Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
chtěl sem se zeptat co si myslíte o tom, kdybych na tom balkoně udělal scroog... má to na balkoně smysl? zatim sem to viděl jenom ve skříni... dík za rady
Zdar,
myslím si že to nebude potřeba! na balkoně máš určitě aspon přes dva metry místa do výšky? takže scrog si myslím že by byl zbytečný! a na balkoně jsem scrog ještě neviděl!! ale všechno je jednou poprvé!scrog se dělá jen ve skříních z důvodu malého místa na výšku, rostliny si tam krásně roztáhneš a přizpůsobíš podmínkám skříně!
to Mjr.BlasterX
já to právě na balkoně taky neviděl já mám na výšku taky velmi málo místa... maximální vejšku můžu mít 100 až 120 cm protože pak to přeroste zábradlí a naproti nám tak 20 metrů, je panelák, kterej mi kouká přímo na balkon
ja_osobne: no lepší by bylo kdyby jsi to pěkně zastřihoval a ohýbal aby ti z toho vyrost krásný křáček! ale jestli už nemáš jinou možnost tak i ten scrog by šel nějak udělat! udělal by jsi čtverec a do něj dal nějakou sítku nebo pletivo a udělal tomu takové nožky aby to mohlo stát! šak ty si nějak poradíš ale nápad to není špatný!
když by to byl scroog na balkoně tak asi nebude dobrý dát je do dvojic vedle sebe protože sluníčko nesvítí zvrchu ale ze strany a kytky co by byly u zábradlí by byly skoro pořád ve stínu... takže to vidim asi tak, že budou všechny vedle sebe, tak jak je na aktuální fotce... eště budu nějak muset pořešit upevnění... v případě skříně se to asi přidělá ke skříni, ale v případě balkonu není kde a řek bych, že ta konstrukce nebude tak těžká aby to ty kytky nakonec nenadzvedly... takže newim no... asi nějaký závaží nebo něco... povězte
Zdar
No ty kytky by to asi nadzvedly takže by to chtěl po stranách nějaké závaží nebo tak něco aby to prostě celé nezvedly! ale udělal bych tak 2-3 ty scrogy, protože těch kytek tam máš docela dost na jeden scrog a udělal bych tak aspon 3 ty scrogy aby jsi s tim mohl potom manipulovat myslím tím otočit to o 180 stupnů aby slunce nesvítilo jen na jednu stranu!
to jo no to mi ani nedošlo, že to vlastně neotočim tak eště popřemejšlim jestli udělám 4 konstrukce nebo 2... mám tam 4 kytky tak to eště nějak vymyslim... nebo to pak z toho nějak vyplíst otočit kytky a zase to na to položit...
tak jo budou čtyři ať je s tim víc práce teď sem tak přemejšlel jestli to stlouct hřebíkama nebo sem našel doma takovýhle lepidýlko na konci roku bych to pak jenom rozlepil a příští rok to zas jen vyndal slepil a bylo by
tak sem tak měřil a kytky můžou měřit maximálně 125cm takže na šířku by ta konstrukce byla 65cm a teď newim jak má bejt vysoká kolik vůbec přerostou přes tu síť? a asi bude lepší udělat jí z provázků než zpletiva páč si nejsem jistej jak moc sluníčko bude pražit a když to bude rozpálený tak to ty kytky asi spálí nebo ne?
Zdar
Udělej to z provázků to s tím pletivem máš určitě pravdu! jestli bude venku na slunku 35 stupnů tak by ti to mohlo popálit kytky to nahřáté pletivo! ty kytky ti přes to pletivo přerostou jak budeš chtít ty! takže se to dá krásně ovlivnit ohýbáním a přivazováním k tomu pletivu! ten scrog bych dal asi od 60 cm nad zemí! to bude asi tak ideální, protože musíš počítat květníky= +-20cm a kytky dalších +-30,40 cm a potom pletivo! ale záleží to jen na tobě! zkus se tady po Groweru podívat je tady hodně scrogů! takže inspirace by byla! budu ti držet palce a budu to tady sledovat jak pokračuješ dále!
a ještě k tomu lepidlu určitě bych to nelepil jenom lepidlem! aspon bych to chytil pár hřebíkama nebo lépe vruty do dřeva! krásně to potom zdemontuješ!
takže sem dneska tvořil a tady je vásledek... nejdřív nějaký fotky so se netýkaj SCROOGu... na první je fotečka vrcholku a na druhý je stonek přiškrcenej od provázku jak se pomalu zotavuje
tak tady je ten SCROOG co sem začal dneska tvořit nakoupil sem si 3x 2m klacky v OBI... jeden za 35kč a rovnou mi je tam nařezaly tak aby z toho byly tři kousky takže devět a potřeba bylo osm tak bude na další kytku...
normoš sem to sešrouboval k sobě... síť natáhnu jak to jen pude
takže na první fotce sou všechny ty klacky každej je dlouhej nějakej 66,666 cm je tam izolepa kterou sem oblepil konce vrchních tyčí, aby se náhodou nerozštíply když do nich budu vrtat...
na druhý sou klacky co sou potřeba
na třetí je jak to bude dlouhý až budou všechny čtyři vedle sebe... sedim úplně u zdi.. zabírá to komplet celej balkon zbejvá jen ulička na zalejvání
na čtvrtý už je to trošku daný dohromady...
na pátý je to úplně daný dohromady...
na šestý je to daný už na kytičce...
na sedmý je ukázaný kolik eště zbejvá k zábradlí...
mám v plánu to konstrukci eště trošku pozměnit, aby to bylo nižší a taky trošku pevnější...