Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
udělám ještě 20-30 minut probublávaný čaj z kompostu (compost tea), jsou v tom i žížaly, které by to delší dobu nevydržely. To pak smíchám, jelikož ale potřebuju dodat hlavně P a K, tak ještě hodně uvažuju nad bat guanem. Ředit by se to asi mělo, pak nahodím přesný recept i s výsledným ec.
Jestli neznáte, tak posílám skvělé záběry z Kuby, kde se rozvinulo komunitní pěstování a prakticky se tam zelenina pěstuje na všech volných plochách zejména v zástavbě.
Hoj, takže po 48 hodinách je čaj hotovej. Vstupní pH 7,2 výstupní 6,9. Vstupní vodivost vody 148 ppm výstupní 556 ppm. To je nějakých 0.8 ec. Samozřejmě to pořád pěnilo, takže tady neplatí poučka, že jak to přestane pěnit, tak používat. Barva je medová, vůně bylinná, hodně RAW po pampelišce. Samotný to nepění, jenom když se do toho bublá, a pak se taky vytvořil takovej černošedej kal v pěně, asi čas toho nechat. Dřevo, kterým to bylo přikrytý už začínalo na jednom místě taky chytat zelenou plíseň, akorát včas jsem to odstranil. Dovolil jsem si jedno foto...
Dnes nainstalována kostra kolem světla, natřeno bílou topenářskou barvou, skvěle chytla i když jsem natíral ztuhlým štětcem, který jsem musel vymáchat v benzínu - takže teď jedu vsrog. Stejně se spálil hned jeden list, ale protože už není kam zvedat výbojku a zlomil jsem stonek s jednou palicí, tak jsem se dopálil a vyřešil to takhle, můžu to různě roztahovat ale už to moc nevyroste stejně. Jinak ten nárůst byl u klonu z cca 20 na 73 cm (to už je ale ohnutý částečně) a u matky toho samýho 40 cm od záštipu - tam jsem omylem zlomil tu solidní větev
Mě se ten Wreck Kush obzvlášť na té druhé fotce moc líbí :-) Je to krásná kytka. Ta fotka celé pěstírny je taky moc super, chtěl jsem ti ji dát do nominace, ale nikde jsem nenašel hlasování :-( A co ten výluh, jaký to je ? Čauky
Jsem rád, že tě to zaujalo. Proto to dělám. Kush je radost pěstovat, jen mi to zhermilo a něco jsem neuhlídal, budu mít feminizovaná semínka. Největší štangle dělá indikovej Kush, sativovej je ale mnohem víc osypanej a to i na těch největších listech, to jsem ještě neviděl, ale fotky z bleskem to dokazujou. Určitě si chci pořídit to guano, už si zase kvasim další výluh, ale bude to ještě týden, dva trvat. Udělal jsem si:
kopřivovej z bršlicí kozí nohou
čistě květovej z pampelišky
zatížil kamenem, dal na slunce a teď čekám. Jinak získat P z kytek není žádná sranda, proto tam budu muset nacpat guano ale neni to ideální, je to částečně i dusíkatý hnojivo, ke konci květu od 50. dne to na těch indikových kytkách (kush indika feno a bluemoonshine) budu muset vysadit. Takže doufám, že to tak nějak začne dojíždět, aby jsem neměl třeba 70. denní feno u toho Kushe, což ale u BMS nehrozí. Zase sativový feno Kushe půjde k těm 70 dnům, ale tam se toho dusíku tolik nebojím, obecně to je děsně nenáročná kytka jako všechny mostly sativy.
Jinak ještě k tomu fosforu, nechci tady bejt za chytrýho, ale něco jsem už vyhledal, tak to sem dávám. Ty vztahy mezi vším živým jsou celkem zajímavý a využít toho ve svůj prospěch je celkem výzva.
Houby zpřístupňují fosfor rostlinám, ale nedokážou přežít ve vodě, takže Fungal compost tea tady nebude fungovat - v tomhle případě jde o mykorhízní kmeny, jiný druhy hub to třeba dávaj, ale nejsou tak užitečný. Řešením jsou komposty samotné a aditiva.
Dále fosfor zpřístupňují žížaly, ale podle mě je to masochizmus rvát je do květináče. To už radši v tom kompostu. Pak vzniká humus, super věc na všechny problémy od eroze po bilanci v půdě, ale zase strašně obsáhlý téma a není třeba se tím zas tak zabývat, pokud nějakým způsobem funguje půdní mikrofauna - bakterie a živočichové. Ty mají tu schopnost dekompozice složitějších vazeb, ale základní rozklad veškerý organický hmoty mají na starosti jednoznačně houby.
Zdar. Nějakej 30. den. Velmi dobře se mi osvědčilo to hnojivo, znát je hlavně ale jeho vůně . Kytky jsou krásně obalené trichomy, doufám, že s dostatečným množstvím rodícího se Δ9 THC. Kombinace odrůd je zásadní pro můj pocit štěstí z tohoto pěstu. Samotný Wreck Kush by mě tolik nebavil, ale Shortova (f2) Blue Moonshine je opačné spektrum z palety, takže si nestěžuji. Dost keců..
