Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od odo Tie tyčinky majú nejaký efekt?
ze začátku jsem tomu moc nevěřil (když se objevili škůdci tak jsem volil postřik, ale většinou se muselo opakovat 2x - 3x ) , ale pěstuji i bytové kytky (cca 300 květináčů) a už třetím rokem používám tyto tyčinky (na malý květináč 1 , na velký 2) a jsem spokojený ... občas něco objevím, ale to se mi dostane dovnitř přes okno, ale i tak to funguje, že se ty mrchy v substrátu neusadí a nemnoží se ... navíc se ta tyčinka rozpouští postupně, působí i jako hnojivo a vydrží cca 3 měsíce, takže než padne kosa je účinek 95% a poslední měsíc už v substrátu není po tyčince ani stopy a dojíždím květ i bez tekutého přihnojování - jsem spokojený ...
... 1.8.2019 ... tak jsem dnes vzal na pomoc štafle, abych mohl udělat foto vršků z jiného úhlu pohledu, aby to nedělalo klamný odraz světla a nevypadalo to jako zaplísněné ... ze spodního pohledu je zbarvení opravdu světle zelené až šedivé, že to může na fotu dělat dojem začínající plísně ... byla by to teď škoda - kytky mají už výšku 160 cm ...
... 9.8.2019 ... na začátku ze zaštípnutých kytek jsem použil tyto řízky s myšlenkou chytnou se nebo ne a ony dnes mají na výšku 120 cm ... posadil jsem je na lepší světelnou pozici (ale i tak je musím občas otočit, aby se trochu srovnali od natáčení za světlem) a na maskování jsou na okně pověšené obyčejné kytky ...
Zaujaly mě ty tycinky, tak jsem si je chtel koupit. Ale po precteni navodu jsem nakonec nekoupil. Jsou urcene, pouze pro okrasne rostliny, a ne pro ty co jsou urceny na konzumaci, protoze aktivní latku rostlina prijima a zustava v rostline. Nechci riskovat, ze se to dostane neco i do květů. Tohle hulit nechci.
Původní příspěvek od odo Idodo79 - tak presne tohoto sa obávam aj ja
... From to odo , Idodo79 ... tyčinky jsem dával po zasazení začátkem dubna teď je začátek srpna , kytky teprv začnou nakvétat a do kosení to bude trvat ještě cca 6 týdnů ... ptal jsem se u kluků z chemickej a oni mi potvrdili, že ze začátku si kytka něco natáhne, ale jako u každé chemie (hnojení a postřiky není žádnou výjimkou), postupem se účinky a složky ztrácí ... proto funguje ta ochrana hlavně u rostoucí kytky a kořenů, navíc podle návodu se také uvádí ochrana na 10 týdnů až 3 měsíce, potom je tyčinka rozpuštěná, po 4 měsících se při posledním pěstu objevili svilušky, ale ty už na vrostlé kytce neudělali žádnou škodu a beru to jako důkaz, že se ta chemie z kytky postupem času vytratila ... navíc podle velikosti květináče se podle návodu doporučují vložit tyčinky 4, ale já jsem dával jenom po jedné, abych se zbavil počátečnímu výskytu svilušek a případné další havědi ...
Původní příspěvek od odo docela brutál beštie Ti tam vyrastajú človeče! Vyzerá to fakt dosť dobre!
dík, já sám jsem dost vyvalený jak to roste, v minulých pěstech (byli to ale jiné odrůdy) mi to vyrostlo na max 150 cm ... už začalo nakvétání, tak už se to zabrzdí, ale na druhou stranu bude větší zásoba ...
Původní příspěvek od sakumprdum Ahoj sp. Qeen jsem jel pár let z5 a v 15l květináči venku vyrostla 2m a pěkně to voní po citronech😋sklizel jsem ji 1tyden v září tak ať ti to valí cus
zdarec, dík za podporu ... než se naplno rozjede kvetení tak těch 10 cm to ještě dotáhne ... až padne kosa, bude spíš problém kam to pověsím dolu hlavou ... když oberu asi ten spodek, tak to potom zakrátím ...