Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja mam radsi sativy, cim cistci tim lip. ted mam zrovna kalimist a hempstar a obe jsou super. rozdil jsem pocitil az v thajsku, kde je k dispozici hlavne sativa a od te doby pokud mam moznost volby, preferuju sativku. vic energie, vic myslenek, proste jak rikaji chlapici z high times indica je vic narkoticka a sativa spiritualni.
No podle stavby rostliny mám rozhodně radši indiky, co se týče high tak moc nevim jak se od sebe lišej....vono ale většina modelů sou stejně docela komplikovaný kříženci ... teda já aspoň žádnou čistou indiku nebo sativu nemám....
...... možná by bylo zajímavý pěstovat vedle sebe indiku a sativu a pak je zkouřit a napsat dlouhou reportáž vo rozdílech mezi nima...
No mozna budu vypadat jako blazen ale muze mi nekdo vysvetlit jaky je rozdil mezi indikou a sativou ?
Tak tohle jsem psal ja akorat ze jsem si nevsiml ze nejsem prihlaseny
No hele SONTAXi v podstatě indica je takovej spíš sám se větvící keřík, takovej nabouchanější a má výrazně širší listy (viz obrázek) . No a sativa se tolik sama nevětví a má listy zase užší.. No a rozdílný maj i účinky.....
........ to bylo jen tak ve zkratce .. sám toho taky moc nevim....
Zadal jsem ten dotaz, takže bych asi měl ten rozdíl vysvětlit. Ano, je pravda, že čistou sativu či indicu nenajdete moc často a z hlediska komerčního a běžného pěstování a konzumace jsou zajímavější a podstatně obvyklejší křížence indik. Indica je obvykle silnější rostlina keříkovetého způsobu růstu a co je podstatné, dosahu nižší výšky, než sativa. Její doba květu je podstatně kratší. V našich klimatických podmínkách není možné pěstovat sativu jinak , než indoor. Tyto faktory způsobují, že většina z vás sativu nezná a snad nikdy nekouřila (mám na mysli odrůdy, kde převládá sativoidní genetika, jako např. thai, kalimist, haze, jack herer, atd.). Co se týče účinků tam je to složitější. V první řadě je důležité jak se cítíte, než začnete kouřit, prostředí, lidi s kterýma zrovna jste, atd. víte co myslím. To znamená, že bez pravidelné dlouhodobé degustace nebudete schopni rozlišit rozdíly. Pokud máte to štěstí, že můžete sativu kouřit dlouhodobě, zjistíte, že nezůstanete po zpukání sedět v křesle, ale máte spoustu chutí a nápadů něco podniknout a necítíte se zachvilku úplně vyjetí. Problém je, že kvalitně vypěstovat čistou sativku není úplně nejjednoduší a nedoporučuji to začátečníkům nebo těm co si to všechno okolo pěstování zatím jen ošahávají. Navíc, palice indiky jsou plnější, snad i voňavější (mám tím namysly tu typickou sladkou skunkoidní vůni) a laik vždycky raději sáhne po palici indiky. Pokud chce někdo zkusit sativu, v Amstru v Bluebirdu mají pravidelně zrovna ten super energizující KaliMist, po ketrým budete lítat. Jo a pro hipíky. Ta travka, co byla k dispozici ve státech v průběhu sedmdesátých byla většinou sativa, teda pokud pomineme ten všude přítomnej mexickej dirtweed. Hodně dobrých degustací a zdravý plíce vám přeje KALI
Jo a ješte pro chlapíka co si nechá říkat Hempcultivator. Ten pokus zkusit vedle sebe pěstit indicu a sativu není zrovna nejlepší nápad. Indiky jsou ve finále podstatně nižší, než sativky a měl bys velký problems to všechno ukočírovat.
Mam jeden dotaz. Zkousel jsem pred par mesici na jednom rizku nejaky noname sativy technologii scrog. Ani po ctyrech tydnech se ten rizek vubec nezacal vetvit a nakonec jsem ho prinutil zastipnutim aby mel aspon dva vrcholy. Prepnul jsem na kvet a asi po tydnu se zacaly objevovat prvni chloupky.
Je jasne, ze pro scrog jsou lepsi indicy, ale ty sativy by snad taky mohly jit, ne? Ale nedovedu si predstavit, ze by ten muj jeden mrzkej rizek sativy pokyl jednu ctverecni stopu, to ani nahodou. Je tedy to vetveni ve volbe indica/sativa nebo to muze byt necim jinym.