Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kdybyste měl někdo zájem o spolupráci, mám navíc jednu sadu ( motor + řídící jednotka) poskytl bych kompletní knowhow
Případně mohu dodat i celé zařízení - jde mi hlavně o pořádné testování a doladění možných mušek, než to přihlásím na Cannabiscup...
Mě by zajímalo jak je na tom toto zařízení s vnitřní vlhkostí přes noc. Chybí mi tam noční ofuk, pokud bude chladná noc, bude se uvnitř na stěnách srážet voda. Sice zamezíš dotyku palic a listú se stěnami ale vzdušná vlhkost bude i tak vysoká. S tímto problémem jsem se v podobném systému potýkal již v srpnu a byl jsem několikrát odměněn plísní.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
V zadní stěně budou 12V PC větráky. Máš pravdu, že bez proudu vzduchu to nejde.
Taky plánuji nechat nechat mezeru cca 2cm dole aby mohl vzduch spodem proudit dovnitř
nějaký mazaný větrání pořád vymýšlím (pomocí polokrytých průduchů), ale větráčky to dost pěkně řeší - mývám je pověšený na gumkách, aby se vibrace nepřenášely na konstrukci
Přemýšlel jsem nad tím a napadla mě jedna z těch jednodušších nenáročných variant. A to....... při zjištění nastavené nejnižší hladiny osvětlení by se plachta zase odkryla. Tím bys prostor otevřel pro přirozenou vnější cirkulaci. V noci zakrytí není třeba Nu a ráno ,pokud by se dřív rozednívalo než je třeba, tak by se zase musela sama zakrýt až do doby nastaveného odkrytí.
citace:
To by bylo mazaný, to v noci zase otevřít. pro časovač to není problém, myslím, že je tam až 8 cyklů za den.
Asi se to nedá použít na balkoně v osvětlené ulici, ale na zahradě kde je v noci tma to je fakt nejjednodušší.
A možná by stačilo to v noci otvírat až v druhém měsíci květu, kdy už kytka nepřepne na růst při troše světla.
V prvním měsíci naopak bych dopřával ůplný zatemnění - květ naskočí bez problémů a vlhkost na začátku nevadí ( 3 týdny určitě)
Digitální spínací hodiny na DIN lištu svým kontaktem spínají relé 230V s dvěma přepínači
Relé by samozřejmě mohlo být i třeba na 12V, ale těch 220 je stejně potřeba pro spínací hodiny a zdroj motoru
Na svorkovnici krabice se přivede 220V
černorudá dvojlinka zprava = přívod 24V ze zdroje
černorudá dvojlinka doleva = z jednotky do motoru
(sepnutím či rozepnutím spínacích hodin relé mění polaritu a tím i směr otáček motoru)
Povedý box, akorád mi příjde fakt dost malý , mít to aspoň 150cm na výšku a být hlubší tak by to byla fakt dobrá věc, tohle je tak na automaty jestli vůbec.
Původní příspěvek od Sirka Povedý box, akorád mi příjde fakt dost malý , mít to aspoň 150cm na výšku a být hlubší tak by to byla fakt dobrá věc, tohle je tak na automaty jestli vůbec.
Proč jako, dáš tam zakořeněný řezy spustíš zatemňování a za cca dva měsíce vyndaváš. Proč to hnát do vejšky? Na automaty to přeci nepotřebuješ Chceš v tom ject sativu? Uděláš podestavbu a tohle umístíš nahoru a múžeš to mít i do těch 150 cm. A kde je vlastně problém udělat to větší?
citace:
Přidávám nové foto - 30 den 12/12
nastavil jsem časovač tak, že se zavře 20:20 večer, pak se v 23 otevře , ve 3 ráno znovu zavře a konečně v 8:20 se zase otevře