Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
sativa: tak az budes mit nekdy cas, doporucuju vyzkouset, dle mephista- nebe a dudy to mlíko a nemusíš tam cpat muškátovej oříšek-takovej bordel- a tuhle úpravu můžeš provést předem ve větším, upravenou ganju schovat a pak narychlo udělat mlíko již z upravenýho, nemyslíš? Jednoduchý, že jo
mephisto: dobrej nápad, taková snídaně, škoda, že vajíčka nejím, ale zkus si udělat maso na nějakým tuku, je to daleko jemnější stav, a můžeš na tom potom opéct aji brambory, takovej sobotní obídek
Zpracování konopí za účelem konzumace má dvě hlavní pravidla:
1. Aby bylo THC v organismu účinné musí projít tepelnou úpravou
2. THC je rozpustné v tucích a alkoholech. Není rozpustné ve vodě.
Základem většiny receptů je máslo. Je to tuk, takže se v něm rozpustí THC a dále s ním lze nakládat stejně jako s obyčejným máslem.
ARAŠÍDOVÉ KOLÁČKY:
Aktivní pryskyřice se během pečení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotřebí žádných konopných polotovarů. V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 1/2 šálku arašídového másla 2-3 vejce 3/4 šálku medu, 1 šálek másla 1 čajovou lžičku prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky soli a 60 g jemně prosáklé marihuany.Chcete-li aby měl recept větší sílu, místo obyčejného másla přimíchejte máslo konopné. Jednotlivé příměsi dobře rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu těstíčka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopečky trochu zmáčkněte vidličkou. do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 až 12 minut při teplotě okolo 190 stupňů celsia. Dávejte pozor, abyste koláčky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej.stejně tak arašídové máslo lze nahradit jiným oříškovým máslem.
Bhang
2 hrnky vody
1 unce čerstvé marihuany
4 hrnky teplého mléka
2 polévkové lžíce loupaných a drcených mandlí
1/8 čajové lžičky garam masala (směs hřebíčku, skořice a kardamonu)
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
1/2 až 1 čajová lžička růžové vody (co to je?)
1 hrnek cukru
Uveďte vodu do varu. Přidejte marihuanu, přikryjte pokličkou a nechte asi 7 minut vařit. Vodu zceďte do jiného hrnce, vymačkejte tam i všechnu zbylou vodu z konopí. Konopí dejte do hmoždíře, přidejte dvě čajové lžičky teplého mléka a rozmělněte dohromady. Vymačkejte mléko z trávy do jiného hrnce. Opakujte, dokud nespotřebujete asi půl hrnku mléka (4-5 krát). Marihuana je nyní na kaši. Přidejte k ní drcené mandle a trochu teplého mléka. Dejte do hmoždíře a rozmělněte na pastu. Pastu vymačkejte, a postup opakujte, dokud vám nezbyde jen pár vláken a zbytky z mandlí. Tento zbytek zahoďte. Zkombinujte všechny tekutiny, které jste získali včetně vody, ve které se konopí vařilo. Přidejte gram másla, zázvor i rosewater. Oslaďte cukrem, dolejte zbylým mlékem. Vychlaďte a radujte se.
Příprava je poměrně pracná. Toto jídlo je určeno jako oběť pro Šivu.
Čokoláda:
Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvořilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uveďte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahříván vřící vodou, takže jeho teplota nepřekročí 100 stupňů celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Přidejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte důkladně, aby se cukr dobře rozpustí. Můžete přidat kokos, oříšky, mléko... Nechte ztuhnout v ledničce.
HAMENTASHEN:
Jedná se o jiný druh hašišového džemu. Rozetřete 2 šálky švestkového nebo jablečného másla, 1/2 šálku mletých mandlí, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy, 1/2 až 1 čajovou lžičku mleté skořice a 7 gramů roztlučeného hašiše. Vše důkladně promíchejte, vyškrabte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do sklenice.
HAŠ OLEJOVÝ MED:
V malém kastrolku dejte na malý oheň rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžíci na 1g haš oleje). Za stálého míchání přilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o něco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty důkladně smíchány, přimíchejte na každý gram haš oleje půl šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobře spojí. Hotový med nalijte ještě za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavřete víčkem a uložte.
