Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
AHoj dostal som niečo okolo 15 no name seeds teraz mám ich v tom klasickom sáčku ale chcem si ich nechať na další rok tak sa chcem spýtať ako ich mám uchovať aby sa zachovala ich kvalita a pod dik
Původní příspěvek od Hagrid000 nj a co dyž si nechám pil , jak dlouho mi vydrží ???? kámoš má zrovna geneticky dobrýho samce ale počítám že ho brzy bude likvidovat
No pyl , s tvrdym , vydrži dle mé zkušenosti cca 2-3měsíce , pak uz je na nic . Seminka skladuju většinou v lednici , a vyklíčili mi i 7-8let stara no problem , mrazák můze byt take dobry , ale s tim zkušenost nemam .
citace:
Původní příspěvek od w33d AHoj dostal som niečo okolo 15 no name seeds teraz mám ich v tom klasickom sáčku ale chcem si ich nechať na další rok tak sa chcem spýtať ako ich mám uchovať aby sa zachovala ich kvalita a pod dik
No tohle uz tady je tak sem ti to spojil dohromady , mužeš si počist , cau Hlava
no pyl se dá skladovat mnohem dýl já ho používám přibližně 2 roky chceto visušit rejží nebo pšenicí vopečenou v toustovači uskladnit v zduchotěných lahvičkách a zmrazyt takhle vydrží bez problemu leta.
a nevite ze ci vyklicia aj zelene semiacka? lebo na asi tak 2/5 rastliny od spodu sa robia iba zelene semiacka a ani ked som ich ta nechal preschnut tak nezhnedli, skor zacali plesniviet... da sa s tymi seminkami nabuduce neco spravit aby boli aj dole zelene?
při pokojové teplotě cca 20°C a vlhkosti kolem 50% si semena zachovají klíčivost od jednoho do čtyř let, záleží na odrůdě
pro prodloužení životnosti semen je třeba je
-vysušit na cca 8-10% vlhkost například v exikátoru a nebo prostě v troubě či sušičce na ovoce při kontrolované teplotě do 37°C na pár hodin
-dát do vzduchotěstného obalu a vložit
a) do ledničky 6°C životnost se prodlouží o několik let cca 3-5let
b) zamrazit -15°C prodloužení životnosti až o 25let
c) zmrazit a uchovat v tekutém dusíku -192°C vydrží 50let i více
Chcem si semienka kupit uz teraz, aby som peniaze nerozflakal na nieco ine. Ide o to ze skladovanie v chladnicke je nemozne, no na druhu stranu semienka planujem zasadit hned ako sa otepli, cca 1-2 mesiace. Myslite ze nestratia na klicivosti ked ich dam do pivnice kde je 13-15C a tma? Ziadne rocne skladovanie je to iba otazka par tyzdnov.
Původní příspěvek od Korag Chcem si semienka kupit uz teraz, aby som peniaze nerozflakal na nieco ine. Ide o to ze skladovanie v chladnicke je nemozne, no na druhu stranu semienka planujem zasadit hned ako sa otepli, cca 1-2 mesiace. Myslite ze nestratia na klicivosti ked ich dam do pivnice kde je 13-15C a tma? Ziadne rocne skladovanie je to iba otazka par tyzdnov.
Lidi tady skladujou v pokojovejch teplotách semínka celej rok a ty se ptáš, jestli ti vydrží dva měsíce?
Superšimpanzi Vesmírných sborů, kteří v nulové gravitaci páchají nemravnosti, ztrácejí nárok na banány.
nedávno jsem prdnul do vody 10ks semen noname starých 3roky z out pestu a z 10 pustily klíčky 4ks do 48hodin a další 3 v navlhcenych tamponcich po 3 dnech...tzn 10ks 3 roky skladovaných v šuplíku...úspěšnost 70procent :-D
peace