Slíbený recept na čaj, přidávám k tomu i na výkvas. Seznam bylin na čaj je na předchozí straně, kromě řepíku, což byla mochna je snad všechno při starym. Byliny lze najít na louce, podél cest a některé i na zahrádce.
Čaj:
Asi hrst trhaných bylin bez kořenů v celku
Kámen a textílie (od brambor, netkaná textilie)
Vzduchovadlo
asi 5 litrů vody
Vzduchovat 48 hodin, já měl 2 vzduchovací motorky a jel jsem 1/2 až plný výkon a v noci vůbec. Pění to celou dobu, což může být způsobeno např. saponiny, protože těchle sloučenin je tam hodně. Pak jsem to naředil s vodou 1:1 a použil, vůbec to nepáchlo. Zbytek skončil na kompostu, všechno jsem nevyužil, takže do flašek, ale nevydrží to dlouho, možná v lednici. Zasmrádne to a musí pryč.
Kompostový čaj:
Kvalitní kompost nejlíp ze zahrádky, když v něm jsou žížaly, tak ho dát buď na světlo v tenké vrstvě a počkat dokud žížaly neodlezou pryč. Mít to třeba na trávníku, ať mají šanci přežít nebo je sesbírat. Já jsem tam žádné neměl, protože překopaný kompost opouští a jdou víc od osvětlených částí.
Vzduchovat stačí 20-40 minut, pH se hne dolu jen minimálně a ec vůbec. Jde hlavně o podporu nastartování mikrobiálního života v půdě. Ten je pak třeba nutný udržovat krmením hnojivy v organické formě, kde se v procesu mineralizace na nich bakterie živí a uvolňují se tak živiny pro kytky. Není potřeba ředit, narozdíl od čaje nemá přímý hnojivý účinek na kytky.
Výkvas:
Různé byliny, stačí ty nejzelenější, které najdete kromě vyloženě nebezpečných druhů pro sběr-bolševník, náprstník, ale kopřivě se nevyhýbejte, to je sice trochu nepříjemné když píchne, ale je to nejlepší zdroj N. Kvůli tomu je třeba kvas nakonec ředit. Chce to trochu zkušenost odhadnout, když už je to to pravé a použít to. Dost tomu pomáhají sluneční paprsky, rostliny musí být zatížené a nebát se použít jich ranec a třeba je i nasekat. Musí se to přikrýt kamenem a třeba tou textilií, protože jak se to naseká, tak to hned vyplave po stranách. Trvá to tak 10 dní když je venku teplo a svítí slunce tak i kratší dobu. Ředíš 1:10-3:10 prostě od oka...páchne to hodně, pacháč to třeba pochytá, jinak to zamoří byt snadno.
Zatím to nevoní tolik, aby byl potřeba pacháč. Záhada, snad to vydrží ještě měsíc do sklizně, heh. Nějaký fotky ze tmy, samosebou z bleskem jak všechny poslední dobou a taky s jinym objektivem (Tamron 80-200).
Čatu, něco se děje. Mám chuť si uštípnout, ale ještě si počkám. Nejvíc se mi zatím líbí asi sativové feno, je obalené trichomy a nejvíc připomíná indoorový kvítí. Pach je slušnej, pacháč ještě neni, možná to dám bez něho. Obával jsem se totiž vysokých teplot, tak jsem ho nekoupil ale připravil se na budoucí instalaci a chci to mít jednou celý v plastovym potrubí pod vrstvou izolace, to se mi zdá jako jediný schůdný řešení, jinak v noci špunty v uších, ventilace jede nonstop jenom jí reguluji přes triák. Mám takový plastový koleno, takže až tam dám pacháč, tak se rapidně sníží účinnost takže chci mít jenom jeden ohyb a pak hned pacháč a né jak teď ohyby dva, nekdě jsem četl že to je lepší mít ale potrubí delší.
Krom jednoho hnojení na začátku květu je tedy celý květ na bio hnojivech vlastní produkce a jede to! Škoda že Bluemoon je spíš pod silnější bludičku a indika feno KUSHe taky. Navíc vůně sativa fena je nejvíc funky, Bluemoon voněl po čokoládě ale už se to vytratilo a je to rozplizlá sladkost, KUSH zase jako chemický hovno Sativa feno je prostě citronovej pižm.
Další bud porn (už to trochu je). Na KUSHi už je znát nedostatek dusíku, všechno jsem zahnojil kopřivákem dneska, tak snad to pomůže a ještě nakyne do finále. Doufám, že bude v 55. dnu hotovej aby se mohlo ochutnávat někdy v době sklizně raných brambor, i když to spolu hrozně souvisí, žejo.