HORKÉ MÁSLOVÉ BHANG:
V hrnci dejte rozpustit asi 60 g másla nebo ghí. Rozdrolte vetší hrst marihuanových palic nebo listů (10-15 g) a přimíchejte do rozpuštěného másla. Za stálého míchání vařte na středním plameni asi jednu minutu. Hrnec nyní odstavte a přilijte do něj zhruba 230 ml vodky. Vraťte směs na hořák a za stálého míchání nechte vařit dalších asi 30 vteřin. Během této doby můžete do směsi přimíchat dvě kardamonová semena roztlučená v hmoždíři na prášek. Individuálním chutím se však meze nekladou a do nápoje lze přidat třeba skořici, hřebíček nebo muškátový oříšek, anebo nekořenit vůbec. Další možností, kterou máte, je změna obsahu alkoholu v nápoji. Ten může mít sílu horkého máslového grogu, nebo delším vařením se z něj dá připravit nápoj svou silou podobný svařenému vínu. Po mírném povaření tekutiny sceďte. Použijte k tomu lžíce, abyste z rozmočené usazeniny dostali všechny šťávy. Takto vymačkané lístky buď vyhoďte, nebo je povařte s čerstvou várkou vodky. Hotový nápoj můžete přisladit trochou medu.
KANDOVANÉ KULIČKY:
Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní přípravy konopného materiálu. Lze jej vyrobit z ganji, hašiše nebo haš oleje. Navíc se nemusí vařit. Smíchejte 1/4 kg ořechového másla ( kešu nebo mandlové) s přibližně 30 g rozemnuté nebo jemně nasekané marihuany, 15 až 30 g roztlučeného hašiše nebo 5 až 15 gramy haš oleje. Přidejte několik polévkových lžic medu dle chuti a trochou od všeho, co máte rádi: sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerančovou nebo citrónovou kůru aj. Směs zpracujte, až jsou všechny ingredience dobře smíchány. V dlaních z těsta vyválejte kuličky. Každou zvlášť zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.
KARÍ HAŠ:
Směs připravíte smícháním 1 dílu kari koření s 3-4 díly práškového hašiše. Vhodný je zvláště světlí charas, ale ten se u nás těžko dostane. V uvedeném poměru naplňte dózu a důkladně koření s hašišem protřepte. Vhodné je použití do lehčího jídla obsahující kari koření.
MAJUN:
Slovem majun je v některých provinciích Indie nazýván silný džem. Jeden způsobu přípravy zní: pod grilem opečte dozlatova 7 g čistých marihuanových palic rozložených na suché pánvičce. Dávejte přitom pozor, abyste je nespálili. Opečenou trávu roztlučte v hmoždíři a pak rozmíchejte s 1 šálkem nasekaných datlí, 1/2 šálkem rozinek, 1/2 šálkem pomletých vlašských ořechů, pomletý muškátovým oříškem, anýzovými semínky a zázvorem ( od každého čajovou lžičku) a 1/2 šálkem medu. Směs vyškrabte do rendlíku, přilijte 1/2 šálku vody, a nechejte vařit, až všechny ingredience změknou a dají se dobře promíchat. Ještě za horka přidejte 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo ghí a asi 5 minut povařte na mírném plameni. Nakonec směs nalijte do sklenice s uzávěrem a dejte ztuhnout do lednice.
Marihuanové máslo:
Dejte vřít vodu. Do vařící vody vhoďte máslo. Až se máslo ve vodě rozpustí, přidejte co nejdrobněji nakrájené konopí. Může být sušené i čerstvé. Mohou být i samčí rostliny a může být komplet celá rostlina. I stonek! Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vodě se rozpustí látky chuťově nežádoucí. Vařte směs vody, másla a trávy, alespoň hodinu. Čím déle, tím lépe. Varuji, po hodině bude celá kuchyně zamořena zápachem marjány. Na závěr přefiltrujte směs přes nějaké plátno, nebo třeba přes kávový filtr. Získanou nať vyhoďte. Směs vody a másla dejte do ledničky. Máslo ztuhne a půjde oddělit od vody. Vodu vylejte, máslo si užijte.
