Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čao, jedna technická. Jak dlouho sušit?
Mě to teda moc nejde rozdrolit na prášek, mám z toho spíš zrníčka a po týdnu je pořád hodně plastický. Dělám to v podstatě stejně jen používám pytle 120um a 25um. A suším na talířku v teplé mistnosti, žádný radiátor, žádná trouba...díky
Čus LUKAPO. Týden na sušení musí stačit. Já k drcení používám kovové sítko, ale stalo se mi, že z nějakého modelu byla tak plastická hmota, která vůbec nešla přesít a stále se tvářila jakoby vlhká. Také byl tmavší než ostatní. Takový model šel slisovat v ruce a byl to pěkný plastický zabiják. Vůbec celý proces následného zpracování je pro mě velkou záhadou. Pokaždé mi to vyjde jinak...
Asi jsem moc neporadil, což?
Záhada? To souhlasím. U mě pokaždé jiná kvalita:)
Zkus dozrávání pryskyřice – nechat vzduchotěsně uzavřený, občas otevřít na minutku... po několika měsících (orientačně – už si to přesnějc nepamatuju) původně sypký práškovitý materiál začne "hrudkovatět", měnit barvu i vůni více dohněda a do hašišova. Dá se poté tvarovat – hníst rukama až do černé plastické hmoty.
Chystám se teď vyzkoušet suchý led (na G o tom někam psal Hlava) – podle toho, co jsem viděl třeba na youtube – kam se hrabe obyčejnej led.....
Poreferuju.
Zajímalo by mě jestli by to stejně fermentovalo i z mokrého hasise???
Takže všeobecně by se dalo říct čím dýl zraje (třeba max ty 3 měsíce) tím líp....hm...vyzkouším...
lukapa _ já nechávám zrát 100% suchou pryskyřici – mokrá by nejspíš zplesnivěla...
fakt to funguje_ nazelenalý skaf uzavřu do skleněné sklínky, nechám uzavřeno ve tmě v teplotě vyšší než pokojové (údajně nejlíp zraje při 37°), občas provětrám a za pár měsíců je z toho tmavě hnědá hrudkovitá hmota, která se dá hnětením tvarovat – a zlepší se chuť