Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, děkuji za karmy, které jste mi poslali. Pokusím se je "přeposlat" dále. Dále bych chtěl poděkovat za pozornost, kterou jste threadu věnovali - jeho konec se blíží.
Dnes jsem udělal fotky Purpurey, který updatuju společně s fotkami ze zaskladnění Strawberry z 28.9. Purpurea už dostává pouze vodu (předtím Final Solution - celkem 4 zálivky) a koncem týdne bude setnuta. Krásně voní a má krásnou barvu. Nakonec se přece jenom ukázala v lepším světle, jsem zvědav na její účinky.
Strawberry mě zatím taky dělá pouze radost. Palice jsou i po uschnutí pěkně kompaktní a výnos byl poměrně vysoký (kolem 100q). Jediná vada na kráse, kterou má je fakt, že palice samy o sobě moc nevoní. Spíše po zmáčknutí a i tak je vůně málo znatelná. Účinky prozatím popisovat nebudu, vrátím se k ním a později (prosinec?), kdy je budu moct po dlouhodobějším užívání popsat o chlup objektivněji.
No, toť pro dnešek z psaného slova vše, už jen fotky.
Resumé: Strawberry
Tak, vzhledem k tomu, že jsem už nabral nějaké zhulené zkušenosti s tímhle modelem, rozhodl jsem se s Vámi o ně podělit. Začněme tedy konzistencí palic. Ta je, jak už jsem zmiňoval, na venkovní odrůdu překvapivě hutná, člověk z nich má skutečně dobrej pocit.
Nicméně o co tvrdší palice jsou o to horší je to s vůni. Nemůžu však říct, že by to byla vlastnost téhle odrůdy. Chyba nastala při sušení. Vzledem k tomu, že jsem odjížděl na dovolenou zrovna v době, kdy se kytka sušila, neměl jsem nad ní žádnej dohled a palice tak v důsledku nedostatečného větrání poněkud zatuchly a ztratily svoji přirozenou vůni a zřejmě i chuť. Chybami se nicméně grower učí, že ano, takže jsem si z toho vzal ponaučení a poněkud vyladil a plně zautomatizoval odvětrávání sušících prostor (kartonová krabice od 109cm televize + jeden pc větrák na odvětrávání krabice, druhý na větrání v prostoru, kde krabice stojí + spínací digitální zásuvka - mohu nafotit, chcete-li). Purpurea, která se sušila později, tak získala oproti Strawberry velkou výhodu. Nepředbíhejme ale, zvlášť teď, když se dostávám k hodnocení toho pro mnohé nejpodstatnějšího. Účinků.
Ty jsou příjemné, zvlášť ve společnosti více lidí. I když jsem tuhle odrůdu nechal trochu přezrát, nezdá se mi, že by byla stoney. Stav je nejdřív nenápadný, po nějakém čase si však často uvědomím, že jsem docela zkouřenej a vychutnávám si to, co mi situace překládá. "Vychutnávání si" však není nijak definitivní a člověk je stále schopen efektivně komunikovat a zpracovávat okolní stimuly, či je sám vytvářet .
Zatím jsem se ze Strawberry nezhulil nijak nepříjmně.
Koho unavují moje kecy, přikládám i bodové hodnocení.
Toto resumé bude poněkud kratší. Nebudu zastírat, že jsem si tenhle model moc nezamiloval a poněkud nechápu výroky šlechtitelů, které purpureu vychvalují jako model s výborným komerčním potenciálem. Proč tomu tak je?
Především se mi vůbec nezamlouvá konzistence palic. Ty jsou listnaté a poměrně řídké, byť hojně obsypané krystaly. Na druhou stranu jejich fialovost působí zajímavě a netradičně. Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou zvyklej kouřit ze skleněnky, preferuju konzistentější palice, které jsou vydatnější a sklo se nemusí po každým prdu dobíjet (kouřím spíš míň, huliči fundamentalisté prominou). Druhou nevýhodou, která je však možná ještě důležitější, je stav, do kterýho mě purpurea dostává. Zatímco Strawberry i přes svou přezrálost posouvá člověka poměrně aktivně a zábavně, purpurea člověka zalehne vyváženým intenzivnějším stavem, který však působí ploše a člověk se po ní stahuje spíše do sebe. To není samo o sobě problém, někomu to koneckonců vyhovuje, nicméně já raději víc komunikační nálady, na nich se dá zažít víc zábavy
Jednu vlastnost však na P skutečně cením. A to její vůni. Rozdílný způsob sušení jde rozhodně poznat. Sladká vůně je pronikavější a intenzivnější, přitom neagresivní. Chuť je dost kouřová, což je způsobeno přesušením větší části materiálu (byl jsem línej ji po dosušení řádně uskladnit, bohužel, možná se to napraví).
Stejně jako minule přináším bodové hodnocení:
konzistence - 5
vůně - 8
chuť - 5
stav - 6
10 nejlepší, 0 nejhorší
Fota sušeného materiálu bohužel nemám. Při horečném uskladňování jsem na to nepomyslel.