Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tady je photo euphorie, 62.den.
U toho byste teda setnuli ty palice a ty spodky tam nechali jo? Jakože kytky mají kolem 120cm takže jim useknu určitě půl metru.. jsou tam totiž hrozné palice
No a dle těch tvých zkušeností. Nevím teda pod jakou watáží jedeš ale kolik tak cca z těch spodků zase sklidíš? Například pod 600W kdybys to tam nechal. Narostou ty palice jako podobné těm co jsou na fotce? Jde mi o to, aby to nebyly ve finále žádné řídké palice, ale prostě tvrdý materiál jako tohle. Běžně mívám tak kolem 550g + 50g spodků. Myslíš, že z těch spodků zase bude třeba 200-300g za ten měsíc?
Původní příspěvek od darebaq Tady je photo euphorie, 62.den.
U toho byste teda setnuli ty palice a ty spodky tam nechali jo? Jakože kytky mají kolem 120cm takže jim useknu určitě půl metru.. jsou tam totiž hrozné palice
No a dle těch tvých zkušeností. Nevím teda pod jakou watáží jedeš ale kolik tak cca z těch spodků zase sklidíš? Například pod 600W kdybys to tam nechal. Narostou ty palice jako podobné těm co jsou na fotce? Jde mi o to, aby to nebyly ve finále žádné řídké palice, ale prostě tvrdý materiál jako tohle. Běžně mívám tak kolem 550g + 50g spodků. Myslíš, že z těch spodků zase bude třeba 200-300g za ten měsíc?
Čím vyšší kytky máš, tím vhodnější je sklízet nadvakrát(moře bílých spodků).
Sklidíš paldy na tý úrovni, co končí pěkný a začínají malý bílý(nedozrálý) paldy(cca 30-50 cm... jak kdy a jak který model, atd.).
Jedu 600, ale to není podstatné. Jde o to, že ty spodky jsou prostě k ničemu, takový bílý, řídký nic, no a když to dojedeš, stanou se z nich regulérní paldy, hnědé, pryskyřičné, ne však tak velké jako vršky, ale je jich daleko více.
Kolikrát jsem měl ze spodků víc než z vršků, to ale taky bude záležet na modelu.
Jako příklad uvedu toto... bílá vdova, 400W, z vrchů 210g a ze spodků 260g. To však bylo v době mojich začátků, takže to neber jako že 210 je málo, v tu dobu to byl pěkný výsledek a ty spodky... těch bylo.... chudák moje hlava.
Jak už jsem psal v předchozím příspěvku, tato technika je vhodná, když nemáš klony nebo když máš jen měsíc času(stěhování, dovolená, atd.)
Musíš si to vyzkoušet sám... určitě neproděláš, toho se neboj....
Ok. Vyzkouším to teda. Vzhledem k tomu, že ty kytky mají skoro 120 cm. Takže useknu vrch 40-50cm a zbydou stejně dost velké kytky. Jsem zvědavý kolik z toho vybouchám.
Jen mi moc není jasné to s tím zráním : trichomy přece získají už potřebnou vyzralost ve chvíli, kdy sklídíš vrchy a potom to přechází do hnědé s tím, že stav už bude moc stoned. To jako ty spodky jsou v jiném stádiu trichomů jako vrchy? Když vím, že budu svítit třeba další měsíc, tak jestli nebudou náhodou ty trichomy po 90 dnech už přezrálé?!
přihodím foto během následujícího měsíce jak to dopadlo, abysme v tom měli jasno jestli to má smysl..
Pokus bude na DR 150 - 660W - Euphoria (DP)
Původní příspěvek od darebaq
Jen mi moc není jasné to s tím zráním : trichomy přece získají už potřebnou vyzralost ve chvíli, kdy sklídíš vrchy a potom to přechází do hnědé s tím, že stav už bude moc stoned. To jako ty spodky jsou v jiném stádiu trichomů jako vrchy? Když vím, že budu svítit třeba další měsíc, tak jestli nebudou náhodou ty trichomy po 90 dnech už přezrálé?!(DP)
Když máš vysoký kytky, tak ty spodky nebývají zralý. Většinou mám spodky(když je neoholím) docela nezralý, světlý a řídký, což se změní po dojetí. Také záleží na počtu kytek. Když budeš mít jednu kytku, tak to nemá smysl. Ale když mám pod šestikilem 20-25 kytek, tak po ostříhání vršků mi tam zbyde asi 500 malých paliček, spíš i víc.... a ty se nafouknou...
přeju hodně štěstí s dojížděním a ještě jednou opakuji... určitě nebudeš litovat
No vidím že to téma se nakonec nezrušilo... nebo se to spojilo. Každopádně abych to ukončil s tou euphorii....
Květ byl nakonec 63 dní v boxu 150X150,600W. Setnul jsem vršky a zbytek tam nechal ještě dalších 20 dní z toho 14 dní hnojení a 6 dní flush.
Vršků jsem sklidil 520g a "spodků" po 20 dnech dalších 410g
CELKEM TEDY 930g pod 600W !!! z toho bylo cca 150 g takových měkčích, ale presto chuťově i stavově stejných. Postupné sklízení rozhodně doporučuju!
Ahoj je blbost sklizet kytku po castech ? Vrsky mam skoro zrale ale dole jsou jen male palicky. Co kdybych strihl vrsky a zbytek nechal dozrat ? Diky za radu.
Pre Nilono: kludne ju strihni a spodky este nechaj....ja som to robil vzdy. Svietil som 250w a spodok to uz nevladalo presvietit. Odstrihol som vrch a dal nizsie lampu a nechal dozriet. Dlzka vzdy zavisela od odrody.
Zkoušel jsem na out a jsem určitě pro.
cca 3/4 kytky na první kosu, pak nechat dojet spodky, pokud to počasí dovolí.
Neudělá to žádný ranec, ale pár zralých malých šišek to dá