Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Blocek a tuzka je gut idea, ale co kdyz zapomenes ze si mas vzit ten blocek a tuzku? . . . ja jsem si musel poridit telefon s velkou pameti na upominky a ted vse stiham a jsem ready.... jen to uceni porad nejde
najlepšie budú vitamíny skupiny B (najviac v mlieku a ne v mléku) trochu času a čokolády...
ked sa idem učiť tak si vypijem cca 1dcl alkoholu NA PREKRVENIE mozgu. Funguje to, ale nesmieš to prehnať s alkoholom mne sa to pri učení stáva pomerňe často...........
Chtela jsem se zeptat jak reiste spatnou pamet po brku..myslim kdyz hulite casto....ja hulim asi skoro kazdej den wubec se nedokazu soustredit....a logicke mysleni uz wubec ne....Mate na to nejakou wychytawku?
tak jako se ve zhulenosti učíš chovat před lidma tak se de naučit soustředit uvažovat, učit se...já to ted testuju na sobě a zatím mám skoro samý 1čky prostě než se du učit tak se zhulim a prostě ráno to v tý hlavě mám...
Původní příspěvek od THC_girl Chtela jsem se zeptat jak reiste spatnou pamet po brku..myslim kdyz hulite casto....ja hulim asi skoro kazdej den wubec se nedokazu soustredit....a logicke mysleni uz wubec ne....Mate na to nejakou wychytawku?
LOL co třeba míň hulit? já to na sobě nepociťuju vůbec ale taky nemám pravdilem každý den hulit že.........
moje schopnost soustredit se je uplne pryc, tzn ze se vubec nic nenaucim, ale za to si pamatuji kazdou vetu co nekdo rekl kdyz jsem byl zhuleny muzu si uplne poustet videa co jsem delal a co se delo
loex Suhlasim s tebou
THC/girl vsetko sa da len na to musis najst nejaku techniku... niekto sa bifli..niekto si to raz precita a vieto treba sa vediet ucit a sustredit, ja osobne sa zhuleny neucim..
Dúfam že nejdem mimo,keď tak ma opravte.Problém s pamäťou ma sral tiež pekne dlho.Potom som si uvedomil jeden fakt.Myseľ je vlastne komunikátor človeka z okolím.Prijíma a spracúva informácie aťď.Všetko je to v mysli.
Začal som s tréningom mysle a ono sa to zlepšuje.
ale nenapadlo vás někdy, že je to hodně o autosugesci? Lidskej mozek je v tomhle strašně zrádnej. Viděl jsem nedávno na ČT 2 nějakej dokument a dělali tam pokus, kde byly 2 skupiny mladých lidí - jedné dělali testy na citlivost - píchali je něčim do ruky a oni pak řikali jak moc je to bolí. U první skupiny bylo všechno v pohodě bez bolesti. Druhé skupině řekli, že na nich budou testovat přípravek na zvýšení citlivosti, ale dali jim pouze placebo. Když ty lidi pak píchali do ruky (úplně stejně jako první skupinu) - tak skoro všichni řvali jak je to strašně bolí a že se to nedá vydržet. Docela zajímaví ne?
A tak mě napadá jestli na tom vlastně nejsme úplně stejně - dopředu víme, že když si zahulíme, tak nám to oslabí paměť, zhorší soustředění a kdo ví co ještě dalšího, takže tomu možná až příliš podléháme.
Z dlohodobýho hlediska je určitě výhoda hrát hry na paměť typu pexeso, křížovky, číst a hlavně "používat mozek" čili myslet - slouží to i jako prevence proti stařecké demenci, která nás taky jednou čeká (teda jen ty co nebudou hrát pexeso).
Z osobní zkušenostu může říct, že ani po několikaletém každodenním koření nemám s hlavou větší problémy: je sice pravda ža si večer nepamatuju, co jsem měl k obědu atd. (asi nejhorší je to u prášků, kdy si třeba fakt nepamatuju, jestli jsem si ho už před minutou vzal, nebo teprve musim vzít, ale to už je prostě taková daň). Všimnul jsem si ale, že na to má obrovskej vliv, zda člověk "pracuje hlavou", nebo moc mozkový závity nežhaví. Já osobně se snažim pracovat hlavou, protože rukama mi to moc nejde, takže řešim úkoly náročný na racionální myšlení každej den a bez sebemenších problémů. Pokud ovšem nechám mozek nějakou dobu ladem (dovolená apd.), tak na sobě pozoruju, že při stejý frekvenci hulení začnu docela gumovatět. Prostě si myslim, že trénovanej a udržovanej mozek může čelit negativním účinků hilení daleko líp.
