Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak tohle je naprostej nesmysl, v zime je naopak daleko mensi vlhkost, problem je ze takhle na podzim vetsinou hodne prsi. kdyz je horko tak je vlhkost nejvetsi, jako napriklad v tropickych pralesech..
No neviem... V lete je vlhkosť nižšia, pretože slnko je vysoko, hreje celý deň. Takto na jeseň slnko takmer nevidieť, je oblačno, slnko nevysúša zem, zem sa odparuje, čo má za následok zvýšenú vlhkosť.
A v skleníku ani nehovorím. Pleseň je veľmi zákerný a nebezpečný nepriateľ.
Mráz do -5 stupňů, kytkám moc nevadí, pokud přes den nemrzne a je aspoň 10-12st.Jinak vliv mrazu na THC je takový, že rozhodně nedochází k degradaci THC, tudíž vliv mrazu na potenci je minimální.Než mrazu je potřeba se bát plísní.Loni jsem záměrně pár kytek nechal do poloviny února a potence skvělá a chuť taky OK.
k te vlhkosti tak je pravda ze v lete je vzduch relativne sussi, je to dano tim ze teply vzduch ma vetsi moznost se sytit parou (vodou) tim padem pokud je nasycena para tepla a ochladi se tak prebytecna vlhkost vykondenzuje v kapickach vody. To je problem podzimu (chladu) nema moznost absorbovat vlhkost (vodu) tak se vse jevi mokrejsi a dele vse usycha====good podminky pro houby
mě kvůli mrazu odumřel Jack Herer,pěkně mě to s..e,zajímavé na tom je,že ten co zmrzl byl vyskoký 90cm,a ten co nezmrzl a ještě roste,tak má kolem 230cm,myslím že čím větší kytka,tím lépe snáší nižší teploty,hold tento rok nám to pěkný počásko do konce října nevydrželo jako minulej rok...škoda,snad příště
a nemá mráz vliv na růst?? Po letošních mrazících a prvním sněhu mi všechny trichomy na paličkách zhnědly - mám to už sklidit, nebo ještě povyrostou?? Dík
mdfk:
tak to je přísná fotka ta zasněžená kytka , to jsi sázel, minulej tejden a sklízet budeš v lednu, ne? Myslím že takovédle počasí ji už nic nedá, takže ji určitě [SETNOUT] co nejřív ....
antares111:
teď už ti kytka opravdu neporoste takže pokud je aspoň trochu zralá a jak píšeš že ti zhnědli pestíky, tak ji skliď. Woe myslím že třicítek se už nedočkáme...
Původní příspěvek od antares111 a nemá mráz vliv na růst?? Po letošních mrazících a prvním sněhu mi všechny trichomy na paličkách zhnědly - mám to už sklidit, nebo ještě povyrostou?? Dík
samozrejme mraz ma dost podstatny vliv na rust.Kytka jakmile zacne mrznout (vetsinou) zastavi rust a co vim z me zkusenosti zacne krasne aromatizovat a osypavat se pryskyrici.Mraz je pro kytku znamka toho ze se blizi k finale,takze velikostne uz zustava takova jaka je a zacne se obalovat tou jiz zminenou pryskyrici.Aspon u me to teda tak vzdycky fungovalo.Jinak jsou samozrejme i takove slecny ktere kvetou i v mrazu.
Taky takovou jednu mam.Vetsinou to ale zalezi na genetice seminka.Tim je mysleno obdobi nebo doba jak dlouho kvete apod.
ja bych samza sebe rekl ze mraz kazdopadne(pradepodobne) nezvysi obsah THC. bo ja nevim. skusim sem letos jednu kytku pekne vymrznout kdyz bylo zrovnas mrznouci pocasi- byl to prvni mraz tento rok(sezonu)
kazdopaúdne to lip nezcuzovalo.
na druhou stranu sem zahrabal tak na tri tejdny do snehu nejaky sisky.jen tak sem je tam hodil, zaslap a zasypal snehe. to zhulovalo uplne naherne(normalne ususeny uz me to moc nedavalo, ale dal sem si brcko z toho snehu a to byl zase ficak jak na zacatku... tot sou moje postrehy
peace...
Myslim, ze sme dosli k zaveru, ze mraz nasim zlatickam na potencii neubera. Potencia by vsak podla mna mohla klesnut pri spojeni mraz+vietor/burka ... Ako totiz vsetci vieme, krystaly v mraze skrehnu.. a dost lahko sa lamu (no sorac za vyraz.. ale nic lepsie ma momentalne nenapada). Cize ak mate v noci -1 a naku tu burku mohli by ste prist o vela vela krystalov. tot moj nazor
PS: Kto chce tvrdit ze je to nezmysel,.. nech si usetri slova a pouzije hladanie a vyhlada si napr. ico-o-lator. Potom si precitajte na akom principe to funguje.
PPS: Otazne je asi len to ci by za takto nepriaznivychj podmienok opadlo dost krystalov na postrehnutelne znizenie potencie + je sa mozrejme potrebne uvazovat aj o genetickych predpokladoch na stratu krystalov (Nekamenujte, precitajte botaniku maruihuany od clena DDT)
Inak,.. mrazikom mi presli afghanci a stazovat s anemozem absolutne vobec..