Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vpravo je vidět topná - keramická žárovka -topení, slouží v noci ke zvýšení teploty. Ofoukává ho pc vent. na 4.5v kvůli rozptylu tepla po boxu. Stačí ke zvýšení teploty z 16 na 19 stupňů ( samozřejmě v noci ).
V současnosti je tam 40w obyc žárovka, kterou občas zapnu ( přes den ), topná - keramická, je ve velkém boxu.
Opět Vás vsechny zdravím. Úvodem bych chtěl říct, že jsem se stavbou boxiku zatím nijak nepohnul, není čas. Ale jelikož v boxíku 1.0 testuju nové osvětlení, tak se s Vámi podelím o postřehy k němu.
Takže: svetlo je osazeno 3 * 26w ( bude ještě o jednu časem doplněno) usporkou 4100k a jednou 15w zářivkou 4100k. A řekl bych, že to pod tím roste pěkně 😉 , řízky jsem dal cca 10 cm pod úsporky a evidentně se jim líbilo. Zakořeňovaly a rostly 10 dní a za tu dobu doslova nacpaly pullitrový kelímky kořenama 😁 Dál bych řekl, že ta zářivka je tam úplně zbytečná. Takže půjde pryč a do nového boxíku půjde světlo jen se 4 úsporkama.
Zatím pokusně zůstaly pod úsporkama 2 řízky NL v 2l květináčích, ty nejspíš pujdou za nějakou dobu do skleníku - do té doby je trošku vytrénuju 😉 časem podám info jak vypadají. Dál se s nimi pod světlem vyhřívá 9 kytiček mých vlastních krosů na out a 3 blue dreamy od Natural seeds, které pak půjdou do nového boxu jako mé první pokusné matky. Nějaké foto přidám odpoledne.
Mějte se ......
Takže: vzhledem k okolnostem jsem musel dokončení boxíku odložit. Zatím mám tedy hotové jen světlo, které jsem dal do původního boxu na předpěst. Ten budu zatím v rámci tohoto threadu monitorovat.
Osazenstvo:
2 řízky NL - Nirvana seeds - 3. týden růst
2 (3) Blue Dream - Natural seeds - 2. týden růst
6 Noname - matka femina + otec nakvétačka -2. týden r.
Zdravím všechny. Doba zas malinko pokročila, v boxíku to zas poporostlo, tak je čas na další !!! Up !!!
Budoucí maminy Blue Dreamu jsou přesazeny. Samostatná kytička 4 dni, dvojčata dnes. Zatím šli do 2l, až povyrostou půjdou do 4l.
Foto:
1. Dream - jedináček
2. Dream - po druhé 😉
3. Dvojčátka - musel jsem je roztáhnout. Menší brácha začal přerůstat tudíž utiskovat 😁 menšího brášku
4. Foto kompletní rodinky
Stručně, jasně:
Kytí si dál rostou, stále pod úsporkama a stále v 2l light mixu, na Biobizz grow + sem tam Root Juice + dnes poprvé postřik s Alg A Mic
Jedno z dvojčat jsem ještě víc ohnul a obě jsem zaštípl. Druhý Dream zatím roste bez zásahu. Mám v plánu ho nechat ještě povyrůst, pak ho zaštípnu a ohnu o 90 stupňů dolů, aby všechny větve vyrazily nahoru
Na foto:
1. Dvojčata
2. Jedináček Dream
3. Komplet v prckárně
Ahoj, ahoj, všechny Vás zdravím
Opět stručně:
Dreamy rostou 😉😉😉 cca ob den dostávají zálivku s biogrow + enzimy. Větší Dream - jedináček je již nějakou dobu ohnutý do pravého úhlu tak, aby všechny větve vyrazily nahoru, až narostou, udělám z nich řízky. Dvojčata Dreamu jsem pokonil. Byly o dost vyšší než jedináček a doplatily na to. V boxu se jeden den nevyplo světlo a jelo i s " nočním " topením. Bohužel vrchní větve uschly, musel jsem je ustřihnout, takže z dvojčat toho moc nebude. Asi je daruji kamosovi do skleníku, tam budou mít větší šanci se projevit.
Ale to hlavní : Pítr už nějaké řezy úspěšně udělal
Zbyl mi jeden řízek Nortna, původně určeny na out. Celkem mi v prckárně přerostl, tak jsem ho oříznul.
Takže za mě řízkovat zvládne KAŽDÝ
Namočit kostičky do odstáté vody s kapkou Root Juice na 24h, nařezat řezy, namočit je do práškového kořeňáku za 30 Kč ze zahradnictví, udělat dírku špejlí do kostičky ( dělal jsem do cca třičtvrtě kostky ) a zapichat klony. Pak už jen do průhledné dózy, na vrch potravinářskou fólii a 14 dní sem tam orosit a čekat
Ps: na fotkách jsou ještě kostky 4*4*4. Druhý den jsem je upravil na 2*2*4, protože jsem nechtěl riskovat, že se něco stane, než takovou " velkou " kostku prokoření
Ps2: úspěšnost - z 6 řezů 5 ok. ( Šestému dávám ještě šanci ). 80% je na první pokus myslím ok.
Zdravím. Tak tu mám návod Jak na řízky podle Pítra
Foto:
1. Nařezané řízky - nechávám jim stonek tak akorát dlouhý, aby bylo " co zapíchnout "
2. Řízek zapíchnutý do kořeňáku - normálně vložím, vyndám, přebytečný kořeňák opatrně ofouknu a šup do rockwoolu
3. Do kostky dělám díru špejlí do cca 4/5 kostky
4. Řízek zasunutý do kostky
5. Řízky skládám do průhledné dózy, porosím a zakreju potravinářskou fólií
Pak půjdou do miniboxu pod 27w úsporku do stálé teploty cca 26°C