POSVÁTNÉ INDICKÉ GHÍ:
Do hrnce dejte rozpustit asi půl kila másla nebo ghí. Po jeho rozpuštění přisypte asi 100 g nebo více marihuany, kterou jste před tím mezi prsty rozemnuli najemno. Máslo přiveďte pomalu do mírného varu a na slabém ohni je za stálého míchání nechejte několik minut povařit, až dostane nádech zelenavé barvy podobné vysušené rostlině. Poté máslo opatrně přeceďte do přichystané nádoby tak, aby kašovitá sedlina zůstala na dně hrnce. Rozmočené lístečky obsahují ještě množství másla, zmáčkněte je proto lžící popřípadě nakloněný hrnec trochu přihřejte, zbytek ze dna pak přeceďte přes jemné sítko. Nechcete-li aby hotové máslo obsahovalo jemný kal z rostlin, přefiltrujte je přes kousek mušelínu nebo několik vrstev plátna. Použité lístky nevyhazujte dají se stále ještě použít. Chcete-li extra sílu, můžete do scezené ho másla zamíchat ještě další rozemnuté lístky. Druhá várka trávy nyní nasákne takřka všechno konopné máslo. Sceďte je jako předtím, přičemž opětovně vylisujete z lístečků co nejvíce tuku. Konopné máslo přelijte do sklenic s uzávěrem a uskladněte v lednici nebo mrazáku.
ZELEŇ Z ACAPULCA:
Smíchejte 3 polévkové lžice vinného octa, 2 čajové lžičky chilli koření a 1/2 šálku rozmělněné marihuany. Nechejte stát asi 1 hodinu v klidu, aby lístky trochu nabobtnaly. Přidejte 3 zralé plody avokáda a 1/2 šálku jemně nasekané cibule. Vše dobře promíchejte vidličkou, až vám vznikne jakási nazelenalá kaše. Podávejte jako hustou omáčku.
Tuto omáčku můžete obměnit když, marihuanové lístky několik minut pražíte na pánvi v 1/2 šálku olivového oleje. Směs oleje a konopí pak smíchejte s avokádem, cibulí a chilli kořením. Trochou citrónové šťávy dodáte pikantní chuť.
Část receptů pochází z knihy "Vaříme s konopím". Vlastní fantazii se meze nekladou, takže si je upravte jak chcete. Nezapomeňte že THC se rozpouští v tucích (máslo, olej) nebo v alkoholu. Ne ve vodě! Konopí míchejte s menšími pokrmy jeho účinky jsou větší než při nadměrném množství jídla (část by se bez užitku vyloučila) a jeto levnější, protože aby jste se dostali do stejného stavu musíte použít více marihuany.
mephisto: jo jo, někteří to tu ví a někteří ne. Mimo jiné nejlepší je zapojit tu fantazii. A k tomu, že menší jídla: to su potom moc vykašenej a já chci jen trochu, proto mi vyhovuje třeba ten nedělní obídek atp.
Ale jinak
Zkus si udělat trubičky ) Nebo svatební koláčky-kvalitka Ale strašnej nářez Já to teda nejedl, ale co jsem slyšel od známýho Fakt kvalita. Ale to je asi vše.
A kdo má chuť na něco pořádnýho do bříška, ať si udělá
GANJA-BUCHTU:
dávka na malý pekáček
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
2 vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva (prdopeče)
listí dle potřeby :-)
všechny suroviny promícháme v míse, vznikne nám tekuté těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáček. Pečeme ve vyhřáté troubě. Že je buchta upečená poznáme tak, že když do ní píchneme špejlí, zůstane suchá.
Přeji dobrou chuť.
Komu se to zdá náročné, tak věřte, že NENÍ !!!
Účinky jsou taky SKVĚLÝÝÝ !!!
2 KOSTKY100% TUKU,BALÍČEK KAKAA,250gMOUČKOVÝHO CUKRU,PRÁŠEK NA PUDINK,NAMLETÝ LISTY.POSTUP:LISTY VAŘIT V TUKU HODINU,SCEDIT,PŘIDAT KAKAO,CUKR,PUDINK.PRÁŠEK,MOŽNO OŘECHY,
KOKOS,RUM.PAK NALEJT DO FOREM NA LED.VĚTŠINOU STAČÍ 3"BOBKY"
NA 6 HOD.MOC DOBRÝ A VYDRŽÍ TO.
