ohrožení a rostlina jde rychleji do květu. Okradeš se tím o výnos, ale když se ještě na začátku tvorby květů ten dusík dodá, tak je výnos i kvalita velmi přijatelná. Rostliny ještě chytnou slušnou barvu a květy udělají hmotu. Vzhledem k tomu, jaké je poslední roky počasí a to jaké pěstujeme potentní odrůdy, mám raději menší květy, které jsou méně náchylné na plíseň.
Pokud má ale člověk dobrý slunný flek a ještě popř. možnost dát tam větráky, rozhodně se přikláním k plnohodnotné výživě a žádným podobným výmyslům, o kterých se tady bavíme :-D
Za mě worm humus + třeba all/bat/royal mix apod. + hnojky pravidelně a seš uplně někde jinde s kvalitou i kvantitou, když ti to stihne dozrát a nezplesniví to ;-)
Peace
Je zajímavé, co tady píšete. Příští rok tedy fotoperiody nebudu pěstovat v zemi, ale třeba ve 40-50l květináči. Tipuji, že to bude celkem velká rostlina, a pokud přepne dřív tak alespoň bude kvalita před kvantitou.
Ahoj, už jsem tu v tématu viděl zmínku o Hybdrids from Hell, já si to nemůžu vynachválit, čuměl jsem, jak rychle to dozrává. V půlce května jsem naklíčil, na začátku září sklizeno
Myslím, že se dají sehnat i v českých seedbankách, ale já beru odsud a ještě předtím přímo od ESBEho (zakladatel) přes FB, pak z nějakého důvodu zrušili své stránky a teď to prodávají na nordic genetics
Jenom mě tak napadlo, že jsi možná u toho Durban Poison začal klíčit pozdě (pokud je to datum real) možná i částečně proto ti začal kvést až tak pozdě, nicméně nevím, nepěstoval jsem tuhle odrůdu