Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec mam taky problém vysadil jsem kytičku .v lese je tam asi mesic ma 25cm ale flek jsem vybral nekdy v lednu poryl dal konsky hnuj ale jak se rozjelo jaro uplne to místo zastinili stromy tak ze bych ji opatrne podryl a vytahl a dal na slune místo chytnese ještě diky za rady ahojte
Čau.. Když jí vemeš s co největším balem, tak určitě přežije .. jinak do lesa nic nesázej .. půda je moc kyselá. Jedině když dopravíš na flek svou hlínu a díru v zemi vyfoliuješ, aby kytka nepřišla do styku s okolní hlínou. ;-)
diky jo pudu mam namíchanou zahradnicky substrat a perlit ale dam teda nejakou foliji mel jsem jen jamu adoni to nasipal prave jsem si myslel z bude mit pak i vice prostoru na koreny
Parada, diky. Ked kupim napr. 2 metre, rozstrihnem na cca polmetrove kusy, tj 4 pasy vedla seba, mohlo by to aj stacit ne? Ziadna mega plantaz, par sadenic
Jasne, podobne to mám riešené aj ja, na cca 80cm..jednoducho to zapojíš paralerne .
ešte som to musel stiahnuť na zdroji na 30w +- na plochu 90x40 (ešte je tam nejaky noname tuším..), fakt to svieti ako sfin a doporučujem tú profi verziu, stojí prd ,je tam krytie IP 65, cri 90+
zdroj 40-50W preistotu ako sa hovorí
mám kombináciu 2x 6000K + 1x 4000K , na Al plechu 0,7-1mm, ktomu regulovatelný zdroj za pár korún a šlape to ako vlak.
Čau chtěl bych taky něco takového ale potřeboval bych poradit.
Díval jsem se na ten tvůj odkaz a tedy chtěl bych 4 pásky po 5Ocm a teď jse chci zeptat co k tomu dokoupit ještě dokoupit jaky zdroj
a jestli můžeš poradit ze zapojením díky
Zdar, dávám semínka klasicky do kelímku za okno a pak pod 150-200 cfl modré spektrum. Ideálně pak na chvíli do skleníku nebo někam kde si zvyknou na teploty a pak hurá ven.
tgun .. Mavericku, ty bejku jeden, chci s tebou spát teď nebo nikdy.
Zdarec, předpěstovávám Royal Medical 3 rostlinky už od března doma za oknem. Kytky maji už tak 30 cm. Od půlky května je plánuju dát do země ven. Říkám si, že když je tak pěkné, slunné počasí, že by se hodilo je dát v květináčích ven. Je to v pohodě mít je pár dnů venku a pak je zase uklidit za okno, když se počasí zhorší a příjdou mrazíky? Máte s tím někdo zkušenosti?
Zdravím pánové,
letos bych si chtěl taky předpěstovat něco doma pod světlem a pak to hodit ven. V práci jsem našel 4 takovéto zářivky, myslíte že to bude pro asi 6 kytek dostačující? 6000 kelvina se mi zdá optimální, ale co těch 1050 lumen? Není to málo? Popřípadě funguje to tak, že když dám 4 zářivky vedle sebe dostanu 4*1050= 4200 lm? Díky moc za odpověď
Původní příspěvek od Váchy 55 Na vaše problémy je jednoduchá odpověď bažanti :-D Typická začátečnická chyba - brzká výsadba. Holt už je hezky, láká to, těšíme se na to celou zimu, ale základ je se neukvapovat. Tahají se z 1 jasného důvodu - nedostatek světla. Když má kytka dostatek světla, tak vyhodí první zárodečný listy třeba hned 1cm nad zemí. Navíc dost často se stává, že v dubnu a i na začátku května jsou noční mrazíky. Ty kytky akorát trápíte. Sice se stane odolnější vůči stresu, ale zabrzdí se a pak to trvá. Já sadim druhej týden v květnu a nikdy jsem neměl problém. Naopak..už je hezky, teplo a kytky letí jak zblázněný. Už se mi hodněkrát potvrdilo, že kytky vysazený začátkem května dojedou bez problému ty sázený o měsíc dříve. Při přesazení ten stonek trochu utopte v zemi, jinak z toho budou košťata. Good luck
Letos pro předpěst doma,než to půjde na zahrádku, zvolím taky možnost dosvicování (jen za oknem podle prostě nestačí...)
Rozmýšlím se mezi těmito dvěmi světly (láká mě spíš surya..)
Nebo by jste radši volili jinak?!