Jo jo, čokoládu už sem taky dělal, ale není nad mlíko :-)) Nejleší je nalejt mlíko do mixéru, hodit tam mraženej dort, nějaký banány a máš z toho supr koktejl se supr chutí a extra supr účinky :-))) Každopádně bacha na množství, je to tak dobrý, že by to člověk pil pořád a to pak zase není až taková stranda...
___________________
smoke in peace :-))
Jasne, to musim vyskusat. Tag uz nech je tu jesen. Teda to je jak z nejakej brutal high restauracie. "Vrchny. Creme de Grass prosim. Medium." .. "a ktomu jednu petnasku Johana. Dakujem."
A posilam pozdravy z roku 2002
Prakticka poznamka: pri vyrobe loni jsem se nechal zlakat poznamkou (můžete využít všechny části květiny) a pouzil i listy, palice jsem nikterak 'neocesaval'. Vysledek byl znacne citit po chlorofylu a celkovy dojem kazila docela odporna chut. Priste nebudu litovat casu a vsadku nejprve sparim alespon 6x po 15 minutach varici vodou pod poklickou, slit, opakovat dokud tece zeleny smrduty humus, zalit varici vodou atd... trva to sice dlouho, ale rozdil je sakra poznat ! Prudce doporucuji !
Tak ja uz neviem kde robim chybu. Skusal som rozne (vyssie uvedene) recepty aj s malym aj s velkym mnozstvom cannabisu aj so samcov aj so susiek, varil som uz aj 3 hodiny aj 15 min, skusal som to aj v masle aj s mliekom vysledok je stale rovnaky. Ani maslo ani mlieko jednoducho neslape! Neviem cim to je lebo ten cannabis co som tam vzdy daval bol f pohode aj na kurenie. Mozete niekto, prosim vas, napisat presny a overeny recept na maslo aj s hodnotami kolko presne cannabisu ste tam dali (najlepsie so samcov kedze akurat teraz ich mam dost), a aky cas sa to ma varit. Ja som skusal ten recept na maslo co je na zaciatku fora a ako hovorim nefungovalo to. Diki caute...
Zdarec. Prosim te, mohl bys byti tak laskav a trochu ten svuj prispevek rozepsal ? Zajimalo by me, cos presne vlastne udelal s cim a kdy a proc (trosku sem to nepochapal) Dikec
to drew: pokud to není žádná mňamka jak tady píšeš, něco se ti na výrobě toho likéru nepodařilo!!Já ho dělám už 4roky a pokaždý je to nápoj s jemnou chutí a silným účinkem.Chce to použít kvalitní vstupní suroviny a listy před použitím zbavit nečistot tak jak to popsal viridis.......potom by problémy s nevhodnou chutí měly odpadnout....naposledy jsem použil stříbrnou tequilu OLMECA a výsledek byl úžasný.....vřele doporučuji....dobrou chuť
newim proc se mi ve vyhledavani nenasel tadyten thread dys sem daval najit maslo, recept a vareni protoze sem sem moh dat tadyten recept na maslo: http://grower.cz/forum/showthre...highlight=maslo no newa kazdej si to najde dys bude potrebovat
hola
to sunsmile
tady mas recept, s toho co pises mi napada snad jenom 1 duvod proc ti to nefacha:zeres(pijes) toho malo ,ale mliko by melo fachat vzdicky tag newim, ja mliko varim tak ze wemu co nejweci hrnec,dam do nej co nejwic ganji(napjechuju as po okraj) a zaliju horkou vodou a chwilu necham vyvarit sracky-todleparkrat opakuju a pak zaliju co nejtucnejsim mlikem(doporucuju zajet do nakyho misniho kravina a pozadat o nijak neupravovany mliko ) varim podle trpelivosti 1,5-3,5 hod .dys varim ze 3 litru 0,5-0,75 litru se vyvari a piju tak tretinku litru ale to je relativni protoze jednou sem to prehnal se stvrt litrikem a pumpovali mi zaludek ...no jo no skousej to a jednou ti to snad vyjit musi ne? hojs