Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, koukala jsem že už tu byl lunární kalendář 2004 i 2005 tak jsem se rozhodla i já přidat svou trošku
Je přeloženej z http://www.bushdoctor.at/htm/mondFS.htm momentálně jen na únor, jak bude k dispozici další dám ho sem. Líbí se mi že je upravenej přímo na MJ a jsem zvědavá jak bude fungovat, já ho objevila před pár dny tak zatim taky nevím ale určo se budu snažit dodržovat, chce si to jen dobře naplánovat dopředu, ale myslim že rostlinky se odvděčej.
omlouvám se za sníženou kvalitu obrázku, zatim jsem nedokázala dosáhnout lepšího výsledku
tak tady je březnovej, bude to vždycky asi pár dní trvat, oni ho neuveřejňujou hned prvního a taky ten čas na překlad pokud má někdo zájem o formát v excelu pošlete mi PM s mailem.
uff já se tady snažim vylepšit kvalitu přes různý prgrmy a teprv teď jsem zjistila že když na tu fotku klikneš už když je zobrazená v galerii tak ti to nabídne další menu kde je plná velikost a na ní je to vidět ukázkově
máte nějaký dobrý zkušenosti který by potvrzovaly účinnost? já zatím praktikuju od února, takže je brzo soudit, rostlinám se daří velice dobře jenže nevím jestli je to mou neutuchající péčí nebo mocným vlivem měsíce
jako asi jestli bude čas tak zkusim udělat nějakej testík. jako nevim jestli je někdo úplně slepej ale cožpak ste si nikdy nevšimli že při úplnku sou lidi a zvířata tak jako víc roztěkaný? pozoruju to i na svym psovi i na sobě. třeba když se porádně nažeru v úplnku tak je mi blbě, když v novu taxe cejtim lehčeji
testik netestik ... bohuzel to nema moc velky vyznam pri INDOOR pestovani.... jako takove je pravda ze mesic ovlivnuje zivocisnou cinnost na zemi atd ale za predpokladu ze jsou vystaveny vsem ostatnim extra-vlivum....jako normlani kolobeh zivin,cirkulace vzduchu, jine vune,pyl,povetornostim podminkam a tak podobne...
Kytky cejteji ze je uplnek ale nic nemuzou delat pac zijou uplne jinak.... my jim urucjem kdy a jak a proc ..... jedine co rpozivaji je okolni tlak vzduchu tak bych doporucoval jenom behem deste venku zalyvat kytky vic ale jinak zbytecny kdyz jedes INDOOR
To pak muzem pomalu rikat ze behem zatmeni slunce, kytky rosotu nejrychlejic.
Slunce a mesic maji vliv ale za predpokladu ze je vsechno za svych prirozenych podminek 'in natura'
Zasadne sklizim pred uplnkem nez zacina mesic ustupovat a mam nadmiru pozitivni zkusenosti jak s chuti, ucinkem i mnozstvim pryskyrice. Zalezi ale jak vyjde uplnek na konec sklizne. Letos mi to vyšlo naprosto s prehledem skoro u vsech.
Ahoj! S dosti smišenými pocity čtu toto téma,chtěl bych jen dodat
že vlivu měsíce se nevyhne nic na této planetě!Jde taky oto, že při
uplnku je odražené sluneční světlo (od měsíce)POLARIZOVANÉ!!
Je jasně dokázáno že toto polarizované světlo má na FLORU a FAUNU jiný vliv než příme světlo slunce!(voda ozářená polarizovaným světlem má jiné fizykální vlastnosti,než voda ozářená přímým slunečním světlem!) Tyto věci byly a jsou známy lidem po tisíce let! Jen vědci typu pana GRYGARA (předseda klubu sysyfos-popření astrologie a jiných nežádoucích věd) si myslí že vše co nejde změřit ,či zvážit NENÍ! A NEMUŽE EXISTOVAT!
Všem které tato problematika vrtá hlavou a snaží se zuročit starých vědomoti ,doporučuji knihu od RUDOLFA STEINERA "ZEMĚDĚLSKÝ KURZ" vydalo VOTOBIA Olomouc 1998 -Jedná se biodynamické zemědělství (v západníchzemích
je tento zpusob hospodaření znovu velmi propagován pro svou učinnost bez umělých hnojiv a pesticidu!)
ZÁVĚREM: Proto , kdo se chce řídit rytmy měsíce,necht tak činí! Ti jenž tomu nevěří necht tato téma ani nečtou !
přátelé....podle luny jedu už 3.rokem - i když né všechny kytky. nehledě na to, že v Lunu opravdu věřím, modlím, přávám si, tak podle ní i jedu kytku k mým účelům. Opravdu se chovají jinak, větví se jinak, mají jiný stavy,. dávám ke všem pro ochranu křištály ke stonkům. vždy si přeju at mi ukáže pravou cestu...a každý rok ztratím jednoho přítele/kyni - kterému vypěstuju 1kus. Zbytek mých poznatků sem už nepatří...letos to neudělám.....
Nezapomeň na to eso v rukávu!
A hlavně se z toho všeho neposrat.
Publikace Výsevní dny je prací přímo Marie Thun a jejího syna Matyáše. Tento kalendář ukazuje polohy slunce a měsíce ve zvěrokruhu, vzájemné souvislosti planet (konjunkce, opozice a podobně), jaký element je aktuálně podporován a to s přesností na celé hodiny (GMT). Každý měsíc přináší popis pohybu planet a jejich zajímavé konstelace, a také doporučení vhodných či nejvhodnějších dnů pro práci například v sadu, se včelami, s biodynamickými přípravky a podobně.
hlavní rozdíl od krásné paní apod. je, že dává důraz na sestupující a vzestupující měsíc, což je něco jinýho než úplněk / nov ... když sme u toho tak zejtra je ideální den na výsev
Původní příspěvek od mettatron myslite ze pusobni mesice na kytky je jenom pres vodu nebo i pres cosi....neco na zpusob horoskopu??
luna projde všech 12 znamení za 30 - 31dnů. tzn. na každé znamení působí zhruba 2-2,5-3dne. Každé znamení přísluší svému živlu: voda - list, země - kořen, vzduch - květ,oheň - plod. tady už někdo skenoval krásnou paní, tam je více méně vše, co k tomu potřebuješ. kdy se otáčí hlína, kdy se stříhá, sklízí....je to milá a prastará technika. Navíc to "cosi" jsou energie a ty nás provází ať už v to věříte a nebo ne.
Ave J.
Jusr: myslíš marii treben? - to mi k ní nějak nejde. ona hlavně sbírá v určitých fázích bylinky pro léčebné účinky...o měsíci se moc nezmiňuje
Nezapomeň na to eso v rukávu!
A hlavně se z toho všeho neposrat.