No ja palim docela casto a nejaky problemy s pameti nemam (pouze zapominam, ale to od jakziva), ale kdyz slysim nejakou informaci (ktera me zajima) ci zazitek, tak si to z 80% zapamatuju, ale problem mam spis ve vyjadrovani, obcas mam co delat, aby me ostatni pochopily. Holt vypravec ze me asi nikdy nebude.
Ale mam taky jednu zapominaci specialitu: jen co odemknu auto, dam bundu dozadu, sednu za volant a proste nemam klic. (vetsinou na nem sedim nebo je vzadu s bundou, nekdy v zamku a jednou sem ho nechal v kufru, kdyz sem tam daval buben, coz byl docela problem, protoze auto bylo zamceny a kufr sel otevirat bud klicem nebo zevnitr.)
to gg133: jj máš recht... Když sem zhulená, pak si pamatuju, co sem dělala, kdo semnou byl a kde sme byli. Ale kombinace huleni+chlastání je smrtící, jednou (znám to z vyprávění) sem dala brčko a k tomu sem chlastala pivko.... Mnoo... a v závěru sem tři hodiny chrápala pod stolem a nepamatuju si nic... Já mám štěstí že moc nechlastám takže si můžu s klidem zahulit a pohodička... Tyjo, myslim ze sem zapomnela o cem pisu... No, to je jedno...
to *Mr. Figaro*: myslim ze mam stejnej problem... :-D
mmchdem... vsimli ste si nekdo, jak casto pouzivam ... ?? No, a tyhle pauzy praktikuju aji když normalně mluvim, jednám, premyšlím...
Den začíná, když si zahulím..... Myslím, že můj den začíná dřív než za 24 hodin
no - já si důležitý věci na který nesmím zapomenout napíšu do mobilu:-) ten nezapomenu skoro nikdy. Horší je, že už ráno nevím, že jsem si tam něco psala:-) hih...no co už. válka je horší ne?
Spíš mám problém, že při high stavech jsou pro mě 3 vesmíry málo:-) stihne mě napadnout hafo věcí a ostatní pak vcelku nechápu očem že to mluvím, když už otevřu pusu. Nebo něco vyprávím a jen lehce odbočím, protože je tam něco co stojí za zmínku...no a už nevím, co jsem to chtěla valstně říct:-).-):-) že jdu pro něco do bundy a u 3 kapsy: " cože to hledám, brácho?"
Ale jinak mozek zvládá co má. je to dost o tréninku jak už tady kdosi psal. Musíte cvičit pamět a bude v horším prípadě stagnovat:-) já třeba dost dělám s číslama a čárkovýma kodama a tam se nehneš z místa beu čísla auftragu a podobně... takkže jsem na tom docela dobře.
Vim ze otviram uz docela stare tema ale posledni dny mne k tomu primo nuti jakoze palim tak primerene temer kazdej den a zacinam si vsimat ze se mi snad fakt ta pamet o dost zhorsila... nestvalo mne to dokud mi nezmizelo neco co ani nebylo moje a ja si za boha nemuzu vzpomenout jestli sem to nekomu nedal nebo kdo vi co... projevuje se to vazne u vsech ?
Ja hulim kazdy den a je to cim dal tim horsi - posledni dobou zapominam uplne vsechno treba jen o necem premejslim a behem toho premejsleni zapomenu o cem to vlastne premejslim. Stava se mi to snad kazdy den. Docela haluz ne?
jak tady někdo psal, že zapomíná při reklamě, na co se dívá...tak se mi to stalo asi před týdnem...spálenej jak paprika jsem se díval na Sydney Fox (taková ta archeoložka...) a fakt mě to bavilo...(aby taky ne po takovým brku. :-) ) a když byla reklama, tak jsem se hrozně zaseknul na těch reklamách a uplně zapomněl na co to koukám, a potom byla taková ta upoutávka na film, začal jsem se na něj hrozně těšit a zeseknul jsem se na upoutávce a ta pak skončila a začala zase Foxová a já vůbec nevěděl, o co to vlastně v tom dílu jde...ale zase jsem se do toho postupně dostal...a pak přišla ségra a ptala se na co to koukám...a ze mě vypadlo jenom "Chicago Hope". Tak mi ségra poradila, ať už nehulím...