Bitir
Stálý Člen
|
Tak sem ti to nasel , je to okopirovany z jednoho threadu .
Jedu už nějaký rok JIDB a kokos. Výtok hází nesmyslné hodnoty, tak jsem po čase dospěl k tomu, že všechno ukazují listy a prolívání je opruz a už ho nějaký rok nedělám a kytky mám perfektně zdravé. Popíšu, jak to dělám, jde to jednoduše a rychle.
- rozpustím kokos v neupravené vodě, to srovná kokos, když je nový, tak má v sobě bufery, které nastaví ph 5,9 +-
-klony se nejlépe sadí do malých květináčů, abys viděl po týdnu kořeny ze spod. Do kokosu vrazím klona a zaleji JIDB EC 1-1,2 a to je 15A+10M+5B , po čtyčech dnech to je už chtejí další zálivku a to už dám 1,2-1,4 EC , pokud dáváš méně, než píšu, tak začne žloutnutí listů a fialovění stonků z deficitu dusíku.
-po týdnu, když jsou prokořeněné, tak přesadím do 6,5 l a zaleji 27-18-9 a to je EC 1,9 , jinak zase vznikají problémy se žloutnutím, kokos (kostky) se totiž rozpouští v čisté vodě, tak se to naředí.
-pokud máš model, co letí nahoru, tak mužu přepnout, ale raději dám týden růstu a pak přepínám a 14dní po přepnutí zalévám stále 27-18-9 a to je EC 1,9 , jinak zase vzniká žloutnutí a pomalý růst.
-pokud po ukončení vytahování po 14ti dnech nejsou listy zdravě zalené, tak dávám už 9-18-27, po dvou týdnech , když dochází k masivnímu nákvětu, tak jdu ma 10-20-30 (EC-2) a to do 6tého týdne, jak začnou zavadat pestíky, tak jdu s EC 1,8-1,9 na 9-18-27 ml
-jak je cca 60% zavadlých pestíků, tak dostanou čistou vodu PH 5,9 a takto to vyjde asi na 3x zalití po 2-3 dnech a je kosa.
-Kytky si tak spotřebují živiny z kokosu a chut je perfektní, čistá.
Všimni si, že neřeším výtok, nenechávám vytýkat spodem a zalévání dělám ručo a zalévám kytky dle potřeby, podle hmotnosti květináče.
-Hlavně pozoruji listy, pokud by se mi zdály tmavé a až příliš, tak dostanou čistou vodu, ale to se nestává. Listy mi u tohoto postupu nevykazují známky přehnojení, nepálí se nikde špičky a ani pilkla listu.
- Mimochodem jsem ted úspěšně testoval ve vrcholné fázi květu květový booster, co připravuje JIDB do prodeje a ten mi zvýšil EC až na 2,4 a hnojil jsem 10-20-30 + booster a kytky měly vyšší výnos a žádné známky přehnojení!
EC už neměřím, to je dané ml hnojiva , co tam zaleješ a PH snižuji jen na startu, kdy jsou nižší hodnoty EC.
Takto zlévat zvládne i cvičená opice bez měřáků a vše funguje, jak má být. Je to jednoduché, ale základ je, koukat na listy a poslouchat holky podle barvy.
Možná bude mít někdo strach, jet podle takto jednoduchého postupu, ale dělám to tak už hodně dlouho a vše je perfektní. Je to odzkoušené a bez rizika, za tím si stojím, nemusíte se nikdo bát přehnojení.
P.S a enzymy už taky dlouho nepoužívám, není důvod. Kořeňák má JIDB v sobě, takže nic víc a výnos perfektní.
Takže z toho vyplývá, že výtok neřešit! Zalévám každou zálivku s hnojivem.
|