Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Uz asi po ctvrte v tomto threadu opakuju, ze jsem nemel na mysli destne pralesy jako vhodne misto pro nase kyti nebo jako optimalni prostredi. Chtel jsem tim jen rict, ze kdyby byl nejak skodlivy postrik za svetla, neexistovaly by destne pralesy. Treba ze by se spalily kytky nebo neco takoveho. Takze - nez zacnete oponovat, ctete jak je to mysleno!
Ano, prasknout mohou, kdyz rosis vybojku mi100 kytky. Ale rozved prosim to zkraceni zivotnosti - domnivam se, ze kdyz vlastni horak, kde probiha vyboj, je umisten ve vakuovy bance ?
když prdne, tak to znamená, že vnitřní síly překročily vlastní pevnost materálu. Při tom se projevují výrobní imperfekce, jako například nestejná tloušťka nebo vady skla, vruby atd. Maximálně když ji rožhavenou pokropíš (nebo při vypínání nebo startu), tak nestejné pnutí materiálu zapříčiněné nestejnorodým teplotním polem (teplotní roztažnost) vytvoří ve skle napětí tak velké, že výbojka praskne. Odplavováním atomů ze skla to určitě nebude
teoreticky by to šlo, ale to bys tu vodu musel pančovat kyselinou fluorovodíkovou. Nevím jak ty, ale já jsem to teda nezkoušel, ale nemyslím si, že by to kytky žraly
a ty lampy pouličního osvětlení jsou kryté hlavně proto, aby nekorodovala elektroinstalace a nelezl k tomu v noci hmyz, když už pominu takové detaily jako design
urcite to neni tak horky, ale je to jeden z mnoha duvodu, proc nekropit pri zapnutym svetle. A vsichni vypadate ze o tom neco vite, tak nechapu jak muzete tak odmitavy. Staci napsat email do filipsu a oni vam k tomu poslou svy materialy...........nesiril bych asi naky uplny voloviny......
IMHO vysoká vlhkosť (a odhadujem že ani jemná hmla) lampe absolútne nevadí. Iná vec je, keď rozhicovanú výbojku oprskáte vodou. Každá kvapka ochladí povrch skla na 100 celziov a keďže bežná suchá teplota je tuším 160 (http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=6036), je to pre sklo celkom vážny šok.
Kým stúpa dym, rád stúpam s ním, až tam, kde všetko končí a začína...
hosi thats the point-neprat to na lampu ale na listy.:pimp
dalsia vec k tomu ochladeniu v prirode-sledoval som to v skrini a ked to streknes teplota mi ide automaticky dolu o 5-6 stupnov.
-vo trosku schaldi ten vzduch-asi tak ako sa ochladi v prirode.Podmienka je ze pouzivame rozprasovac a nie hadicu o priemere 150mm
kristaboha, vždyť to je ten teplotní šok a ne z******á čočka, jesli se někomu vypalují na listech kolečka od kropení, tak proto, že je idiot a má na listech noc vysokou teplotu a kropí ledovou vodou a tomu taky nevěřím, spíš přehnojuje nebo mu to něco žere
Cus
mam 150W lampa vzdalena od vrcholku (listy) cca min jak 10cm :
strikam rozprasovacem (kdyz byli velikonoce jsem mel hodne casu ...) primo na celou kyticku tak 15xdenne (v rustu!) na listech a to tak
1) malo jen zvlhcit zadna kapka na listech !!!
2) hodne az z listu kape (taky na listech hodne zustane) !!
Voda ma pokojovou teplotu (tak pul dne odstata, NIKDY nerosim cerstvou vodou) mozna ma i veci, nekdy necham lahev u kytek a de na to svetlo (automaticky se to zahreje).
Rozprasuji jak v noci (to se mi tam pak pekne drzi vlhkost nekde kolem 70 a 85% v rustu) tak za dne (klido i kdyz maj listy zrovna odpoledne)!
Jak v pripade 1 tak i u 2 se NIKDY NEVYSKYTLI ZADNE FLEKY jo a taky tam davam trosku hnojiva cellmaxika na 0,7EC substrat.kvet. a taky nic .