Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja by som este dodal, ze pokial chcete davat nejaku elektroniku vonku , tak treba brat ohlad aj na to, ze vonku prsi, svieti slnko, fuka a vsetko mozne ... ,moze sa to poskodit ... a hlavne tie obvody po dazdi sa skratuju! (pokial nemate vodotesny fotak ) a treba si tiez uvedomit, ze pokial sadis out a nie na svojej zahradke, tak ti tam kazdy moze chodit kolko chce! nie je to tvoj pozemok takze podla mna take chujovinky netreba riesit ... skor by som si lamal hlavu najst popici miesto nez ako ho uchranit
cau
Původní příspěvek od Sogeking Melon: Jestli máš malý skleník, tak by pro tebe dědovo řešení možná nebylo tak špatný, ale musel bys to lépe vychytat. Já si myslím, že by stačilo dát na "rohož" Normální rohož (větší a ze spoda vyztuženou prkny). Pokud skleník nezamykáš tak by to byl ideální zabezpečující doplněk. (děda má vestíka a nikdy se nic nestalo,ale s dětmi by byl problém) P.S. Nevím jaká je právní stránka věci. Chci říct nevím co by se stalo kdyby si zloděj ztěžoval, nebo hůře nemohl ztěžovat.
Jiné řešení: Mám pocit že kdysi se prodávali takový malý petardičky s provázky, když si škubl za oba konce, tak došlo k malý explozi.(žádná mega, jen něco silnějšího než obyčejná bouchací kulička) Kdybys ty konce nějak rozumně přidělal ke dveřím, tak by to při otevření mohlo buchnout a případný zloděj by mohl spanikařit. Navíc pokud bys to měl u baráku, tak bys hned věděl na čem si. (nevím jak by to ale bylo s vlhkem)
Nejhorší by asi bylo kdyby se zloděj chytil na rohož s hřebíky utekl a šel ohlásit že pěstuji.
Lidi v mém okolí sou holt zmrdi. Jen co je pravda!
Napadlo mě pustit do železné konstrukce skleníku elektřinu, ale nestalo by se něco rostlinkám?
Nenapadají vás nějaké nápady jak konkrétně zabezpečit skleník a zahradu?
Hul co ti plíce stačí!
Měj rád přírodu a ona bude mít ráda tebe.
Kytka je krásné stvoření a proto legalizuj!
Nečórujte kytky! Jaké by vám bylo kdyby si někdo odnesl vaše kytky?
Jak bys to chtěl do té železené konstrukce pustit proboha? Z toho bys měl prd. Nejlepší ochrana, to záleží na tom, jaká je to zahrada. Pokud to máš u baráku a ještě máš problém, tak to už je co říct. Pokud je to taková ta výkendová zahrada s chatkou.
Zkus dezinformaci. Napiš na velkej viditelnej kus papíru, ať si klidně poslouží, že už tě opravdu namíchli, takže teď jednu rostlinku pravidelně stříkáš jedem na krysy, takže jen ať si risknou 50/50. :-)
Okolo pozemku je minimum míti pořádnej plot, je lepší než třeba cihlová zeď protože se přes něj hůře leze. Ideální je mít na vrchní části nějakej ten ostnatej drát nebo elektrickej ohradník (používá se všude možně) a vylepšením je pak pěstovat u takového plotu velkotrnné ostružiny (jsou dost vitální a ještě si pošmákneš).
Pokud můžeš, tak chovej nějakou drůbež, pokud možno kachny, nebo husy, narozdíl od slepic jsou dost plachý a snadno se vylekaj i v noci.
Další pomůckou je ze sebe udělat bordeláře, nechávat na zemi hrábě a ostatní nářadí nevalné hodnoty které je ztopitelné maximálně ve výši několika málo korun.
Nejlepší pomůckou, ale zůstává maximální utajení, jakmile se to totiž jednou proflákne tak k tobě bude lozit široké okolí. To pak rovnou tu travku něčím doopravdy otrav a pak jen s klidným svědomím sleduj, jak ti ubývavá tvých sousedů. Zdar.
Další možnost co mě napadla.
1. Část je prostě drát, který by měl být natažen okolo zahrady, u zahrady obdélníkového tvaru je situace jednodušší než jinde. Drát nemusí být tenký, aby se přetrhl stačí, když bude jen jemně dotaženej v „uzlovačce“ (nemůžu si vzpomenout na správném název). Dokud bude procházet Obvodem číslo 1 proud, tak nedojde k sepnutí v obvodu číslo 2, na kterým už může být napojený cokoliv. Součástka uprostřed se jmenuje elektromagnetické relé a vyrábí se jich několik druhů. Jde vlastně o malej elektromagnet.
