Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nestrašte s kosením budu sázet Afgani a docela bych pak nechtěl vidět tu kravičku ,či to zviřátko které to zbaští.Ale já? Mě by to asi utrhlo mé velké zelené srdíčko
Time máš pravdu,ze začátku to jezdím zalívat až třikrát za týden,nejhorší je,když to JZDáci postříkaj kejdou/močka s hnojem/
to je vždycky trochu spálený,ale pak to frčí
Dejte pozor kdy se to stříká proti plevelu,je lepší počkat až zaprší a pak to je vklidu....
Ze semen mi to v kukurce nikdy nešlo,sazenice je téměř jistota,ale nedelejte tam moc velký fleky jinak vam tam budou chodit chrápat srnky a kanci sprintující přes pole váš flek s radostí vezmou jako uragán....... Heyaa Kukuruzza...
promin nemam zkusenosti s Afgani#1 ale krmna kukurice se v prumeru sklizi od poloviny srpna ...aspon u nas
to chce furt chodit pozorovat a jak to zacnou obsekavat tak do tydne je to sklizeny,ale kdyz objevis pole na semeno tak je to o mesic dyl,nekdy az do rijna ale to bejvaj vetsinou soukromy maly policka..
Potravinarska kukurice se taky sklizi v září ,u nas zacinaj pravidelne od5 zaří do konce mesíce asi jsem ti moc nepomoh?
mě připadá, že má hulo z kukuřice vždycky takovou hnusnou chemickou příchuť, jestli to tím že jsou ty pole hafo prohnojený chemií a z kytky se to nevypláchne, nevím
Kukuřičný pole je výhodný hlavně v kvalitě půdy (kukuřice je na ni z u nás pěstovaných obilin nejnáročnější) - u nás na Haný je to půda 1a kvalitky.
Co se týče ochrany proti zvířeně - nejlepší jsou ponožky (čím déle je budete nosit, tím lépe - ale bacha na negativní sociální aspekty ), či, jak už jsem tu někde četl, propocený triko (snad vás nikoho nenapadne tam nechávat něco čerstvě vypranýho )...
Další věc - nesouhlasim s beznadějností přímé setby - úspěšnost 90% a těch 10% by dle mého soudu nevyrostlo ani tak ani onak...
na kukuřičná pole pozor - strážci zákona se rychle učí a při svých občasných letech helikoptérami se rádi pokochají pohledem na vaše políčko (ze vzduchu je to hrozně vidět, někdo sice navazuje ne kyti vršky kukuřic, ale stejně), ve snaze o povýšení vás pak rádi doprovodí na sklizeň - jistě nemilá společnost...
Já pjestuju dvě sezony obje v kukuřici. Čas sklizně odhaduju podle toho jak vycházejí žně. Kukuřice u nás na vrchovině bejvá na syláž, ale nato je potřeba hodně traktorů a na žně taky. Prostě dokud se sklízí obilí není čas na syláž. V roce 2002 jsem sklízel 8. září a pak začlo pršet. Mohlo totam ještě bejt, ale taky to mohlo začít plesnivět.
Jistota je jistota.
Pole co jsem to tam měl bylo vyhnojený hnojem protže na hnojiva nejsou většinou prachy. Mzslím si že kdo pjestuje tak by si měl umět všímat různejch náznaků v místě kam sází.
Nejlepší pro výsadbu je podmračenej den odpoledne a projistotu trochu vody sebou. Trocha optymismu taky neuškodí.
Letos jdu rozhodne znovu do toho!narvu tam igelitku vlasu a uvidime mozna nenapadnej plotek .....sezenice uz jedou tak zkuste to taky v kukurici treba jen na test jednu kytku a uvidite
Hit Tip:kombajn má senzor na kov,takže pokud např.natlučeš do šáchu hřebík,kombajn musí zastavit a vyházet to co pravě sešrotoval,jinak mu to neposeče dal.Zdržení cca.10 min.Sranda je pozorovat nasranýho JZDáka,kterej musí zastavit na 20 metrech 4*.
KKukuřice je buď1,na jidlo (lidi) 2,na jídlo (zvířata)... tzn,. lidi koncem prázdnin(smůla) a zvířata (skoro do zimy) ........................................ dá se poznat ........... nazdar čorky