Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Zpracování sklizně - Fermentace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 33

jasne za takovych podminek to urcite smysl nema - ale pokud si predstavis jako modelovou situaci panelakovy byt (muj pripad) tak mash aspon v pod/zimnich mesicich radiator jako slusny generator vnejsiho tepla - takze pokud bys zabalil kazdou palicku zvlast (igelit+alobal) a rozvesils je na topeni tak by to mohlo proces fermentace solidne nakopnout - pokud budou topit tak urcite nejake palicky zkusim zfermentovat.

Old Post 27-09-2007 v 12:43 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Freeloader
Stálý Člen

Karma uživatele Freeloader - 8% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 145  

Příspěvek č. 34

2 dlouhan:
podle me staci dyz to mas nekde v pokoji (kde se na podzim uz urcite topi) a dyz to zabalis do nejakyho maetrialu kterej drzi teplotu tak fermentace muze vesele pokracovat dal.hodne lidi tu psalo ze fermentovali male mnozstvi a povedlo se jim to bez problemu.Ja osobne jsem to este neskousel ale urcite to letos zkusim!!

Este bych se chtel zeptat jestlize ma fermentace probihat bez kysliku,tak proc se tam dava voda?proc to vubec musi bejt vlhky?vzdyt dyz se voda vyparuje tak prave uvolnuje kyslik ne?Tohle sou mi znalosti ze zakladky tak to berte s rezervou ale dyby nato nekdo tady dokazal odpovedet byl bych moc rad.

Old Post 05-10-2007 v 13:30 PM
Freeloader je offline   Profil uživatele Freeloader   Find more posts by Freeloader   Foto galerie člena Freeloader   Click here to Send Freeloader a Private Message   Add Freeloader to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zmetek
Stálý Člen

Karma uživatele zmetek - 89% PěstitelskáKarma uživatele zmetek - 89% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 265  

Příspěvek č. 35

fermentace za sucha neni mozna, je potreba vlhkost, je to vlastne jako v kompostu akorat ti to nesmi zajit tak daleko-opravte me jestli se mylim
pri vyparovani vody vznika para, ne kyslik a vodik jak si asi myslis, ten vznika rozkladem vody napr elektrolyzou...

Old Post 05-10-2007 v 15:24 PM
zmetek je offline   Profil uživatele zmetek   Find more posts by zmetek   Foto galerie člena zmetek   Click here to Send zmetek a Private Message   Add zmetek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
junfun
Stálý Člen

Karma uživatele junfun - 20% Pěstitelská

Registrován: Oct 2007
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 36

něco pro fajnšmekry.: nejde asi přímo o fermentaci, ale je to něco na ten způsob: vezmete sklenici od okurek (třeba) s víčkem na závit,do ní až po okraj dáte matroš, nesmí být úúplně našlapaná, nejlíp když to ještě mírně pruží. potom vemte zátku od piva tu položte na vrch jako mističku. A ted to nejduležitější: sežente si kousek hašiše, asi čtvrt gramu, zapalte ho, dejte do té pivní zátky a sklenici zavřete. hašiš spálí přebytečný kyslík,nechte tak měsíc zavřené, a pak už jen přeju dobrou chut.

Old Post 24-10-2007 v 06:41 AM
junfun je offline   Profil uživatele junfun   Find more posts by junfun   Foto galerie člena junfun   Click here to Send junfun a Private Message   Add junfun to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 37

citace:
Původní příspěvek od junfun
něco pro fajnšmekry.: nejde asi přímo o fermentaci, ale je to něco na ten způsob: vezmete sklenici od okurek (třeba) s víčkem na závit,do ní až po okraj dáte matroš, nesmí být úúplně našlapaná, nejlíp když to ještě mírně pruží. potom vemte zátku od piva tu položte na vrch jako mističku. A ted to nejduležitější: sežente si kousek hašiše, asi čtvrt gramu, zapalte ho, dejte do té pivní zátky a sklenici zavřete. hašiš spálí přebytečný kyslík,nechte tak měsíc zavřené, a pak už jen přeju dobrou chut.


Kvalitni nazor. Ale opravdu to neni fermentace:-)))

Old Post 24-10-2007 v 07:03 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 38

letos chci zkusit fermentaci a po projetí tohodle threadu mě napadlo toto když už budu matroš uzavírat do sklenice nebylo by lepší zbavit se kyslíku a zaměnit ho za oxid uhličitý? ( důvod je plíseň ) dále kolik matroše je potřeba na samovolnou fermentaci?

tak a ještě nápad

budu brát v úvahu že použiju na fermentování třeba
3 nebo 5 litrový zavařovačky který naplnim na 80 - 90 % hulčem uzavřu je a pro jistotu uzávěr zakapu voskem ( popřípadě před uzavřením zaměnim kyslík za oxid uhličitý ) a vložim do předem vytvořené "bedny" ta by vypadala jako tříplášťová kostka kde by vnitřní a vnější opláštění bylo z osb desek a jako tepelná vložka by byla třeba skelná vata

Old Post 19-04-2010 v 16:55 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:38 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1583060 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív