Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já bych se těch hnojek zas tak nebál. Prostě to něčím překreješ, aby na to nepražilo přímý slunce a mělo by to bejt v pohodě. Mluvím samozřejmě o "syntetických" hnojkách - u nějaký organiky je to samozřejmě o něčem jiným, nicméně na to tě výrobce většinou sám upozorní (třeba Plagron vysloveně zakazuje míchat svoje bio hnojky do zásoby).
zdarec, doufám že to tu zas ožije, protože letos má být extrémní teplo, a já v tomhle chci mít jasno, líbí se mi původní nápad tady autora, jenže ten průtok 1.5l/hod je opravdu moc, myslím že by to šlo omezit menším průměrem kapilární hadice:http://www.growmania.cz/kapilara-21...a-1m-p-122.html
na kterou bych napojil: http://www.growmania.cz/zavlazovaci-jehla-p-121.html
ale nevím jak by to fungovalo :-( pokud s tím máte někdo zkušenosti, dejte vědět, moc mi tím pomůžete ;-)
Spíš bude extrémní sucho než teplo a pro chlapcezlesa, mrkni na příspěvek 21, smrdí to duplicitou.
Ty Blumaty taky mám a když se to seřídí, tak je to fajn systém, jen je to docela opruz, než se to optimálně seřídí, pár nádrží proteče, tak to nechce zkoušet s plnou nádrží a častěji kontrolovat.
takže mám pořídit tropf blumat? Koukal jsem na to, ale radši bych to pochopil od někoho kdo už s tím má zkušenosti...prosím poraďte co mám nakoupit a jak to zapojit aby to fakalo aspon minimálně na 10 kytiček? :-) :-) mám v plánu buď orange budek nebo pineapple chunk :-) dobrůtky, nechci aby mi chcípli potom žízní ;-)
tak si asi poradím sám, zajedu normálně do sorinu a zeptám se tam těch zahradníčků...ten tropf blumat no nevím nevím spíš bych zkusil rozmístit ty kapilárni hadice do řady z kopce(místo je ve svahu) ke každý kytce udělat vývod T rozdělovaček, nakonec prdnout tu zavlažovací jehli a vše by mělo samospádem, díky kopcu a umístěnému kýblu s vodou fungovat, samozřejmě musím všechno pořádně seřídit aby to dávakovalo tak 0.5l ke kytce/ za den, asi to vydím moc jednoduše ale co mi zbývá?
Ahoj, myslím, že pôvodný zámer zakladateľa vlákna nebola kontinuálna závlaha počas dňa, ale predovšetkým rovnomerná distribúcia vody ku koreňom-preto asi aj ten prietok 1,5/hod.-len doplniť nádrž a nestarať sa kam to vyliať (a držať dvojlitrovku pri zemi kým sa vyleje všetka voda v horúcom dni :-P )
Blumat je vyslovene automatika bez elektriny, ale vážne dobrá vec len treba dobre nastaviť.
S Blumatom vo voľnej zemi skúsenosť nemám, ale myslím si, že sa bude správať trochu inak ako v kvetináči, no malo by to pekne fungovať-zvlášť, keď píšeš, že nádrž bude v kopci-tam bude aj dobrý spád
Dúfam, že som aspoň trochu pomohol,
pestu zdar!
Zdravím, co říkáte na systém tropf blumat, zdá se mi to jako relativně jednoduché a spolehlivé řešení za rozumnou cenu, chystám se objednávat, máte s tím někdo zkušenost? dík
out nezlaievam uz roky.. kytkam to nevadi.. staci zamulcovat poriadne aspon 10cm vrstvou..vacsinou burinou okolo kytky.. poda nevyschina ..ked prsi tak lahko voda pretecie cez mulc.. a zaroven je to prirodne hnojenie..
tiez som nikdy nezalieval.nikdy ani nic neuschlo.aj v miestach napr.v poli pri stlpe kde svieti slnko od rana do vecera.dolezitejsie je skor hlboko preryt podu.po cca 40cm je vzdy taka akokeby stvrdnuta cast pod ktorou je zem uz ina.cize prerazit tuto vrstvu a rastlina sa dostane k vode aj pocas sucha