V případě, že pak někdo bude přelézat plot a vytrhne drát v obvodu jedna ze svých kontaktů, přestane fungovat elektromagnet. Následně se sepne obvod číslo dvě, kde můžeme mít zapojené světlo, zvonek, prostě cokoliv.
Původní příspěvek od Sogeking Jak bys to chtěl do té železené konstrukce pustit proboha? Z toho bys měl prd. Nejlepší ochrana, to záleží na tom, jaká je to zahrada. Pokud to máš u baráku a ještě máš problém, tak to už je co říct. Pokud je to taková ta výkendová zahrada s chatkou.
Zkus dezinformaci. Napiš na velkej viditelnej kus papíru, ať si klidně poslouží, že už tě opravdu namíchli, takže teď jednu rostlinku pravidelně stříkáš jedem na krysy, takže jen ať si risknou 50/50. :-)
Okolo pozemku je minimum míti pořádnej plot, je lepší než třeba cihlová zeď protože se přes něj hůře leze. Ideální je mít na vrchní části nějakej ten ostnatej drát nebo elektrickej ohradník (používá se všude možně) a vylepšením je pak pěstovat u takového plotu velkotrnné ostružiny (jsou dost vitální a ještě si pošmákneš).
Pokud můžeš, tak chovej nějakou drůbež, pokud možno kachny, nebo husy, narozdíl od slepic jsou dost plachý a snadno se vylekaj i v noci.
Další pomůckou je ze sebe udělat bordeláře, nechávat na zemi hrábě a ostatní nářadí nevalné hodnoty které je ztopitelné maximálně ve výši několika málo korun.
Nejlepší pomůckou, ale zůstává maximální utajení, jakmile se to totiž jednou proflákne tak k tobě bude lozit široké okolí. To pak rovnou tu travku něčím doopravdy otrav a pak jen s klidným svědomím sleduj, jak ti ubývavá tvých sousedů. Zdar.
Moc dobrej plot nemam. Jinak zahrada je u domku. Nejrači bych pustil do plotu 220 voltů na horu dal ostnáč. kolem celízahrady vysadil ostružiny a a zahradu 2x pořádný zabijácký psy, ale psa máme a ten dodělává a dokud neumře novej nebude... klidně tam pustim elektriku do plotu, ale na horu ten ostnáč nemam jak přidělat.
Nemáte ještě nějaké nápady?
Hul co ti plíce stačí!
čues lidi já mám takovou kamerku se záznamem,která se spouští pohybem a zaznamenává se záznam na sd kartu,rozměry jsou a asi jako staré wolkmeny a fachčí to na baterii,ale domu ti to vědět nedá což je škoda.Cena cca 6000kč já jí mám z Anglie kde se pohybuje kolem 4000kč
jinak mě vykradli tyden před sklizní vím i kdo,ale co mám dělat.Když mu upravím vzhled tak se zase on může rozhlašovat co mám a tím mě dostat do problému.Tak jsem to nechal plavat koupil alarm a když tam byl podruhé tak ho to docela vylekalo a utek.já vím kdo to je dokonce to byl i super kámoš,už samozřejmně není,ale neví že to o něm vím,jak krade.Tak hodně štěstí
hele a to mas klasickej sklenik? jak mas tlusty sklo?
jestli jenom nedat nejakej zamek na sklenik a kdyz ti rozbijou sklo tak to musis zakonite slyset. Aspon ja teda nemam tvrdej spanek.
Není nad to dát si s vášní krásnou modelku, která Ti do ničeho nekecá a ještě Tě tak úžasně pobaví.
Prdelac: Tak to si vedle jak ta jedle, skleník bych skoro určitě nezamykal, nadělá to více škody než užitku, navíc takovej randál to zase neudělá, pokud víš jak na to, s kamošem sme kdysi lozili do takový vopuštěný fabriky, tam jsme skoušeli všechno možný a věř mi, že vysklít vokno se dá i celku potichu.
Další nápad: To se lehčeji řekne než udělá, ale u domku to nemůže být zas takovej problém. Jinak jakej je to skleník? Rozměry? Otevírání dveří dovnitř nebo ven? Je opřený jednou stěnou o dům?
