Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jasne za takovych podminek to urcite smysl nema - ale pokud si predstavis jako modelovou situaci panelakovy byt (muj pripad) tak mash aspon v pod/zimnich mesicich radiator jako slusny generator vnejsiho tepla - takze pokud bys zabalil kazdou palicku zvlast (igelit+alobal) a rozvesils je na topeni tak by to mohlo proces fermentace solidne nakopnout - pokud budou topit tak urcite nejake palicky zkusim zfermentovat.
2 dlouhan:
podle me staci dyz to mas nekde v pokoji (kde se na podzim uz urcite topi) a dyz to zabalis do nejakyho maetrialu kterej drzi teplotu tak fermentace muze vesele pokracovat dal.hodne lidi tu psalo ze fermentovali male mnozstvi a povedlo se jim to bez problemu.Ja osobne jsem to este neskousel ale urcite to letos zkusim!!
Este bych se chtel zeptat jestlize ma fermentace probihat bez kysliku,tak proc se tam dava voda?proc to vubec musi bejt vlhky?vzdyt dyz se voda vyparuje tak prave uvolnuje kyslik ne?Tohle sou mi znalosti ze zakladky tak to berte s rezervou ale dyby nato nekdo tady dokazal odpovedet byl bych moc rad.
fermentace za sucha neni mozna, je potreba vlhkost, je to vlastne jako v kompostu akorat ti to nesmi zajit tak daleko-opravte me jestli se mylim
pri vyparovani vody vznika para, ne kyslik a vodik jak si asi myslis, ten vznika rozkladem vody napr elektrolyzou...
něco pro fajnšmekry.: nejde asi přímo o fermentaci, ale je to něco na ten způsob: vezmete sklenici od okurek (třeba) s víčkem na závit,do ní až po okraj dáte matroš, nesmí být úúplně našlapaná, nejlíp když to ještě mírně pruží. potom vemte zátku od piva tu položte na vrch jako mističku. A ted to nejduležitější: sežente si kousek hašiše, asi čtvrt gramu, zapalte ho, dejte do té pivní zátky a sklenici zavřete. hašiš spálí přebytečný kyslík,nechte tak měsíc zavřené, a pak už jen přeju dobrou chut.
Původní příspěvek od junfun něco pro fajnšmekry.: nejde asi přímo o fermentaci, ale je to něco na ten způsob: vezmete sklenici od okurek (třeba) s víčkem na závit,do ní až po okraj dáte matroš, nesmí být úúplně našlapaná, nejlíp když to ještě mírně pruží. potom vemte zátku od piva tu položte na vrch jako mističku. A ted to nejduležitější: sežente si kousek hašiše, asi čtvrt gramu, zapalte ho, dejte do té pivní zátky a sklenici zavřete. hašiš spálí přebytečný kyslík,nechte tak měsíc zavřené, a pak už jen přeju dobrou chut.
Kvalitni nazor. Ale opravdu to neni fermentace:-)))
letos chci zkusit fermentaci a po projetí tohodle threadu mě napadlo toto když už budu matroš uzavírat do sklenice nebylo by lepší zbavit se kyslíku a zaměnit ho za oxid uhličitý? ( důvod je plíseň ) dále kolik matroše je potřeba na samovolnou fermentaci?
tak a ještě nápad
budu brát v úvahu že použiju na fermentování třeba
3 nebo 5 litrový zavařovačky který naplnim na 80 - 90 % hulčem uzavřu je a pro jistotu uzávěr zakapu voskem ( popřípadě před uzavřením zaměnim kyslík za oxid uhličitý ) a vložim do předem vytvořené "bedny" ta by vypadala jako tříplášťová kostka kde by vnitřní a vnější opláštění bylo z osb desek a jako tepelná vložka by byla třeba skelná vata