Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím THX no jestli máš nízký ph doporučuji ti použít dolomitský vápenec na jeho zvýšení, dá se koupit v květinářství stojí okolo 40 kč 5 kg,stačí pár lžiček dolomitu přimíchat do hlíny a je to.S tím že když je ph nížší než 6.5-7,že je více samců to je pravda,když jsem měl ph okolo 5.5 tak samců bylo většinou více než samic,ale když jsem ph zvýšil na 6.5 tak jsem měl z 10 ti kytek samce dva
hele, tak ja uz nevim - ted jsem si na nejaky strance s "radama pro pestitele" (uz nevim na ktere mam to dlouho na complu) docetl, ze rozdil mezi samcem a samici ve "vykonosti THC" je minimalni. ze to pry jsou jen myty, ze ta pryskyrice je vsude stejna. tech nesrovnalosti tam bylo vic, ale ted uz nemam cas je sem vsechny vypsat. docela me to zmatlo...
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
V posledni dobe sem se s nekolika lidma bavil o tom, jestli ma PH pudy vliv na to, co ze seminka vyroste (samec nebo samice). Nebo jestli uz je to v tom seminku dany a Ph akorat zhorsuje kvalitu kytky. Sou to dva protichudny nazory a ja porad nevim, kdo ma pravdu. Nekde sem tu cet, ze mel kdosi policko s vysoukou kyselosti pudy a vyrostli mu tam z 95% samci. Ja tomu verim ale zase si nedokazu predstavit, ze v urcity fazi rustu si to seminko rekne, ze ma dobry Ph a ze teda z nej bude samice nebo naopak.
Mozna je to tim ze sem za prispevek nedal otaznik, ale to nebylo oznameni ale dotaz. Fakt by me to zajimalo takze mi proboha reknete jak se to s tema kytkama ma.
To ze mam napred hledat a pak se ptat vim, ale ani pri hledani sem se jednoznacou odpoved nedozvedel.
Nazdar - s tim kyselym prostredim a jeho vliv na tvorbu samcu&hermiku je fakt, smir se s tim. Nemusi to byt VSECHNO samci, ale ta pravdepodobnost se tam proste presunuje.
Kdyz si to neumis predstavit, ze si to seminko rozhodne az podle toho, kde je, zkus si predstavit, jaky muze mit vliv kyselost pudy na vyber semen, ktera do ni zasadis. Je to asi jeste absurdnejsi, takze spravna bude ta prvni varianta.
Taky sem dlouho přemejšlel nad touhle otázkou. Ale abych se přiznal tak fakt nevim. Přikláním se k tomu že ta kyselost způsobuje růst samců ale mám v hlavě mizivou spomínku na přírodopis kde mě učili že rostliny předávaj svoje vlastnosti do semen takže logicky by měl bejt samec nebo samice už v semínku... ale jistej si teda nejsem
jasne ale jak zjistis ze mas spatne pH , spolehas pouze na obal od substratu ktery tam mas?nebo i tim ze zalevas vodou s pH,ktery znas tak to odhadnes ???
Právě sem koupil 10 l Rašeliny a zjistil sem že má Ph 3,5 až 4,5 (na obalu). Nemohl by mi někdo poradit čím bych mohl Ph zvýšit na únosnou úroveň a kolik bych tam toho měl dát. Můžete něco doporučit ? (něco co se dá normálně sehnat nebo koupit bez toho abych kradl někde po stavbách). Proč se vůbec rašelina doporučuje, když je tak kyselá? Thanx for any answer
Zvysit pH muzes pomoci jakehokoliv pH+, ktere prodavaji v akvaristice, ale bude to docela zdlouhavy, protoze ti kyselos po upraveni za nekolik hodin zase o neco klesne. Jinak to pH+ stoji zhruba stejne jak pytel substratu s upravenym pH.
Jen se chci zeptat podle čeho se usuzuje, že v kyselý půdě rostou převážně samci...??? Jen si myslim, že pohlavý rostliny by mělo bejt geneticky daný už v semínku, takže kyselost by podle mě neměla hrát tak důležitou roli. Má s tím někdo větší zkušenosti? Jen mě to tak zajímá. Tak se se mnou kdyžtak podělte o svůj názor. Zatim czuss
Taky sem o tom slysel, ale nevim proc???
Urcite neni dany jenom geneticky, to vim jiste.
V nakejch materialech sem cet, ze pro pestovani v pude je nejlepsi pH 6,3 (6,0-6,5), a ze "kyselejsi puda podmini vetsi procento samcu", ale ze by tam bylo slovo o tom proc a jak........ a avic si nemuzu vzpomenout, kde to bylo
Jestli nekdo tusi, kde by se to dalo splasit, nebo to vi, tak sem s tim(i literatura)! Dik.
No právě, taky jsem o tom čet, ale to byly dokumenty stažený kámošem odněkud z NETu. A taky tady na Groweru jsem to už párkrát viděl. Jen mě zajímá co za tim vězí...