Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Letos jedu poprvé stromy a zatím to tak řeším..Teda stejně jako ty. Na dno kýble od 10kg barvy sem dal asi 3-7cm vrtstvu křemenů ( tak 1-3cm velké) a na to klasicky hlínu. Hydrotonu nemám tolik a na velký pytel nejsou prachy.
Každopádně takovéto uložení substrátu s drenáží používám už roky ve žlutých kýblech pro rajčata a nikdy si nestěžovali. Jsou na jižní straně a pere na ně od rána do večera.
A ještě by mě lákalo zkusit hydrogel, který se míchá do substrátu a dokáže zadržet snad 10x více vody než sám váží..Ale ta CENA !
Čaute,
chtěl bych slyšet nějaké názory o tomhle systemu, než ho vubec koupím.
Growing mě baví už pár let, ale ted nastal životní změna, a to že už skříně už nebudu každej den. Takže vybírám nějakej system kterej pár dní pojede sám.
Nejlepší asi bude, když se nějak shrnou výhody s nevýhodama. Samozřejmě někdo, kdo už tenhle system odzkoušel bude přesně vědět, a ti co ne, tak jen mužou řečnit - tím lepe., chtěl bych to nějak rozvést ze všech možných směru.
1.) Jako první otázka mi nedá se zeptat, jak se to asi bude řešit, když už budu mít nějaký řízky. Když ta voda bude jen na spodku květináče, tak jak se ta voda dostane až do vrchní části, kde zrovna řízky budou potřebovat mít vodu ?
2.) Ikdyž potom budem květináč prorostlej, tak stejně ta voda zas bude na spodku, pochybuju že ty kořeny vytáhnout vodu i přes suché místa na uplnem vrchu pudy...
to je asi zatím vše co mě u tohohle systemu zaráží... předem dík za nějaké odpovědi. čáo
asi si chtěl napsat 20 mm ne ? 20 cm by se musel naplnit uplně ten květináč, a to by byl zas trochu překot.
takže tim chceš říct že když třeba do kokosu picnu řizek pustim tenhle system, tak vrchni část kde bude zrovna řízek nebudu muset zalivat a voda tam vystoupá sama ?
Aha tak to neni napustit vypustit , dole jen 20mm vody , no tak to ti poradim at napišes tem borcum do shopu co to prodavaj jak se to děla , tenhle sys neznam kde sedej kvetniky ve vodě fuj , spletl sem si to s timhle , http://www.hydroponics.net/items/details/multiflow.asp kterej funguje jak sem popsal , čau Hlava
Hoj kolegáčci, je vidět že už tu dlouho nikdo nebyl tak to možná změníme. Jedu už nějakou dobu v hlíně celkem se mi daří, ale chťel bych testnout něco v hydru. Sem dost omezen prostorem tak hledám nějakou rozumnou volbu. Kit home box 100x100x200 pod 600w hps celé to mám schované v místnosti 110x150 v paneláku.
Začal sem se zajimat o ten autopot, sice to Hlava to shodil aniž by si zjistil co to přesně je. Jinak před tebou smekám Hlava seš fakt guru v pěstu. Díval sem se i na ten multiflow, taky pěkný, až na ty čerpadla a velký zasobník na vodu. Cenu bych neřešil horší ten hluk a ten zásobník (prostor) Jiné systémy jsou vysoké.
Co se týče autopot pro mě vyhovující, nenašel sem zatím nikoho co by to testoval tak asi budu " první " a teď k tomu
Je to systém, který využívá zemské gravitace k zavlažování a to hlavní, voda zteče do těch květináčů do nějaké té hladiny 20 mm a pak se tam uzavře ventil, který se otevře, až to kytky všechno vypijí, suché a mokré cykly. Směsy se mají používat 50% kokosové vlákno 50% perlit nebo keramzit, směs 50% zemina 50% keramzit nebo perlit nebo směs 50% minerálních vláken a 50% keramzitu. Nemají se tam usazovat hnojky ani měnit pH a Ec, páč voda se zpátky nevrací do nádrže. Bez údržbový systém na principu samozavlažovacích truhlíku se zásobníkem různých objemů. Dále systém kde si můžeme upravovat počet květináčů podle potřeby. Celé to má pracovat bez proudu, časovačů a hluku. Voda do květináčů protíká přes 6 mm hadičky, truhlíky se vzlínavostí vody pomalu naplňují, až po dobu kdy se na dně truhlíku zvedne voda do těch 20 mm. Zásobník s roztokem má být ve vížce min. 15 cm nad těma ventily a truhlíky mají být ve vodorovné poloze. Dá se dokoupit i vzduchovací klobouček, který se napojuje na vzduchovací čerpadlo.
ty autopoty nejsou vubec špatná věc za dobrej peníz. funguje to na pryncipu samospádu (barel víše než kvetníky) v květníku je malinká "pumpička" a když kytky vodu vypijí automaticky se doplni.Jak psal Hlava je tam cca 20mm vysoká hladina. nejlepší to máš se kouknout na květníky osobně. Pokuď máš kačky určitě kup Multiflow ! ) peace
Cuzz all, mam takovy lehky dilema s tim kdyz odjedu na delsi dobu mimo dosah kytek jak se mi k nim dostane voda?Zas tak casto nebo na tak dlouho nejezdim spis vyjimecne a proto bych potreboval poradit jak zalevat?Jestli s tim ma nekdo zkusenosti tak prosim piste
btw nikoho do toho nechci michat uz kvuli principu a taky aby mi to neprelil...
Zdravím,
záleží jestli pěstuješ doma nebo venku. Já mám rostliny v obyčejných květináčích s podložkou, a když někam jedu na delší dobu, květinu zaliji a zcela naplním tu podložku dole. Není to úplně ideální, ale když nemáš jinou možnost, je to nejlepší :-)