Teď mě něco napadlo, mám tušáka, že se prodávají pojistkový dýmovnice na paintball. Kdybys to šikovně umístil do skleníku a připevnil na to pojistku, tak ti tam nikdo neukradne ani prd. Ten kouř není pro rostlinky určitě zas tach hroznej, jednou by to přežily, ale pro člověka je to mor, vidíš prd a zase jen prd, nemluvě vo tom, že se v tom nedá dejchat. Pokud by ten člověk nevěděl kde je větrání tak má dost smůlu. A i tak mám pocit že se to drží ve vzduchu dost dlouho.Navíc by to podle mě mělo takovej demoralizační efekt, že by radši zdrhl.
Původní příspěvek od Sogeking Prdelac: Tak to si vedle jak ta jedle, skleník bych skoro určitě nezamykal, nadělá to více škody než užitku, navíc takovej randál to zase neudělá, pokud víš jak na to, s kamošem sme kdysi lozili do takový vopuštěný fabriky, tam jsme skoušeli všechno možný a věř mi, že vysklít vokno se dá i celku potichu.
Další nápad: To se lehčeji řekne než udělá, ale u domku to nemůže být zas takovej problém. Jinak jakej je to skleník? Rozměry? Otevírání dveří dovnitř nebo ven? Je opřený jednou stěnou o dům?
Skleník je 3m na 6m. je cca 10 m od domu vysokej cca 2 m spíš ale víc. sklo nevim jak je tlustý a dveře nevim kam se otvíraj, přivezou mi ho až za tejden.)
U babičky sem našel ostnáč, tak, že co nevidět ho nějak přidělám na plot.
Hul co ti plíce stačí!
Takže už mam vymyšlenou strategii boje. Teď už jen potřebuji zbraně.
Ale new nápady se hoděj vždycky.
Hul co ti plíce stačí!
No k veci....Davat na luku alebo do krikov nahlobene klince na doskach je podla mna kokotina....ved na svete neziju len nejaki pojebani corkari, ale aj normalni ludia, co sa napr. chodia prechadzat do hory , po lukach atd atd....Takze to by som si dva krat premyslel ci by som nabijal nejake klince...Dalej to cidlo, pokial sa nemylim to cidlo reaguje na teplo a pohyb, takze vietor moze fukat kolko chce a rastlina sa moze kolisat kolko chce , to cidlo sa nepusti....Uz ma tiez napadlo nieco taketo, ze zabezpecim te rastliny, ale pokial tam ten zlodej ide ukradnut tu rastlinu tak ju aj ukradne, a tak isto aj na zahradach a podobne...Napr. ten plot, staci ked si zobere dobre klieste na droty a vystriha si dieru za minutu, a nemusi nic preliezat....Hlavne podla mna je najst dobre miesto, a potom je to bud alebo...Teda bud ti to niekto najde a ujebe alebo to nenajde a ty v pohode sklidis....Keby som silou mocou chcel vediet kto mi to ujebe tak by som to asi skusil vyriesit s tou kamerou, neviem ci by to tak slo ale asi hej...Skusil by som to asi takto: Niekde kde mam nasadene kytky by som na strom umiestnil kameru a cidlo, bolo by to prepojene a cidlo by sluzilo len na spustenie kamery..Nieco na ten princip ako spusta svetlo ked niekto prejde okolo....Urcite by tam musel byt nejaky akumulator pravda...Kamera by mala nejaky vymenitelny disk alebo nieco podobne urcite existuje, a tam by sa nahravali zaznamy po spusteni....Teoreticky by to tak fungovat mohlo, ale ja to riesit urcite nejdem...Radsej najdem nejake po pici miesto a dam si vacsiu namahu s tym, ako riesit kamery , fotaky, pustat 220V do plotu a podobne....
Damien: Tady se řešil skleník na zahradáce, nikoliv úplný out. Takže tam by ti asi neměl lozit nikdo kdo tam nemá co dělat.
2. Věc na co ti je spustit nějakou kameru!! Ty nechceš nikoho chytat, nebo se zpětně domáhat své ztracené kyti. Ty chceš zabránit tomu, aby se ztracenou stala. Proto tam okolo toho skládáš takovejch blbostí.
3.K té tvé poznámce v díře v plotu dvě poznámky. ta první:Ne každý má pletivový plot a ta 2:stačíilo by připevnit druhý kabel přímo do ok plotu a zapojit druhej zpouštěcí okruh.
K tomu bych ještě přidal obyčejný pohybový čidlo, který by mělo spínač na nějakou lampu poblíž.
Ale jinak máš samozřejmě pravdu v tomhle: Je nejlepší to strčit někam, kam ti ani prase nepoleze.
P.S.To už bych radši sebral tu kameru a někde si za to něco sehnal. Nechtěl bys tam rovnou nechat vačok s peňězma:-)