Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já si myslím že i ze semen to může bejt adekvátní a o něčem vypovídající pokud vylezly stejně a maj stejný podmínky...když sem připravoval semínka na out tak v tomhle věku byly všechny plus minus stejný a ten rozdíl tam vidět je...u mě to jako důkaz stačí (zatim)
vir: sice neprezentuješ pokus, ale tvrdíš, že airpots fungují a že jde vidět rozdíl... jenže takový rozdíl ti na kytkách ze semínek může nastat, i když je nasadíš do stejných květináčů a proto se na výsledky podložené pouhým jedním vzorkem od každého exempláře nemůžu dívat jinak, než skepticky.
RespectFlowers: "může bejt adekvátní" bych ještě bral, ale ne na pouhém jednom kusu od každého...natož u objednaných semínek u kterých ani nemáš jistotu, kolik toho mají společného...
mno vypadá to hafo zajímavě! Kdybych k tomu měl přístup tak to určitě vyzkouším, protoýe člověk by přece neměl zůstat přízemní a měl by stále víc a víc něco nového zkoušet ne?
Tak co lidičky?? Máte někdo nějaký nový informace ?? nejlíp potvrzený (důkazy, experimenty, fotky) ... přijde mi že to docela funguje, možná že bych i přemýšlel o nějaké té koupi
Původní příspěvek od vir Zdravim ve spolek, koukam ze nejaka poradna informovanost o airpotech chybi. Jen tak ve zkratce. Cokoliv co pestujete, tak nejdulezitejsi jsou koreny. A to prave tyto airpoty umoznujou. V normalnich kvetinacich koreny jen rotuji dokola kdezto v airpotech rostou rovne dalsi a dalsi.
Dulezity je taky jak se kvetinace vyplni. Hlina/coco se dava po vrstvach a udusa se. Zalevani se taky odlisuje od normalnich kvetinacu. Leje se to tam pomalu a pomensich davkach, po chvilce az to kytka vstreba lejes dal. Takze ne jak prasatkovi to tece dirama ven.
No a pro morgana prikladam i obrazek ze to doopravdy funguje. Semena sazena stejne, pouzivana stejna hnojiva na cocos, substrat canna coco +, a nerikejmi ze neni videt rozdil. Problem je jinde nez v airpotech.
Zdar
S těma kořenama se dá souhlasit jen částečně, nejdůležitější je genetický potenciál, pak to ostatní. To že to leješ pomalu není nic novýho...
Ten obrázek jakožto důkaz opravdu neobstojí poněvadž:
1.) nepíšeš obsahy těch květináčů (jak už tady psal tuším Ono)
2.)nemůžeš vyloučit že ta větší rostlina není prostě jen líp geneticky vybavená
zkus to s více kytkama, třeba to vážně funguje...
k for you za snahu
Ono lidem nestačí vyhazovat kačky za všeljaky zbytečny šampony a pičovinky?
Pokud jsou na te fotce kytky ze seeds,tak to muže taky bejt tím že jedno pheno je takovy a druhy zase takovy.Bo má nekdo názor,že z každyho semena leze stejná kytka?
Pokud si to nekdo koupí kvuli te udajne srovnávající fotce,tak je blázen
vypadá to dobře ale cena je víc než děsná za kus provrtaného plastového odlitku. pokud by nejak rozumně slezla, i bych o tom uvažoval na ebb a flow do hliny. struktura kořenového systému, který to vytváří a to boční děrování dávají ideální předpoklady.
Jen něco málo k tématu.
Jel jsem jedno kolo pod 2x600 v přeprakvách na ovoce, slabě předhnojená hlína + spousta perlitu. Byly to 3x přepravka cca 30x50x20 prostě klasická komunistická na jablka, silně dírovaná. V každé cca 30L hlíny a 4 řezy. Říkal jsem tomu aero soil.
Nechal jsem je dost (víc než normálně + masivně oholit spodek) narůst a přepnul.
poznatky asi takový: mnohem rychleji to vysychalo (odpar vody velkou plochou děr), proto jsem zalíval menší koncentrací hnjiva ec v plným květu max 1,4 a vodu na míchání jsem ředil destilkou (vodou z odvlhčovače) na ec 0,3 (aby se substrát nezanesl vápníkem). Cyklus zalívání jednou za dva dny, v plným květu jednou za den.
Výsledek mě překvapil, pod 2x600 jsem měl 1100g suchýho a moc pěknýho, navíc u modelu kterej není přímo výnosovej. Potěšila mě vitalita kytek na konci květu.
Závěr: zlepšit přísun kyslíku do substrátu jednoznačně plus, ale kupovat kvůli tomu spec květináče po 150 kč za kus mi přijde zbytečný. To si ty díry radši navrtám do nějakejch starších... nebo vezmu přepravku na ovoce.
Hoši, tady ale nejde jenom o nějaké díry. To by si pak mohl každý provrtat květináče a bylo by. Jde o to, že ty díry tam jsou jakoby vytlačené a díky tomu vytlačení se ty kořeny mohou po těch stěnách plazit dokud nedorazí k tomu světlu.
čest, nic složitýho, stačí nopová folie z hornbachu a udělat do ní díry a vložit do květníku , takže ty ceny jsou docela masakr, ale zase jestli dělaj každou dírku ručně ...