Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
souhlas s RAJCE i s MIRIS !
kořeny rostou do boku a po nárazu na stěnu rostou dolů (proto se v květináčích neobjeví kořeny uprostřed ,ale vždy na krajích) každý kdo přesazuje mi dá za pravdu že se kořeny točí kolem spodku na krajích
takže uprostřed je prázdné místo!!!! postupným přesazováním se tento prostor vyplní
nehledě na to že jim postupně přidáváme "novou" hlínu a ta není několikrát prolitá ... takže kytka a kořeny mají nový prostor nadupaný živinami...
já osobně mám snad 5 rozměrů květníků...viz můj thread 2nd grow
mám tam i fota kořenů při přesazování !!!!!!!!!!!!
Zdravim. zdá se mi že to moc neroste, chtěl bych aby jedna holka jela ze země, stačí kořenům pár děr na dně aby si prorostly dál? nebo budu muset přesadit.
Vyklápět se mi to moc nechce z možnosti neprokořenění (už se mi stalo že i v malém k větináči sem to potrhal) a u 30l?
Máte někdo tip jak stim do hlíny?
Nestačí. Stav a voľnosť koreňov sú veľmi dôležité faktory, ktoré ovplyvňujú v podstate všetko. Pripravíš sa o potenciál rastliny.
Z akého materiálu máš kvetináč? Najlepšie sú z mäkkého plastu, ktoré sa dajú jemne pomačkať, pootočiť a vypadne balíček koreňov. Samozrejme, nesmie byť substrát suchý, inak sa koreňový bal naruší.
nie nie,ved ked je z tvrdeho plastu,ak mas na mysli kybel z malovky,aky mam aj ja v threade,tak to je malina,ja som uz tak presadzoval aj do zeme aj do vacsieho a staci na to ostri noz,alebo macena,sekera alebo nieco tak.
no a som len hore trochu nasekol,rozbil tu obruc krora je tvrdcia a potom uz len rukami ako keby osupal ten kybel,roztahoval a zostal mi normalne cely kotuc zeme s korenami,sice poseres kyble ale rastliny som ani trochu neporusil a uz na druhy den bolo vidiet ako podrastli,proste ziadne soky,nic,akurat tak kybel rozbity na platky
Zdravím všechny growery,
Nikde jsem tu nenašel, že by se tu někdo setkal s takovým problémem jako mám já. Takže k věci: Před velkýma prázdninama jsem zasadil pár kytek (outdoor) ted už jsem je zklidil ale jedna skunkovka (cca 50cm) má teprve začínající, malý paličky (dávám jí tak ještě 2-3 týdny do sklizně)... A právě teď začínají být opravdový mrazy a protože se o mojí kytičku bojim, tak jsem přemýšlel, že bych si ji vzal domu do květináče a šup sni k oknu. Ale právě bych se chtěl zeptat jaký na to máte názor, jí takhle v (květu) dávat z outdoor domu,, jestli ji to nějak neuškodí.. předem díky za názory.
hele na tohle se vyprdni,teda nevím kde bydlíš,že tam máte takový mrazy ,ale když není mráz ve dne,tak tomu ranní mrazejky nevadí ... taky mi holky začali cukernatět před 2 týdny .. ještě se má ukázat to Babské počásko
Souhlas akorát hlídej plíseň a nepřesazuj. Nadělalo by to víc škody než užitku. Navíc hlásí na konec tohoto a na příští týden oteplení tak snad to vyjde.
POtřebuju poradit - na kytku mi zautočili zloději, bohužel mi uteklil....ale chci ji dat do květinače a schovat, protože to takhle nejde...a proto mě zajímá jestli kytka nezdechne - je už v květu a potřebuje ještě tak 3 týdny aby dozrála - máte někdo vlastní zkušenost s přesazením dospělé kytky??? Nebo slyšel někdo že to jde atd..Nechci o ni přijít a ty kurvy zlodějské mě pěkně serou...díky za odpovědi
no tak musí to jít jestli z toho chceš něco mít,ne ? hele prostě vem dostatěčně velkej květináč,nejlíp kýbl,opatrně to vyrej okolo kytky,bacha na kořeny hlavně a myslím že se není čeho bát,hned to zalej a bude to oki ..
Zdravím,
možná moc máselnická otázka, nicméně ve FAQ není. Mám dost pozdě zasazený outdoory (začátek července). Zatím mi pěkně vyrostla jen jedna samice, u ostatních buď nejde ještě poznat, nebo jsou to samci. Nechce se mi stříhat samec, chci si ho nechat jako dekoraci do pokoje, takže je jasný, že musím selektovat a u ostatních kytek musím, aby se aspoň trošku rozrostly. Jenže se bojím, že kořeny nepůjdou rozmotat a zabiju tím všechno, takže vzniká takový dilema. Buď přesadit vše naráz a samce ostříhat, nebo se pokusit rozmotat kořeny. Taky vzniká další otázka, jestli energie kytek nepůjde do kořenů po přesázení a na růst se vysere.
Přikládám fotky, jakto vypadá, první foto jsou autokvěty sázený ještě později.