Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od SOMBruno Alebo ich proste vytop Dole zapchaj dierky a nebudú sa mať kam schovať Koreňom by takéto chvílkové vytopenie nemalo nič spraviť...
tak tomu vravím nápad kus to dalo zabrať, ale myslím / dúfam , že už je to definitívne...
teraz už len počkám kým vyschne půda a zistím ako vytápanie zniesli rastlinky
veď ja som sa niekde dočítal a myslím si , že to tí škodcovia asi prenášajú tú pleseň a preto sa snažím drtiť ich.
a ono to aj tak vyzerá , že tam kde nájdem zvieratká tam je aj pleseň, ale už to je v pohode.
kúpil som bacco tabák, celý som ho dal vylúhovať a som to prelial, no oni sviňe keď to ucítia rýchlo vylezú ven a keď to už odtečie tak zalezú nazad a tak furt nejaké percento prežije. ono keď vylezú tak ja ich rýchlo ešte striekam peroxidom vodíka ale oni zalezú nazad no proste peklo
ty "zviratka" jsou chvostoskoci a dari se jim tam, kde je vlhko - tzn. urcite kytky prelivas
jinak jestli se jich chces zbavit, tak si kup mospilan stoji par kacek (ecek)
Zdar,mam tiez problem s plesnou.. zrejme som moc polieval rastlinky a mal som ich zakryte... su este malinke,sotva tyzden su v zemi... a objavila sa mi na niektorych plesen.. konkretne na tych co mam asi 1-2cm nad zemou.viditelnu som dal prec,odkryl som kvetinac a nepolievam momentalne.mam ich na parapetnej doske pri okne kde mam otvorene okno aby prudil vzduch. plusdakde som cital ze proti plesni pomaha zastrcit sirky hlavickou dolu tak to som dal a vraj je dobre postrikat to aspirinem rozpustenym vo vode...daju sa mi este nejak zachranit? poradte daco..dakujem...
Marijuana is not the answer. Marijuana is the question. "Yes" is the answer.
ty "zviratka" jsou chvostoskoci a dari se jim tam, kde je vlhko - tzn. urcite kytky prelivas
jinak jestli se jich chces zbavit, tak si kup mospilan stoji par kacek (ecek)
akurát som šiel napísať , že ani utopenie nepomohlo a chcel som sa spýtať na niečo také, takže dík .) ale čeknem to až o tri dni lebo som teraz som mimo
S plesnou na zemine som mal tiez problem, tak som sa dal na drahu pokusov.
Plesen na pode mi vznikla behom dvoch dni, ked som polial ako odporucaju navody "zaliat tak, pokym nepretecie voda do misky". Tuto metodu pouzit iba vtedy, ked uz koren zabera minimalne polovicu kvetinaca, a stihne tu vodu do 2 dni vypit. Takze s tym zalievanim opatrne zo zaciatku.
Ako pokusnu rastlinu som pouzil zamioculcas, ktora nema rada vela vody. Zalial som a bum, za dva dni sa zacala tvorit plesen. Podu som rozhrabal aj s tou plesnou, nevyberal som ju a polovicu kvetinaca som vysipal keramzitom a zase prilial vodu aby to co najrychlejsie plesnivelo. Aj sa tak stalo, ale iba na tej strane kde keramzit nebol. Odhrnul som keramzit a zistil, ze plesen sa nachadza iba na miestach kam preniklo svetlo. Takze odporucam nasypat aj 2cm teho svinstva.
Pestu zdar
Stalo se mi to samé při postřiku BiOOLem a nasledným prostřikem pudy, trhal jsem si hlavu..
Nakonec jsem plísen seškrábl na čistou pudu, kvetníky promačkal a vařečkou propíchal odtokové kanalky a od ty doby se nic neobevilo.
mám problém... pod úsporkou, na růstu... zhruba týden z5 jsem dosypával květináče hlínou (cca centimetr a půl). Do hlíny kterou jsem dosypával jsem přimíchal pár kuliček: Hoštické hnojivo Guáno z trusu mořských ptáků.... Jenže ty kuličky toho granulovaného guána jako by zplesnivěli v té půdě, a vytvořili mi takový, bych řekl pavučinový plísňový povrch květináče... Je to normální při "rozkladu" granulí, nebo mám vrchní dosypanou vrstvu odebrat a dosypanou vrstvu. Předem dík za odpověď.
čau, mě se ta samá plísen dělá taky, akorát z granulovanýho slepičince, já to dycky jen rozhrnu tu vrchni vrstvu promíchám a plísen pak zmizí jak se rozložej granule a kytkam se daří, takže myslim že není špatná, pač mě se udělá pokaždý co tam dám čerstvy granle, a za dva tejdny je pryč ta plísen..
Já když hnojím granulema Muškaty (Holky bych tím nekrmil) na okně tak je vždycky nechám ve vodě rozpustit a pak tím zalívám. Rozpouštím menší koncentrace a ve více zálivkách. Rozhodně lepší řešení než to dávat do hlíny.
Cau,lidi. Doufam ze mi tu nekdo poradi s mim problemem. Potre ovsl bucj zjistit proc se mi dela na pude v kvetinacich zeleny povlak a nemuzu se ho nijak zbavit :-( prosim o radu kdo by vedel co to je a jak se toho zbavit?
Cau,lidi. Doufam ze mi tu nekdo poradi s mim problemem. Potre ovsl bucj zjistit proc se mi dela na pude v kvetinacich zeleny povlak a nemuzu se ho nijak zbavit :-( prosim o radu kdo by vedel co to je a jak se toho zbavit?